Ποιές εντολές έλαβαν οι “Αδελφοί Μουσουλμάνοι της Θράκης” στην Κωνσταντινούπολη;

21 Φεβρουαρίου 202205:00

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Το 2018 είχαμε συμπερασματικά διατυπώσει ότι “εκεί που σταματάει η δημοσιογραφική καταγραφή αρχίζουν τα ερωτήματα που αφορούν στις σχέσεις της «Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας» με τους «παράτυπους θρησκευτικούς λειτουργούς»της Θράκης και τον ρόλο της Τουρκίας καθώς και τις μορφές υποστήριξης που ενδεχομένως να παρέχει η Άγκυρα στο παραπάνω σχήμα.”

Λίγο πριν εκπνεύσει το 2019 είχαμε καταδείξει  το “πώς οι τουρκικοί μηχανισμοί απέδειξαν ότι είναι διατεθειμένοι να παράσχουν κάθε στήριξη στον παρακρατικό μηχανισμό που έχουν στήσει στην Θράκη στηρίζοντας τους “ψευτομουφτήδες” Αχμέτ Μετέ και Ιμπραήμ Σερήφ παρέχοντάς τους πλήρη κάλυψη για τα αδικήματα που διέπραξαν εντός της ελληνικής επικράτειας.”

Επίσης, τότε , είχαμε αναφερθεί και” στην προσήλωση του Τούρκου Προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν στις αξίες και τις αρχές των Αδελφών Μουσουλμάνων όταν χαιρέτησε την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης με «ραμπιά» γεγονός που δημιούργησε έντονες ανησυχίας για την ενδεχόμενη δραστηριοποίηση σκληροπυρηνικών δομών του πολιτικού ισλάμ στην Χώρα μας και την Ελληνική Θράκη με την ανοχή των ελληνικών κρατικών δομών και αρχών.”

Το 2021 είχαμε αποφανθειότι ενδέχεται να εξυφαίνουν κάποιοι κύκλοι (ένα εξελιγμένο) “Σενάριο Κύπρου” για την Θράκη με το τουρκικό παρακράτος και τους Θρακιώτες υποστηρικτές του ή οφελουμένους να έχουν συμπήξει ένα μέτωπο που κινείται με ομοιογένεια.” δίνοντας όμως ιδιαίτερη έμφαση και στην στάση του μειονοτικού παραϊερατείου στα Πομακοχώρια της Ξάνθης (με τον Δήμαρχο Μύκης να πρωτοστατεί) , τον Ίασμο (όπου σε τοπικό επίπεδο εκτός του αντιφατικού Δημάρχου έχουμε και την περίπτωση των Ιμάμ Τζανέρ-Ιμπραήμ Σερήφ) για να φθάσουμε στο 2022 και τα Αρριανά με την γνωστή προβοκάτσια στην πλατεία της Φιλλύρας.

Όπως πολύ σωστά είχε τονίσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος “το Ισλάμ, δεν αποτελεί θρησκεία αλλά πολιτικό κόμμα και πολιτική επιδίωξη και οι άνθρωποί του “είναι άνθρωποι του πολέμου και της εξαπλώσεων” .“Αυτό είναι χαρακτηριστικό του Ισλάμ, το λέει και η διδασκαλία του Μωάμεθ”, συμπλήρωσε αναφερόμενος στην άλωση της Κωνσταντινούπολης. “

Εκείνη η απλή ιστορική αλήθεια, είχε ξεσηκώσει σωρεία αντιδράσεων από τους μηχανισμούς του πολιτικού ισλάμ που δρουν στην Ελλάδα και τους εμμίσθους ή αμίσθους “υπαλλήλους” του φιλοτουρκικού λόμπυ και τους νεοθωμανικού ερντογανικού παρακράτους που δρουν στην Χώρα μας.

Ποιούς ενόχλησε ο Μακαριώτατος Ιερώνυμος Β’; (video)

Σε προηγούμενο άρθρο μας αναφερθήκαμε σε εκδηλώσεις επίδειξης δύναμης του πολιτικού ισλάμ στην Θράκη (ΤΕΞ, Ξάνθη) που προκάλεσαν την παρέμβαση των Αρχών αλλά αναφερθήκαμε εκτενώς και στην ακατανόητη στάση του Έλληνα Βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Μπουρχάν Μπαράν που ξεφεύγει κατά πολύ από την απλή αντίδραση ή έκφραση γνώμης.

Ειδική αναφορά, όμως, πρέπει να γίνει σε διημερίδα που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη (16-17/2/2022)  με θέμα «Παραβιάσεις των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά των Μουσουλμάνων» και διοργανώθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Δημοκρατίας της Τουρκίας, το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Τουρκίας και την Ανεξάρτητη Μόνιμη Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης.

Στην ατζέντα των θεμάτων της διημερίδας έγιναν αναφορές-καταγγελίες για θέματα που αφορούν στην προστασία των μουσουλμανικών μειονοτήτων σε διεθνές επίπεδο, προωθώντας το νεοοθωμανικό δόγμα του Ερντογάν: από τους μουσουλμάνους της Παλαιστίνης, του Κασμίρ, του Ναγκόρνο Καραμπάχ, της Αφρικής, τους μουσουλάνους της Ροχίνγκια της Δυτικής Μιανμάρ,τους Ουϊγούρους της Κίνας, τους τουρκόφωνους Τάταρους της Κριμαίας, τις ομάδες τζιχαντιστών στην επαρχία Χατάϊ , τους ισλαμιστές στο Τζαμούρ Κασμίρ, τους Τούρκους του Κοσόβου, τους τουρκοκυπρίους της ΤΔΒΚ, αλλά και την θρησκευτική μειονότητα της Θράκης, των μουσουλμάνων της Γαλλίας, και της Νέας Ζηλανδίας.

Από τις ανακοινώσεις των επισήμων ομιλητών έγινε λόγος , επίσης, για την ισλαμοφοβία, τον ρατσισμό ακόμη και για την κατά Χάντινγκτον θεωρία “σύγκρουσης πολιτισμών”.Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου,μέσω βίντεο, είπε ότι ο λαϊκιστικός λόγος τροφοδοτεί τη βία κατά των μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στην Ευρώπη..

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η σύνθεση της (ανθ)Ελληνικής Αντιπροσωπείας (İbrahim Şerif, Rıdvan Ahmet, Rıdvan Delihüseyin, Çiğdem Asafoğlu, Ozan Ahmetoğlu, Hüseyin Baltacı, Halit Habipoğlu, Pervin Hayrullah,Cemil Kabza, Kerem Abdurrahimoğlu, Melek Kırmacı, . Ali Hüseyinoğlu , Anna Stamou) όπου εκτός από τα μέλη του μειονοτικού παραϊερατείου συμμετείχε και η εκπρόσωπος Τύπου της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας κ. Άννα Στάμου ,κι αυτό αποτελεί μία ακόμη ένδειξη για τα πανισλαμιστικά σχέδια που προωθεί η Τουρκία και στην Ελλάδα.

Και αυτή η διημερίδα αποτέλεσε ένα ακόμη βήμα υπό την κάλυψη του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης για την επανάληψη όλων των τουρκικών θέσεων και ισχυρισμών για το Κυπριακό, αλλά και για την “τουρκική”μειονότητα στην Θράκη γιατους “μουσουλμάνους της Δωδεκανήσου” και για τις καταπιέσεις που υφίστανται οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα συμπεριλαμβάνοντας και τους πρόσφυγες, (λαθρο)μετανάστες, άλλες πληθυσμιακές ομάδες κοκ.

Ο δε Ιμπραήμ Σερήφ “αναφέρθηκε στις αδικίες που υφίσταται η μουσουλμανική τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης και δήλωσε ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στο πλαίσιο της δημοκρατίας και του νόμου για να τερματιστούν αυτές οι αθέμιτες πρακτικές το συντομότερο δυνατό.”

Οι Ελληνικές Αρχές καλούνται να αντιμετωπίσουν μία  αναδυόμενη υβριδική απειλή αποκρούοντας σθεναρά κάθε προσπάθεια μετατροπής του θρησκευτικού χαρακτήρα της μειονότητας σε εθνικό με τρόπο ώστε να εξυπηρετούνται οι εθνικιστικές επιδιώξεις της Τουρκίας.

 

 

Αρθρογράφος