Υπό 24ωρη επιτήρηση ο ποταμός Έβρος

9 Απριλίου 201320:04

Υπό 24ωρη παρακολούθηση θα βρίσκεται εφεξής ο ποταμός Έβρος. Η στάθμη του θα καταμετρείται τακτικά online (σε πραγματικό χρόνο) από τους αρμόδιους βουλγαρικούς φορείς.

Ωστόσο, παρά τις βροχοπτώσεις – ρεκόρ του τελευταίου 24ώρου στην περιοχή του Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη), η στάθμη του ποταμού απέχει πολύ από τα κρίσιμα επίπεδα και η πιθανότητα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα είναι μικρή, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Υδάτων στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, που έχει την ευθύνη ελέγχου των ανατολικών και νοτιοανατολικών περιοχών της χώρας.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, μεγαλύτερα προβλήματα στην κατεύθυνση αυτή ενδέχεται να δημιουργήσει ο Δούναβης, η άνοδος της στάθμης του οποίου προκάλεσε ήδη ορισμένα προβλήματα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα βουλγαρικά ΜΜΕ, στις πόλεις Σιλίστρα – Καλαράς, Βίντιν – Καλαφάτ και Οριάχοβο – Μπέκετ, όπου υπάρχουν γραμμές φέριμποτ ανάμεσα στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία, έχουν δημιουργηθεί τεράστιες ουρές από νταλίκες ύστερα από την απαγόρευση της διέλευσης βαρέων οχημάτων από τη γέφυρα Ρούσε – Τζούρτζου, η οποία υπέστη σοβαρές ζημίες από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις.
www.protothema.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr