Θα γυρισθούν επεισόδια του Teskilat στην Θράκη;

23 Ιουνίου 202223:46

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Παρακολουθώντας την (μη) απάντηση – αντίδραση του Δημάρχου Ιάσμου στην αποπομπή -διαγραφή του από το μειονοτικό “παραϊερατείο” (πορτοκαλί εκστρατεία, βιντεοσκοπημένο μήνυμα, αναρτήσεις στα μκδ με >6.000 προβολές) δεν γίνεται αντιληπτός ο στόχος του κ. Οντέρ Μουμίν αλλά λείπει και η ένταξη των καταγγελιών του σε ένα ευρύτερο πλαίσιο.

Τα όσα αναφέρονται στα βίντεο του κ. Οντέρ Μουμίν δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτά (ενδεχομένως ούτε κι ο ίδιος δεν μπορεί να συνδέσει τα διαφορετικά θεματικά υπο-επίπεδα) αν δεν γνωρίζει ο θεατής ότι η επεκτατική κινητικότητα του ισλαμ στην Ευρώπη συνδέεται με την “Βαλκανική Οδό” διακίνησης ναρκωτικών.

Η Βαλκανική Οδός δημιουργήθηκε και επεκτάθηκε παράλληλα με τους σύγχρονους βαλκανικούς πολέμους και τις εθνοτικές συγκρούσεις, χρηματοδότησε την δημιουργία νέων παραστρατιωτικών δομών και επέβαλε την αλλαγή των συνόρων μέσα από “απελευθερωτικά κινήματα” και ένοπλες συγκρούσεις. Πιο συγκεκριμένα, το 75% της ηρωΐνης που εισέρχεται στην Ευρώπη διακινείται μέσω της Τουρκίας. Εκτιμάται από ειδικούς αναλυτές , ότι 4 έως 6 μετρικοί τόνοι ηρωΐνης μεταφέρονται από Τουρκία μέσω Βαλκανίων προς την δυτική Ευρώπη.Για να αντιληφθεί ο αναγνώστης για το μέγεθος των συναλλαγών, αρκεί ν’αναφέρουμε ότι την περίοδο 1996-1998 “ξεπλύθηκαν” μόνον στο Κοσσυφοπέδιο 1,5 δις δολ ΗΠΑ από 200 τράπεζες και ιδιωτικά ανταλλακτήρια συναλλάγματος.

Στο Komotinipress ήδη από το 2014 είχαμε εκτενώς αναφερθεί στο “κράτος συμμορία” και τις προεκτάσεις του στην Θράκη όπως και στον ρόλο του τότε Τούρκου Προξένου κ. Μουσταφά Σαρνίτς. Από τότε μέχρι σήμερα παρακολουθούμε , βεβαίως, την θεωρητική εξέλιξη του οργανωμένου εγκλήματος ενώ βλέπουμε και την μετεξέλιξή του και στην περιοχή της Θράκης με την ανάπτυξη δικτύων λαθρομετανάστευσης, εμπορίας όπλων και ναρκωτικών. Ιδιαίτερη αναφορά, επίσης, έχουμε κάνει τόσο στο φαινόμενο του βαλκανικού μετα-ισλαμισμού με διάφορες παραμέτρους που καταλήγουν και στο πολιτικό ισλάμ της Θράκης με διακριτό τον ρόλο της Τουρκίας.

 

Στην περίοδο που ακολούθησε μετά το “υβριδικό πραξικόπημα” προκύπτει ότι ανασυντάχθηκε κι αναδιοργανώθηκε το “κράτος-συμμορία” με συμμετοχή της ΜΙΤ, της αστυνομίας, της στρατοχωροφυλακής και κάποιων παραλλήλων μηχανισμών αυτού που αποκαλούμε “ερντογανικό παρακαθεστώς”. Στο κάδρο και ο “χάρτης” 30 εγκληματικων οργανώσεων με δυναμικό 5.000 μελών που συνδέονται με όλο το εύρος του πολιτικού κόσμου της Τουρκίας. Αυτή η δραστηριότητα τροφοδοτεί με πόρους πολλές παρακρατικές επιχειρήσεις του παρα-ερντογανικού καθεστώτος εντός κι εκτός χώρας.

Σε αυτόν τον ιστό διακίνησης ναρκωτικών, λαθρεμπορίου και διαπλοκών οργανωμένου εγκλήματος, κρατικοί λειτουργοί , κρατικοί αξιωματούχοι, αλλά και δικαστές, εισαγγελείς, αστυνομικοί και μέλη του προσωπικού πληροφοριών, βοηθούν στη μεταφορά των ναρκωτικών σε τσάντες, βαλίτσες και χειραποσκευές, καθώς εξαιρούνται από τα φρέσκα, τα οδοφράγματα και τις έρευνες. Εκτός Τουρκίας, ακόμη και διπλωμάτες χρησιμοποιήθηκαν ως αγγελιαφόροι.

