Κοινή εκδήλωση EFA-DEB/ΚΙΕΦ εν όψει Ευρωεκλογών στην Κομοτηνή

17 Απριλίου 202422:11

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Το προσεχές Σάββατο 20/4/2024 στην Κομοτηνή το ακροδεξιό εθνικιστικό και ισλαμοφασιστικό κόμμα DEB/ΚΙΕΦ, διοργανώνει πολιτική εκδήλωση στο ξενοδοχείο Χρήστος και Εύη της Κομοτηνής με τίτλο “ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΜΑΖΙ” – Δημοκρατία για όλους, Πρωτοβουλία των Ευρωπαίων Πολιτών για προστασία των μειονοτικών δικαιωμάτων.

Προσκεκλημένοι ομιλητές οι Lorena López de Lacalle , Maylis Roßberg (EFA ALLIANCE) και οικοδεσπότες ο Αντιπρόεδρος του DEB/ΚΙΕΦ κ. Κοράϊ Μπαγδατλί και η γνωστή Εγκάθετη Περβίν Χαϊρουλάχ.

Για όσους δεν γνωρίζουν η Lorena López de Lacalle είναι ακτιβίστρια των Βάσκων και προεδρεύει του ευρωπαϊκού κόμματος «Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία», περισσότερο γνωστό ως Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία (EFA). Πρόκειται για την πολιτική οικογένεια των υποστηρικτών της αυτοδιοίκησης των εδαφών, από την Καταλονία μέχρι τη Σικελία.

Η Maylis Roßberg (23 ετών, προέρχεται από τη συνοριακή περιοχή Δανίας-Γερμανίας) είναι μέλος της δανέζικης μειονότητας στη Γερμανία. Είναι ακτιβίστρια «για μικρές φωνές και μεγάλες ιδέες». Είναι η Γενική Γραμματέας της EFA Youth και ήταν η Πρόεδρος του SSW Ungdom, του κλάδου νεολαίας της SSW από το 2020 έως το 2022. Ήταν υποψήφια για την εκλογική περιφέρεια Rendsburg/Eckernförde στις εθνικές κοινοβουλευτικές εκλογές στη Γερμανία. Στις ίδιες εκλογές κατείχε και τη θέση της νούμερο 2 στον εκλογικό κατάλογο της SSW.

Αντί Επιλόγου

Το ακροδεξιό εθνικιστικό ΚΙΕΦ/DEB δήλωσε συμμετοχή στις Ευρωεκλογές

Τα μέλη του EFA αμφισβητούν την Συνθήκη της Λωζάννης;

“Επίδειξη παραδιπλωματίας” του EFA-European Free Alliance στην Θράκη

Δρ Περβίν Χαϊρουλλάχ: Η “master mind” του ΚΙΕΦ για ειδικές αποστολές

 

Αρθρογράφος