Η απάντηση του Αντιδημάρχου Δημήτρη Καρασταύρου στον δημοτικό σύμβουλο Χασάν Χασάν

14 Σεπτεμβρίου 202106:48

Ο Αντιδήμαρχος Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας & Χωροταξικού Σχεδιασμού στον Δήμο Κομοτηνής Δημήτριος Καρασταύρου απαντά σε σχόλιο του δημοτικού συμβούλου Χασάν Χασάν αναφορικά με τις εντάξεις στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης:

Σε πρόσφατη συνέντευξή μου που αφορούσε στην ανάπλαση της Δημοτικής Αγοράς Κομοτηνής και της παραλιακής περιοχής του οικισμού Φαναρίου μετά από ερώτηση που δέχθηκα, αναφέρθηκα στην πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης, επισημαίνοντας ότι από τις προτάσεις που καταθέσαμε ως Δήμος Κομοτηνής δεν έχει γίνει μέχρι και σήμερα καμία ένταξη έργου, ότι οι αξιολογητές έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και ότι αυτό ισχύει και σε επίπεδο χώρας. Η διαπίστωση για τις καθυστερήσεις στην αξιολόγηση των υποβληθεισών προτάσεων δεν είναι βεβαίως μόνο δική μου, αλλά πανελλαδική και έχει εκφρασθεί από συλλογικά όργανα και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης (βλ. ειδική συνεδρίαση στη ΚΕΔΕ παρουσία υπουργού πριν την υποβολή του πλαφόν, παρεμβάσεις της ΕΔΕΥΑ στις οποίες φυσικά και έχω βασικό ρόλο ως πρόεδρος της επιτροπής ΕΣΠΑ κλπ.). Παρά ταύτα οι κ.κ. Γραβάνης και Χασάν εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τους ρυθμούς αξιολόγησης του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης, λέγοντας ότι «η δημοτική αρχή και οι εκπρόσωποί της διακατέχονται από παντελή άγνοια για την πορεία εφαρμογής των εν λόγω και λοιπών αντίστοιχων προγραμμάτων, είτε συνειδητά ψεύδονται δημοσίως για να καλύψουν την δική της ανεπάρκεια και τα δικά τους λάθη».

Κύριοι Γραβάνη και Χασάν, δυστυχώς προκύπτει ότι ακόμη και τα στοιχεία που επικαλεστήκατε από την ιστοσελίδα του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης και τα αποτυπώσατε στο δημοσίευμά σας, διαψεύστηκαν από ρεπορτάζ δημοσιογράφου τοπικής εφημερίδας μόλις την επόμενη ημέρα, γεγονός που δείχνει ότι εσείς που φέρεστε ως έμπειροι και διεκδικείτε τη διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής, δεν κατανοείτε ούτε αυτά, που μπόρεσαν και είδαν τα μάτια του δημοσιογράφου.

Αρθρογράφος