Ο Δημήτρης (Τάκης) Χαρίτου απαντά στους ισχυρισμούς του Χαλήτ Χαμπίπογλου

1 Ιουνίου 202315:25
Τι νόημα μπορούν να έχουν αναφορές του τύπου «ψήφος μόνο στους Τούρκους υποψήφιους στη Θράκη» ή ότι αυτοί (οι Τούρκοι δηλαδή) έλαβαν συνολικά 43.950 ψήφους και εκλέχτηκαν τέσσερις βουλευτές στη Θράκη; Προς τι τελικά αυτός ο διαρκώς εντεινόμενος τεχνητός διαχωρισμός της ψήφου των πολιτών με βάση την καταγωγή, όπως συστηματικά  στοχεύει ο πρόεδρος της Ευρωπαικής  Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΕΟΤΔΘ);
 
Αν με τέτοιες αναφορές, που μας γυρίζουν στο παρελθόν ,νομίζει ότι μπορεί να διχάσει και να πολώσει την τοπική κοινωνία, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Όλα αυτά τα χρόνια έχει κατακτηθεί ένα επίπεδο αρμονικής συμβίωσης στην περιοχή με σεβασμό στην διαφορετικότητα , που κανείς δεν είναι σε θέση να υπονομεύσει.
 
Προς τι όμως οι νουθεσίες και οι υποδείξεις του στα πολιτικά κόμματα για το πώς πρέπει στο εξής να συμπεριφέρονται στην περιοχή;
 
Αν νομίζει ότι μπορεί με αυτόν τον τρόπο να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά των πολιτικών κομμάτων , κάνει πολύ μεγάλο λάθος.Άλλωστε ο ίδιος είχε την ευκαιρία να τα δοκιμάσει ,όταν το προεδρείο της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη , ομόφωνα του επέστρεψε το υπόμνημα που είχε καταθέσει ως (ΕΟΤΔΘ) , καλώντας τον να το επανυποβάλει στη γλώσσα της χώρας , την οποία ο ίδιος –στα λόγια τουλάχιστον-θεωρεί ως πατρίδα του.
 
Τελευταίο και όχι ήσσονος σημασίας. Στο ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών -τουλάχιστον του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ στη Ροδόπη- δεν υπήρχαν Τούρκοι υποψήφιοι ,από την τουρκική κοινότητα της Δυτ. Θράκης (sic), όπως ο ίδιος προκλητικά ισχυρίζεται. Αλλά Έλληνες πολίτες και από τη μουσουλμανική μειονότητα, με διαφορετικές καταγωγές ή θρησκευτικές πεποιθήσεις.
 

Αρθρογράφος