Γιατί πυροτέχνημα… σημαίνει γιορτή

5 Φεβρουαρίου 201823:44

Μία από τις εντυπωσιακότερες ίσως στιγμές μίας κοινωνικής ή επαγγελματικής εκδήλωσης είναι η στιγμή των πυροτεχνημάτων…

Τι είναι όμως τα πυροτεχνήματα; Τα πυροτεχνήματα είναι μια κατηγορία ήπιας εκρηκτικότητας πυροτεχνικών συσκευών που χρησιμοποιούνται για αισθητικούς και ψυχαγωγικούς λόγους.

Η πιο κοινή χρήση ενός πυροτεχνήματος, γίνεται στα πλαίσια μιας επίδειξης πυροτεχνημάτων. Συνήθως βλέπουμε πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον ουρανό σε θρησκευτικές εκδηλώσεις, όπως γάμους ή βαπτίσεις, σε εγκαίνια καταστημάτων αλλά και σε κάθε είδους εκδηλώσεων που οι διοργανωτές θέλουν κυριολεκτικά να «μαγνητίσουν» τα βλέμματα των παρευρισκόμενων.

Οι πυροτεχνικές συσκευές παίρνουν διάφορες μορφές για να παράγουν τις τέσσερις πρωταρχικές κατηγορίες : κρότος, φως, καπνός και τα αιωρούμενα υλικά (πχ κονφετή). Μπορούν να σχεδιαστούν να καίνε με πολύχρωμες φλόγες και σπίθες (κόκκινες, πορτοκαλί, πράσινες, μπλέ, μώβ, χρυσές και ασημί) ανάλογα με την επιλογή που μπορεί να κανεί κάνεις. Πολλές φορές τα πυροτεχνήματα έχουν και το σχήμα, το μέγεθος, το οποίο μπορεί να έχει επιλεγεί από τον κατασκευαστή τους… Μπορούν δηλαδή να πέσουν ως χρυσή βροχή είτε να δημιουργήσουν ένα σχήμα στον ουρανό… κι όλα αυτά με ειδικό κέλυφος.

Οι επιδείξεις πυροτεχνημάτων είναι εδώ και δεκαετίες ιδιαίτερα διαδεδομένες σε όλο τον κόσμο και όπως είναι φυσικό «τραβούν» τα βλέμματα σαν μαγνήτης. Είτε πρόκειται για τα εγκαίνια κάποιας μεγάλης έκθεσης είτε για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, τα πυροτεχνήματα έχουν γίνει συνώνυμο της γιορτής… επιλέξτε τα και για την δική σας γιορτή και κάντε τη διαφορά!

Πηγή: https://www.afireworks.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]