Η Αλεξανδρούπολη φιλοξενεί την 1η Διεθνή Συνάντηση για τον Αυτισμό – Χωρίς στήριξη από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης;

19 Ιουλίου 201917:37

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ο Σύλλογος Αυτιστικών Ατόμων με Διαταραχές Αυτιστικού Τύπου “Ο Άγιος Βασίλειος”, που εδρεύει στο Δωρικό Αλεξανδρούπολης , διοργανώνει την 1η Διεθνής Συνάντηση Αυτισμού στο Astir Egnatia Hotel με σκοπό να μαζευτούν χρήματα για τον Ξενώνα του Αυτισμού στον ΄Αβαντα Αλεξανδρούπολης.

Ο Σύλλογος είναι πιστοποιημένος από το Υπουργείο Υγείας. Το Κέντρο Ημέρας δραστηριοποιείται από 2012, στελεχωμένο με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό που εξυπηρετεί 23 ενήλικα άτομα στο φάσμα του αυτισμού καθώς και τις οικογένειές τους ενώ στηρίζει με κάθε τρόπο την τοπική κοινωνία σε ανάλογα ζητήματα με δράσεις εξωστρέφειας κι ενημέρωσης.

Ο Σύλλογος έχει στο ενεργητικό τη διοργάνωση πανελλαδικών συναντήσεων και συνεδρίων με θέμα τον αυτισμό.

Η κ. Λίτσα Μαυρίδου έχει σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια γονέων και κηδεμόνων από όλη τη Θράκη και συνδράμει διαρκώς με την εμπειρία και την τεχνογνωσία της το Συλλογο ΔΑΔΑΑ Ν. Ροδόπης στηρίζοντας δραστηριότητες και προσπάθειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού.

Η Συνάντηση τελεί υπό την Αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και γίνεται με την Υποστήριξη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Αυτισμού.

Να επισημανθεί ότι σύμφωνα με ανάρτηση στο facebook της κ. Λίτσας Μαυρίδου, Πρόεδρου του Συλλόγου, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης απουσιάζει από τη στήριξη της προσπάθειας αυτής.

Αρκετές φορές κι εμείς από αυτό εδώ το βήμα έχουμε επισημάνει την αδιαφορία της ΠΑΜΘ αλλά και άλλων φορέων -κυβερνητικών και μη- για τις ανάγκες των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν νευροαναπτυξιακά προβλήματα και διαταραχές.

Δεν είναι η πρώτη φορά, άλλωστε,, που η κ. Λίτσα Μαυρίδου αντιμετωπίζει τις κλειστές πόρτες της τοπικής ηγεσίας!

1η Διεθνης Συναντηση Αυτισμου στην Αλεξανδρουπολη στις 25-27 Αυγουστου 2019!!!Ο Δημος Αλεξανδρουπολης ΑΠΩΝ!!!!!!ΚΑΜΜΙΑ…

Gepostet von Λιτσα Λιτσα am Mittwoch, 17. Juli 2019

Αρθρογράφος