politistiki_kinisi

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Οκτωβρίου στην Πολιτιστική Κίνηση

9 Οκτωβρίου 201112:03

politistiki_kinisiΤο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης (Φιλίππου 31, δίπλα στο 3ο Γενικό Λύκειο) κατά το μήνα Οκτώβριο ανακοίνωσε η Πολιτιστική Κίνηση.

 

1.Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011: ώρα: 8.00 μ.μ.

Αφιέρωμα στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ:

Παρουσίαση του ντοκιμαντέρ: «Ο κόσμος σύμφωνα με τη Monsanto» από τη «Βελανιδιά», την τοπική ομάδα του «Πελίτι» στην Κομοτηνή, που ασχολείται με την διάσωση και διάδοση των ντόπιων ποικιλιών. Τα μέλη της ομάδας «Βελανιδιά» θα ετοιμάσουν σπιτικά κεράσματα και θα τα προσφέρουν δωρεάν στους συμμετέχοντες.

-Στο παραπάνω ντοκιμαντέρ η Καναδέζα σκηνοθέτιδα Marie-Monique Robin εστιάζει την προσοχή της στους τρόπους με τους οποίους η Monsanto – μια από τις πιο ισχυρές πολυεθνικές επιχειρήσεις στον κόσμο – προσπαθεί να επιβληθεί στη βιομηχανία της αγροτικής καλλιέργειας με γενετικά μεταλλαγμένους οργανισμούς.

Η έρευνα καταλήγει σε τραγικά συμπεράσματα:

α) Το 91% των μεταλλαγμένων σπόρων παρασκευάζονται παγκοσμίως στη Monsanto.

β) Η εταιρεία ελέγχει σχεδόν όλες τις παραγωγικές δραστηριότητες των αγροτών και τρομοκρατεί αυτούς που προσπαθούν να ξεφύγουν από την κυριαρχία της, δημιουργώντας ανεξάρτητες μονάδες καλλιέργειας.

γ) Η πολυεθνική εταιρία Monsanto, που από την ίδρυσή της πριν 108 χρόνια «απολαμβάνει» τον τίτλο της πιο ρυπογόνου και επικίνδυνης εταιρείας στην ιστορία της βιομηχανίας, κατέχει ένα ακόμη ρεκόρ: Αυτό των περισσότερων δικαστικών αγωγών και μηνύσεων που έχουν ασκηθεί ποτέ κατά εταιρείας.

δ) Η Monsanto προσπαθεί συνεχώς να εισχωρήσει στην ευρωπαϊκή αγορά, πουλώντας διάφορα προϊόντα, όπως το επικίνδυνο φυτοφάρμακο Roundup, που ευθύνεται για την ανάπτυξη καρκίνων.

 

2. Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011, ώρα: 8.00 μ.μ.

Εγκαίνια της Έκθεσης Τρισδιάστατης Φωτογραφίας με θέμα: «ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ»

«Ζωντανά» μπορούν να αντικρίσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Κομοτηνής, τα γλυπτά του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο (ελγίνεια μάρμαρα). Η έκθεση τρισδιάστατης φωτογραφίας του δημοσιογράφου Κώστα Κρικέλη με τίτλο «Τα γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο» περιλαμβάνει τρισδιάστατες εκτυπώσεις μεγάλων διαστάσεων, τις οποίες βλέπει κανείς φορώντας τα ειδικά γυαλιά.

Το αποτέλεσμα είναι πρωτόγνωρο κι εντυπωσιακό, καθώς ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει ανάγλυφα, με την πραγματική αίσθηση βάθους και λεπτομέρειας τα γλυπτά, σαν να βρισκόταν ο ίδιος στην αίθουσα του Βρετανικού Μουσείου, νιώθοντας ότι «μπορεί να τα ακουμπήσει».

Η έκθεση περιλαμβάνει 50 τρισδιάστατες φωτογραφίες και χωρίζεται σε τρεις ενότητες ανάλογα με τα γλυπτά: τα εναέτια γλυπτά, τις μετόπες και τα γλυπτά της ζωφόρου.

Στο χώρο θα παρευρίσκεται καθημερινά και ο δημιουργός, ο οποίος θα «ξεναγεί» τους επισκέπτες, αλλά και θα μοιράζεται τα μυστικά της τρισδιάστατης φωτογράφισης.

Έτσι η έκθεση είναι ταυτόχρονα ενημερωτική, ψυχαγωγική και εκπαιδευτική. Διάρκεια έκθεσης: 25, 26, 27 Οκτωβρίου 2011. Ώρες λειτουργίας: 9.00 – 14.00 και 18.00 – 21.00.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. E-mail: stereoekdotiki@gmail.com Τηλέφωνα: Κρικέλης Κώστας 6945 750 772, Δελκοτζάκη Λία 6946 337 957

Οι επισκέψεις σχολείων και συλλόγων θα πραγματοποιούνται με ραντεβού στο εξής τηλ. 6946 337957, κα Δελκοτζάκη. Οι δηλώσεις των ραντεβού πρέπει να γίνουν μέχρι τις 21 Οκτωβρίου 2011, 8μ.μ.

 

3. Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011, ώρα: 9.30 μ.μ.

Ρεμπέτικη βραδιά. Οι «REBETALLICA» είναι ρεμπέτικη μπάντα που αποτελείται από τους μουσικούς: Γιαννακάκη Ντίνο: κοντραμπάσο – φωνή, Θεολογίδου Χαρά: τραγούδι – ζήλια – κουτάλια, Κορωναίο Γιώργη: μπουζούκι – τραγούδι, Ξάνθο Ξενοφώντα: κιθάρα – τραγούδι και Παπαϊωάννου Ιωάννα: βιολί. Είναι όλοι τους Θεσσαλονικείς και ερμηνεύουν για σας τα ωραιότερα ρεμπέτικα τραγούδια.

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr