Κοτόπουλο κοκκινιστό με χονδρά μακαρόνια

5 Μαρτίου 201613:00

Υλικά

1 κοτόπουλο μεγάλο (αν βρείτε και χωριάτικο, ακόμη καλύτερα) κομμένο σε μερίδες
500 γρ. μακαρόνια τρυπητά Νο 3
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο (ή ελαιόλαδο)
1/3 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
1 – 1 1/2 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο ή λευκό κρασί
1 φλιτζάνι του τσαγιού ντοματοπολτός συμπυκνωμένος
2 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
1-2 φύλλα δάφνης
200 γρ. κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα, τριμμένα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε σε μεγάλη κατσαρόλα το μισό βούτυρο μαζί με το λάδι. Προσθέτετε τα κομμάτια του πουλερικού και τα σοτάρετε καλά απ’ όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Κατόπιν τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και σοτάρετε ελαφρά.
Ξαναβάζετε μέσα τις μερίδες του πουλερικού και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε τον ντοματοπολτό, τα φρέσκα ντοματάκια, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτε 2-3 φλιτζάνια νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε το φαγητό για 50′, ελέγχοντας ενδιάμεσα μήπως χρειαστεί λίγο νερό ακόμη. Στο τέλος ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε άλλα 10′ να δέσει καλά η σάλτσα του.
Βράζετε τα τρυπητά μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Τα περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο, το οποίο έχετε λιώσει και κάψει. Σερβίρετε το κοτόπουλο με τα μακαρόνια και τη σάλτσα. Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί.

Πηγή: icookgreek.com

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr