Ο Σύλλογος  ΔΑΔΑΑ Ν. Ροδόπης παρεμβαίνει για την μέριμνα των παιδιών την περίοδο ισχύος των μέτρων κατά του Covid 19

31 Μαρτίου 202020:13

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου ΔΑΔΑΑ Ν. Ροδόπης:

Από την αρχή της εφαρμογής των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού το ΔΣ του Συλλόγου ΔΑΔΑΑ Ν. Ροδόπης προχώρησε σε μία σειρά παρεμβάσεων προς τους αρμόδιους φορείς , θέτοντας σειρά ερωτημάτων που προκύπτουν από την διαχείριση της καθημερινότητας των ατόμων με αυτισμό και νευροαναπτυξιακές διαταραχές.

Ο Πρόεδρος του ΔΑΔΑΑ Ν. Ροδόπης κ. Ευάγγελος Λαφτσής μετέφερε την κραυγή αγωνίας πολλών οικογενειών του νομού μας που καλούνται να καταβάλλουν επίπονες προσπάθειες για την μέριμνα , προστασία και διαχείριση ευπαθών ατόμων χωρίς τις απαραίτητες διευκολύνσεις που προστίθενται στις διαχρονικές αδυναμίες του συστήματος  απέναντι στα άτομα με αναπηρίες.

Ο Πρόεδρος του ΔΑΔΑΑ Ν. Ροδόπης βρίσκεται σε διαρκή επαφή με εκπροσώπους του Δήμου Κομοτηνής, της ΠΑΜΘ , ΓΣΝ Κομοτηνής καθώς και με την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης μεταφέροντας σε καθημερινή βάση τις ανησυχίες αλλά και τα αιτήματα όλων εκείνων που έχουν αναλάβει την υποστηρικτική διαβίωση όλων όσοι ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες.

Ιδιαίτερη κατανόηση στην εφαρμογή των ισχυόντων μέτρων ζήτησε ο κ. Ευ. Λαφτσής από την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης και τον κ. Μιχάλη Σεβδυνίδη  για τα αυτιστικά άτομα τα οποία βιώνουν με έναν δικό τους ιδιαίτερο τρόπο την φορτισμένη κατάσταση που επικρατεί εντός κι εκτός της οικίας τους.

Ο κ. Ευ. Λαφτσής επεσήμανε ότι οι γονείς και κηδεμόνες αυτών των ατόμων επιβάλλεται άμεσα να βγουν εκτός χώρου κατοικίας για μία μετακίνηση εκτόνωσης με σκοπό την επιβεβλημένη αποφόρτιση τους και προκειμένου  να αποφευχθούν αυτοτραυματισμοί και περαιτέρω ψυχικές διαταραχές.

 Σε αυτό το αίτημα ήταν θετική η ανταπόκριση του κ. Μιχάλη Σεβδυνίδη , οπότε με την επίδειξη των απαραιτήτων εγγράφων θα επιδεικνύεται η απαραίτητη ανοχή και ελαστικότητα.

Το παραπάνω αίτημα προέκυψε από την παράλειψη αναγραφής στο έντυπο Β6  για την έξοδο παιδιών κι ενηλίκων με αυτισμό και ψυχικές παθήσεις,  καθώς και από την αδυναμία του συστήματος δημόσιας υγείας για παροχή φροντιστών αλλά και επισκεπτών υγείας για τα άτομα με αναπηρίες και άλλους είδους ειδικές ανάγκες.

Ο Σύλλογος ΔΑΔΑΑ Ν. Ροδόπης προσπαθεί να προωθήσει τα προβλήματων όλων των ευάλωτων οικογενειών ενώ καταβάλλεται προσπάθεια για την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν γονείς ,κηδεμονες και φροντιστές σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

 

Καλούνται, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, όλοι οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν για οποιαδήποτε πληροφορία, βοήθεια και στήριξη με τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου ΔΑΔΑΑ Ν. Ροδόπης.

Αρθρογράφος