Σε αυτό το δίκτυο φαίνεται ότι εντάσσεται και η περίπτωση του διπλωμάτη κ. Βεϊσέλ Φιλίζ , που ήταν πρώην ακόλουθος τύπου της Τουρκίας στην πρεσβεία της Άγκυρας στις Βρυξέλλες και συνελήφθη στη συνοριακή πύλη του Χαμζάμπεϊλί με την Βουλγαρία, στις 9 /12/2020 με 100 κιλά ηρωίνης αξίας 5 εκ. ευρώ. Ο ίδιος είναι “ακτιβιστής” για τα δικαιώματα των μουσουλμάνων στην Ευρώπη, εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης EMISCO (Ευρωπαϊκή Μουσουλμανική Πρωτοβουλία για την Κοινωνική Συνοχή), συμμετείχε σε εκδηλώσεις μάλιστα του ΟΑΣΕ.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, η βελγική αστυνομία εντόπισε ότι η διεύθυνση IP του Φιλίζ εμπλέκεται και στην αποστολή απειλών σε δημοσιογράφους αλλά και αντιφρονούντες…

Το BTTD ως εκτελεστικός βραχίονας του Μουράτ Ομέρογλου

Είναι δεδομένη η σχέση που είχε με στελέχη του μειονοτικού παραϊερατείου με κεντρικό σύνδεσμο την κ. Περβίν Χαϊρουλλάχ την οποία και αποκαλεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως “αδερφή” του. Και δεν πρόκειται μόνον για προσφώνηση.

Εξετάζεται και ο ρόλος του στην δημιουργία ριζοσπαστικών ισλαμικών ομάδων όπως και στην χρηματοδότηση “μαύρων επιχειρήσεων” και στην γειτονική Βουλγαρία όπου είχε έναν άλλον “αδελφό” τον Τζελάλ Φάικ, Γενικό Γραμματέα του Βουλγαρικού Αρχιμουφτή,ενώ ήταν ακόμη και συνεργάτες σε μια εταιρεία.

Ο κ. Βεϊσέλ Φιλίζ βρισκόταν στο στόχαστρο πολλών δυτικών υπηρεσιών ασφαλείας , οι οποίες δρώντας συντονισμένα κατάφεραν να τον παγιδεύσουν εξαναγκάζοντας , μετά από πιεστικές αναφορές, τις τουρκικές αρχές να τον συλλάβουν.

Παρά τις προσπάθειες των τουρκικών αρχών ν’αποσιωπηθεί το γεγονός, δεν είναι τυχαίο ότι την είδηση της σύλληψης του Φελίζ μετέδωσε πρώτος ο πολεμικός και διπλωματικός ανταποκριτης κ. Guillaume Perrier.

Σήμερα, ακόμη διενεργείται έρευνα από την Γενική Εισαγγελία της Αδριανούπολης με αριθμό φακέλου 2020/12562. Μένει να δούμε αν η υπόθεση θα φτάσει πράγματι στα δικαστήρια ή θα μπει στο αρχείο υπό την πίεση της εκτελεστικής εξουσίας.

Σε αυτό το σχήμα, ο πλέον παντοδύναμος και “παντογνώστης” είναι ο υπουργός Εσωτερικών κ. Σουλεϊμάν Σοϊλού ο οποίος όμως ήρθε σε σύγκρουσε με έναν εκ των αρχηγών, τον Σεντάτ Πεκέρ, που είχε αναπτύξει δραστηριότητα και στον καθ’ημάς Βαλκανικό Διάδρομο. Από την σύγκρουση αυτή, η δημοσιογραφική έρευνα έφερε στο φως ορισμένες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που αγγίζουν και τα Βαλκάνια και την Θράκη.

Οι ευθείες καταγγελίες του κ. Οντέρ Μουμίν για την ύπαρξη ενός μηχανισμού στην Θράκη που χρηματοδοτείται από “μαύρες επιχειρήσεις” και έχει επιρροή κι επίδραση στα τοπικά πολιτικά δρώμενα μένει ν’αποδειχθούν αλλά σίγουρα αυτές δεν ευσταθούν στον βαθμό που ενδεχομένως δεν συνδεθούν με την λεγόμενη κρατική μαφία, την δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσίων, την σύγκρουση των ναρκοβαρόνων στην Τουρκία και την εμπλοκή του ερντογανικού καθεστώτος και των επιμέρους δομικών στοιχείων που το (συν)απαρτίζουν. Και σίγουρα πρέπει ν’αναδειχθεί ο ρόλος του κ. Μουράτ Ομέρογλου!

Ο κ. Μουράτ Ομέρογλου προπονείται για το Mongolia Trekking (ηχητικό)

Εκτός κι αν ο κ. Οντέρ Μουμίν φιλοδοξεί να γίνει ήρωας της τουρκικής τηλεοπτικής σειράς Teskilat (Η Οργάνωση) που προβάλλεται στο κρατικό κανάλι TRT 1 και αναφέρεται σε μια κρυφή ομάδα κατασκοπείας που εργάζεται για την ΜΙΤ (την τουρκική μυστική υπηρεσία) η οποία αναλαμβάνει ειδικές αποστολές εντός και εκτός Τουρκίας για να υπερασπίσουν τη χώρα. Μυστήριο, περιπέτεια, προσωπικές ιστορίες, χρήμα είναι τα βασικά στοιχεία της προπαγανδιστικής αυτής σειράς.

Αρθρογράφος