Η Εγκάθετη Περβίν Χαϊρουλλάχ κατασυκοφαντεί την Ελλάδα στην Τουρκία

18 Απριλίου 202417:50

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Η κ. Περβίν Χαϊρουλλάχ, κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου, πολίτης της Ελλάδας, προνομιακός συνομιλητής του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, εδώ και χρόνια -εκτός των άλλων δραστηριοτήτων της- ασχολείται με τις ψευδείς καταγγελίες σε βάρος συμπολιτών της σε Πρεσβείες, διεθνή fora και κυβερνητικούς υπαλλήλους ενώ έχει αναπτύξει μία αξιοσημείωτη παρασκηνιακή δράση.

“Συνέδριο για τους Καταπιεσμένους Λαούς από το παρελθόν έως το σήμερα” διεξήχθη στην Άγκυρα, στην κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων του Τεχνικού Πανεπιστημίου OSTİM, που είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης. Ανάμεσα στους ομιλητές και η γνωστή Εγκάθετη κ. Περβίν Χαϊρουλλάχ ως “εκπρόσωπος της Δυτικής Θράκης” μαζί με ομιλητές από το Ανατολικό Τουρκεστάν, το Αρακάν (Μιανμάρ), την Παλαιστίνη, τα Βαλκάνια, την Αφρική, τη Νότια και τη Βόρεια Αμερική.

Στην εισαγωγική της τοποθέτηση, η κ. Περβίν Χαϊρουλλάχ φέρεται εκτός των άλλων να είπε: «Όλη η Ελλάδα ήταν μπλε στις εκλογές, μόνο η περιοχή της Δυτικής Θράκης άλλαξε χρώμα. Μετά από αυτό, ήρθαν στην περιοχή μας και μας απείλησαν ρωτώντας γιατί δεν ψηφίσατε και αν δεν ψηφίζατε, δεν θα είχατε καμία υπηρεσία. Το έχουμε δει από την παιδική μας ηλικία, θα γίνονταν ξαφνικές επιδρομές της αστυνομίας στα χωριά μας. Θα μας έβαζαν να πληρώσουμε έστω και για ένα μικρό πράγμα που τους τράβηξε το μάτι. «Ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης έχουμε 78 βασικά προβλήματα σε διαφορετικούς τομείς».

Σε δήλωσή της στην ενημερωτική ιστοσελίδα Ticari Hayat η κ. Περβίν Χαϊρουλλάχ είπε ότι ο λαός της Δυτικής Θράκης έχει την ιστορία εκατό ετών μειονότητας και εκατό ετών αγώνα, δηλώνοντας ότι τα προβλήματα στην περιοχή ξεκίνησαν βασικά με την άρνηση της εθνικής ταυτότητας. «Καθώς η Ελλάδα απορρίπτει την τουρκική μας ταυτότητα, τα προβλήματά μας συνεχίζουν να αυξάνονται. Φυσικά, ως αλυσιδωτό αποτέλεσμα συμβαίνουν εκπαίδευση, ιδρύματα, μουφτήδες, κοινωνική αδικία και πολιτικές διαχωρισμού. Την προηγούμενη περίοδο, μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’90, είχαμε δύο Σοβαρότερα προβλήματα της Δυτικής Θράκης Η δυτική Θράκη κηρύχθηκε απαγορευμένη ζώνη κατά του κομμουνισμού μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο Όταν η Ελλάδα έγινε δημοκρατία το 1974, η δυτική Θράκη αφαιρέθηκε από απαγορευμένη ζώνη, αλλά αυτή η κατάσταση συνεχίστηκε έως ότου. Τη δεκαετία του 1990 δεν μπόρεσαν να επισκεφτούν τη χώρα τους με ειδική άδεια και ταυτότητα με διαβατήριο μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή στον κόσμο, άρθρο 19. Ήταν ένα πολύ σημαντικό θέμα για εμάς, και αυτό αφαιρέθηκε τη δεκαετία του ’90, αλλά δεν έγινε αναδρομική ανακαίνιση. Οι δικοί μας που έχασαν την υπηκοότητά τους λόγω του άρθρου 19 δεν μπορούν ακόμη να μπουν στη Δυτική Θράκη. Οι οικογένειές τους εξακολουθούν να μην μπορούν να λάβουν βίζα και να επισκεφθούν την περιοχή τους εάν δεν έχουν λάβει την τουρκική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα άλλης χώρας. Δεν μπορεί να επισκεφτεί τους τάφους των προγόνων του. Δεν είναι δυνατόν να ανακτήσουν τα χαμένα εδάφη τους. Ως εκ τούτου, είναι εκτεθειμένοι σε μια αντιδημοκρατική ζωή και πρακτική στη χώρα που ονομάζεται κοιτίδα της δημοκρατίας στην Ευρώπη».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει η παρουσία του Προέδρου Επιτροπής Δικαιοσύνης της Τουρκικής Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης και βουλευτή του ΑΚΡ κ. Cüneyt Yuksel ο οποίος και δήλωσε ότι: “Ως Δημοκρατία της Τουρκίας, το βασικό μας σύνθημα είναι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα όλης της ανθρωπότητας, όχι μια χούφτα ισχυρών ανθρώπων. Είναι καθήκον μας, που προέρχεται από την ιστορία και από την οποία δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας, για να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους που άλλοτε μένουν σε απόγνωση και άλλοτε χάνουν τις ελπίδες τους, τη φυλή, τη γλώσσα, «Πιστεύουμε ολόψυχα ότι κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει θεμελιώδη δικαιώματα, ανεξαρτήτως θρησκείας ή γεωγραφίας».

Αντί Επιλόγου

Δρ Περβίν Χαϊρουλλάχ: Η “master mind” του ΚΙΕΦ για ειδικές αποστολές

Θα γυρισθούν επεισόδια του Teskilat στην Θράκη;

Ιλχάν Αχμέτ: Αποφασισμένος να πάει μέχρι τέλους τα συκοφαντικά τουρκικά δημοσιεύματα περί… FETO

Περβίν Χαϊρουλλάχ: Η master mind της ψευδορκίας και της συκοφαντίας δρα ανενόχλητη;

Οι 2 βουλευτές (ΚΙΝ.ΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ) , οι 2 Δήμαρχοι και οι άλλοι 13 που θέλουν να μας λυντσάρουν…

Θ’αντέξει ο Σαολίν του Ιάσμου ;

Και ο εκπρόσωπος της European Free Alliance παρέστη στο “μνημόσυνο” του Αχμέτ Σαδίκ

Κοινή εκδήλωση EFA-DEB/ΚΙΕΦ εν όψει Ευρωεκλογών στην Κομοτηνή

Ποιές εντολές έλαβαν οι “Αδελφοί Μουσουλμάνοι της Θράκης” στην Κωνσταντινούπολη;

Το τουρκικό παρακράτος ελέγχει πλήρως τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας

Αρθρογράφος