«Πρόγραμμα εορτασμού ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης»

15 Απριλίου 202122:53

Σας αποστέλλουμε το πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού της ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης της 19ης Απριλίου σύμφωνα με το με αριθμ.28838/13-4-2021 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, που θα πραγματοποιηθούν για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, μόνο στην έδρα της, την Κομοτηνή.

Η καθιέρωση της 19ης Απριλίου ως ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης έχει οριστεί με το Προεδρικό Διάταγμα 130/2008 και σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 2 και 3 και παρακαλούμε μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, να μεριμνήσετε για την πληρέστερη οργάνωση του εορτασμού της ημέρας αυτής, με τρόπο που θα ανταποκρίνεται στην ιδιαίτερη σημασία της και στις γενικότερες συνθήκες της χώρας.

Ο εορτασμός της Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί λαμβανομένων υπόψη των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, όπου επιτρέπονται οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό, με μικρό αριθμό προσερχομένων μέχρι εννέα άτομα.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι η 19η Απριλίου είναι η επέτειος του θανάτου του ποιητή και φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα, ενώ ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

 

Ο Περιφερειάρχης

Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

 

Χρήστος Μέτιος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

 

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑΣ

ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

 

Με την ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, ο οποίος καθιερώθηκε με τις διατάξεις των άρθρων 2 και 3  του ΠΔ 130/2008 «Καθιέρωση της 19ης Απριλίου ως ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης» ΦΕΚ 191/Α/19.9.2008, θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 οι παρακάτω εκδηλώσεις:

 

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών του νομού, από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι και την δύση του ηλίου της 19ης Απριλίου 2021.

 

Δευτέρα 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

 

08:00  Επίσημη Έπαρση της σημαίας στο Ηρώο της πόλης

 

10:30  Επίσημη δοξολογία  στον  Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων με παρουσία μόνο των προσκεκλημένων.

                Μετά την δοξολογία θα εκφωνηθεί, μέσα στον Ιερό Ναό, ο Πανηγυρικός της ημέρας από τη φιλόλογο του 2ου Γυμνασίου Κομοτηνής Ευθυμία Καραπούλη.

 

11:15 Κατάθεση στεφάνων σύμφωνα με το ΦΕΚ Τεύχος Β΄ 1119/22.03.2021 άρθρο μόνο σελ. 13602, αποφάσεις τροποποίησης «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVIS-19 στο σύνολο της Επικράτειας», στο Ηρώο της πόλης, από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Δήμαρχο Κομοτηνής,  τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, τον Δ/ντή της Γεν/κής Αστυνομικής Δ/νσης ΑΜΘ, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜΘ. Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού.

 

19:40  Υποστολή της σημαίας στο Ηρώο της πόλης

Τιμές θα αποδοθούν από δύο οπλίτες ΣΝ και ένα σαλπιγκτή με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

Τα θέματα της στρατιωτικής παρατάξεως και αποδόσεως τιμών, παρακαλείται να ρυθμίσει ο ΑΔΦΚ, της Δημόσιας Τάξης η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, της δε εθιμοτυπίας, ανάλογα με την αρμοδιότητά τους, η Περιφέρεια ΑΜΘ διά των υπηρεσιών της στην ΠΕ Ροδόπης.

 

Τελετάρχες ορίζονται οι:             Αθανάσιος Χριστοδουλάκης

Ευγενία Εξακοΐδου (κιν. 6936924079)

  

 

Οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 μόνο στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, την Κομοτηνή.

Αρθρογράφος