“Σχέδιο Παράλληλων Δομών Υγείας” στη Θράκη: Τα τρία ατοπήματα του Χακάν Τσαβούσογλου!

5 Σεπτεμβρίου 201717:07

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Όπως είχαμε αναλυτικά επισημάνει σε πρόσφατο ρεπορτάζ του Komotinipress βρίσκεται σε εξέλιξη ένα διαφαινόμενο σχέδιο τουρκικής διείσδυσης στη Θράκη μέσα από την δημιουργία παράλληλων δομών (θρησκευτικών, εκπαιδευτικών, πολιτιστικών, αθλητικών, υγιειονομικών, και κυρίως οικονομικών/εμπορικών), που στόχο έχει την δημιουργία της ψευδαίσθησης ότι μπορεί το σημερινό καθεστώς της Τουρκίας να “αλωνίζει” στην Ελληνική Θράκη με το γνωστό παιχνίδι “μειονοτικών κατασκευών”.

Τα παραπάνω αποδεικνύονται από τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου στην Προύσσα,οι οποίες συνιστούν και ΤΡΙΠΛΟ διπλωματικό ατόπημα μεγατόνων καθώς αναφέρθηκε στα μελλοντικά σχέδια της Τουρκίας για να πουλήσει  υγειονομική περίθαλψη [«ασφάλεια υγείας»] στους “ομογενείς” στην Ελλάδα!

Το ατόπημα του κ. Τσαβούσογλου συνίσταται κατ’αρχάς στην ωμή ομολογία του ότι η Τουρκία επιχειρεί να διεισδύσει στα εσωτερικά της Ελλάδας προσπαθώντας να υποκαταστήσει την Ελληνική Πολιτεία και την Ελληνική Δημόσια Διοίκηση προσφέροντας το ανέφικτο: υπηρεσίες περίθαλψης στην Τουρκία για ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Το δεύτερο ατόπημα του κ. Τσαβούσογλου σχετίζεται με την “παράκαμψη” της Συνθήκης της Λωζάννης η οποία ξεκάθαρα αναφέρει (άρθρο 45),ότι στην Ελληνική Θράκη κατοικεί θρησκευτική μειονότητα και όχι εθνική (εδώ βεβαίως πρέπει να κάνουμε αναφορά στον όρο “θρησκευτικές μειονότητες” του πρωτοτύπου κειμένου).

Σύμφωνα με τον κ. Τσαβούσογλου «Όπως ένας πολίτης μας εδώ, πληρώνοντας (για ασφάλεια υγείας) 53 τουρκικές λίρες, δικαιούται υγειονομικής κάλυψης, με τον ίδιο τρόπο και για τους ομογενείς μας, που ζουν στη Βουλγαρία και τη Δυτική Θράκη, ακόμη κι αν διαμένουν εκεί, κι ας μην μένουν εδώ κι ας συνεχίζουν να διαμένουν εκεί, καθιερώσαμε την υγειονομική τους κάλυψη [«ασφάλεια υγείας»] με την πληρωμή 53 τουρκικών λιρών.

»Όμως, η ρύθμιση αυτή ισχύει μόνο για την υγειονομική κάλυψη. Να τονίσω ότι δεν κατοχυρώνει σε καμία περίπτωση δικαίωμα συνταξιοδότησης».

Το τουρκικό καθεστώς εξακολουθεί να ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ κατάφωρα την Συνθήκη της Λωζάνης, αμφισβητεί απροκάλυπτα την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ στην περιοχή και με ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ στρέφεται με την παραπάνω δήλωση ενάντια σε δύο χώρες μέλη της ΕΕ, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία το οποίο είναι , άλλωστε, και το τρίτο ατόπημα του κ. Χακάν Τσαβούσογλου!

Τα παραπάνω ας τα βλέπουν οι θεσμικοί (και μη) φορείς που με πλήρη άγνοια ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ όσους απεργάζονται σχέδια και εξυπηρετούν, έστω εν αγνοία τους, την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΟΝΟΜΕΡΩΝ ΕΔΑΦΙΚΩΝ (και άλλων) ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ που ακολουθεί η Τουρκία σε βάρος της Ελλάδας!

 

 

Αρθρογράφος