“Πλένουμε χέρια με ρυθμό” παρέα με την PhaetonBandJunior!

3 Δεκεμβρίου 202010:11

Από την Αλεξανδρούπολη σε όλη την Ελλάδα ταξιδεύει το τραγούδι «Για να μείνεις ασφαλής» του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης σε εκτέλεση της PhaetonBandJunior του Ωδείου Φαέθων Αλεξανδρούπολης.

«Για να μείνεις ασφαλής» λέγεται το τραγούδι που εμπνεύστηκε η καθηγήτρια Ιστολογίας – Εμβρυολογίας του Δ.Π.Θ. κα Μαρία Λαμπροπούλου, η οποία εκπόνησε το projectαυτό με στόχο να προσφέρει ένα εργαλείο στα χέρια εκπαιδευτικών και γονέων για την ενημέρωση όλων των παιδιών για τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού εν όψει της επιστροφής τους στα σχολεία. Το τραγούδι αποτελεί μέρος του βιβλίου της καςΛαμπροπούλουΑνακαλύπτοντας τα κύτταρά μας»  και εντάσσεται πλέον στο πρόγραμμα της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενώ παράλληλα παρουσιάζεται και από πολλά εθνικά δίκτυα.

Το τραγούδι ενορχήστρωσε και εκτέλεσε η PhaetonBandJunior του Ωδείου “Φαέθων” Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ωδείου με το Τμήμα Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, κατόπιν πρότασης της κας Λαμπροπούλου. Οι καθηγητές του Ωδείου «Φαέθων» επέλεξαν για την συμμετοχή στο τραγούδι μαθητές από 8 έως 12 ετών από τις τάξεις της φωνητικής, του πιάνου, του βιολιού, του βιολοντσέλου, της κιθάρας και των κρουστών (drums) του Ωδείου. Διαμόρφωσαν και δίδαξαν στα παιδιά το κομμάτι με τέτοιο τρόπο, ώστε το αποτέλεσμα να είναι φρέσκο και ταιριαστό στην ηλικία των μικρών πρωταγωνιστών. Παρά τις πολύωρες πρόβες, τα παιδιά συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό,ηχογράφησαν τα ίδια σε studio και γύρισαν το videoclip.

Τους στίχους του κομματιού έγραψε η ίδια η κα Μαρία Λαμπροπούλου, ενώ τη μουσική συνέθεσε ο φοιτητής Ιατρικής κος Μιχάλης Τσιερκέζος. Οι στίχοι του κομματιού αποδόθηκαν και στην νοηματική γλώσσα από την φοιτήτρια Σχολής Επιστημών Αγωγής ΔΠΘ κα Γιώτα Τσέλιου, ενώ την ηχοληψία ανέλαβε ο κος Βαγγέλης Γεωργαντζής και την σκηνοθεσία του videoclipο κος Βασίλης Καραφυλλίδης.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στην κα Μαρία Λαμπροπούλου για την ιδέα, την πρωτοβουλία, την εκπόνηση του projectκαι για την μεγάλη επιτυχία να ενταχθεί το κομμάτι στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και στον διευθυντή τουΩδείου«Φαέθων»κοΘανάση Τρικούπη, ο οποίος είχε την τελική μουσική επιμέλεια. Συγχαρητήρια στον συνθέτηΜιχάλη Τσιερκέζο,  στηνκα Γιώτα Τσέλιουγια την απόδοση των στίχων στην νοηματική γλώσσα καθώς και στους καθηγητές του Ωδείου«Φαέθων»που εργάστηκαν με τα παιδιά, (αλφαβητικά) κα Χαρά Αγγελίδη, κα Στέλλα Αδαμίδου, κα Ηλέκτρα Εφρεμίδου, κο Τάσο Λύρατζη και κο Δημήτρη Ψαλτόπουλο.

Καλοτάξιδο λοιπόν το τραγούδι και τη φετινή σχολική χρονιά “Πλένουμε χέρια με ρυθμό” παρέα με την PhaetonBandJunior!

 

Αρθρογράφος