Προωθείται εναλλακτικό σχέδιο για την (νέα) δομή στον Έβρο;

21 Φεβρουαρίου 202119:29

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έφθασαν στην Ανεξάρτητη Επιτροπή Αγώνα ΕΑΚΥΤ, νέες εξελίξεις αναμένονται στό θέμα τής επέκτασης τού ΚΥΤ Φυλακίου! 

Όπως  αναφέρεται και σε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προωθείται ως εναλλακτική λύση η μεταφορά του ΠΡΟΚΕΚΑ από το Φυλάκιο στο  παρατημένο πρώην Εργοστάσιο παραγωγής στρατιωτικών ενδυμάτων στο χωριό Σπήλαιο Ορεστιάδας. 

Στην σχετική ανάρτηση, αναφέρεται ότι σε μία ανάλογη εξέλιξη “απελευθερώνεται ο χώρος τού ΠΡΟΚΕΚΑ που βρίσκεται έως τώρα στό Φυλάκιο, ώστε να επεκτείνουν τό ΚΥΤ μέχρι και 750 κρεββάτια ακόμη σε συνολικό αριθμό 1500 ατόμων!”

Δημοσιογραφικές πληροφορίες από τον Έβρο από καιρό είχαν επισημάνει ότι  στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς περιλαμβάνεται ως εναλλακτική λύση ο συγκεκριμένος χώρος, που περιλαμβάνει διώροφο κτίριο γραφείων και χώρων μηχανημάτων έκτασης τελικά άνω των 1.000 τετραγωνικών μέτρων (και όχι 500 τ.μ που είχαμε ενημερωθεί αρχικά), αλλά και περιφραγμένη έκταση άνω των 10 στρεμμάτων.

Προς το παρόν καταβάλλεται προσπάθεια από πλευράς κυβέρνησης να φανεί ότι η περίφημη Διακομματική Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης προβληματίζεται για τις εξελίξεις στον Έβρο, “αφουγκράζεται” την αγωνία των Θρακιωτών και αναζητεί την βέλτιστη λύση.

Εκ του  παραλλήλου, σε μία σχέση “αλληλεξάρτησης” η “άλλη” Επιτροπή Αγώνα υπό την κηδεμονία του Δημάρχου Ορεστιάδας έχει επιδοθεί σε μία “παθητική κι  εν κρυπτώ αντίσταση”  με τηλεδιασκέψεις και ψηφίσματα κωλυσιεργώντας μέχρι την πολυπόθητη επίσημη ανακοίνωση των κυβερνητικών σχεδίων δια στόματος κ. Νότη Μηταράκη.

Το ερώτημα που διατυπώνεται βεβαίως παραμένει το ίδιο:

Ό,τι δεν τόλμησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Θράκη θα το πράξει η ΝΔ;

 

Αρθρογράφος