Τριήμερο διακρίσεων για τον Α.Σ.ΑμεΑ ΚΟΤΙΝΟΣ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ 2020 στο ΟΑΚΑ

2 Αυγούστου 202010:21

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ΟΠΑΠ 2020, η πρώτη εγχώρια διοργάνωση των ΑμεΑ στην μετα-καραντίνα εποχή, άνοιξε προχθές (Παρασκευή) αυλαία στο Κεντρικό Στάδιο του ΟΑΚΑ. Συμμετέχουν 450 αθλητές και αθλήτριες από την πλειοψηφία των σωματείων που ανήκουν στη δύναμη της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες. Και το εφετινό πρωτάθλημα, στηρίζει ο Μέγας Χορηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, ΟΠΑΠ Α.Ε.

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, που αποτελεί τη «ναυαρχίδα» των διοργανώσεων που γίνονται υπό τη σκέπη της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα κορυφαία ονόματα του ελληνικού στίβου να δουν την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται μετά την καραντίνα. Για κάποιους από αυτούς, αποτελεί και ευκαιρία να πιάσουν όρια που θα τους εξασφαλίσουν κατά μεγάλο ποσοστό, την παρουσία τους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021.

Ο Α.Σ.ΑμεΑ ΚΟΤΙΝΟΣ παρών στην μεγάλη αθλητική συνάντηση

Ο Α.Σ. ΑμεΑ ΚΟΤΙΝΟΣ θα είναι εκεί και φέτος με τους Παπαδόπουλο Νικόλαο,Τοπτσή Ιωάννη, Ντεφίδη Φώτη, Λυμβαίο Ευάγγελο και τους πρωτοεμφανιζόμενους Σαρρίδου Μερσίνα και Παπάζογλου Σταμάτιο, υπό την καθοδήγηση των προπονητών τους Αλέξη Αγιαννιτόπουλου και Δάφνης Δεληγιάννη.

Κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες για τα αθλητικά δεδομένα, λόγω του covid-19, συμμετέχουν οι αθλητές και οι αθλήτριες του Α.Σ. ΑμεΑ ΚΟΤΙΝΟΣ, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου ΟΠΑΠ 2020, που διεξάγεται στην Αθήνα, στο Ολυμπιακό Στάδιο.

1η Μέρα

ΟΙ συνθήκες όμως αυτές, δεν στάθηκαν ικανές να πτοήσουν τους αθλητές μας, που πραγματοποιούν καλές εμφανίσεις και κατακτούν τα πρώτα τους μετάλλια.

Μέχρι στιγμής, η «πρωτοεμφανιζόμενη» Μερσίνα Σαρρίδου (Τ11), μας χάρισε το πρώτο χρυσό, με την κατάκτηση της 1ης θέσης στο ακόντιο με 10.62 μ., που είναι και ατομικό ρεκόρ της.

Ο Νικόλαος Παπαδόπουλος (36), κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, με την κατάκτηση της 2ης θέσης στο ακόντιο με 14.35 μ., που είναι και ατομικό ρεκόρ του.

Επίσης, ο «αειθαλής» Πρόεδρός μας, Γιάννης Τοπτσής (Τ11), ήταν 5ος στο ακόντιο με ατομικό ρεκόρ 8.96 μ, ενώ ο «πρωτοεμφανιζόμενος Σταμάτης Παπάζογλου (20), ήταν 6ος με ατομικό ρεκόρ 15″36 μ.

Κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες για τα αθλητικά δεδομένα, λόγω του covid-19, συμμετέχουν οι αθλητές και οι αθλήτριες του…

Gepostet von Κοτινος Α.Σ. ΑμεΑ am Samstag, 1. August 2020

2η Μέρα

Ακομα δύο χρυσά μετάλλια προστέθηκαν στη συλλογή του Α.Σ. ΑμεΑ ΚΟΤΙΝΟΣ από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ ΟΠΑΠ 2020.
Η Μερσίνα Σαρριδου κατέκτησε το δεύτερο δικό της χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση, αφου με μια βολή στα 4,72μ κέρδισε την πρώτη θέση κάνοντας και νέο προσωπικό ρεκόρ στη σφαίρα στην κατηγορία Τ11.
Ο Φώτης Ντέφιδης κατέκτησε το άλλο χρυσό, αφού στη σφαίρα κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία 35 με 5,88 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ.

Είπαμε… Συνεχίζουμε και το… εννοούμε!!!Ακομα δύο χρυσά μετάλλια προστέθηκαν στη συλλογή του Α.Σ. ΑμεΑ ΚΟΤΙΝΟΣ από…

Gepostet von Κοτινος Α.Σ. ΑμεΑ am Samstag, 1. August 2020

3η Μέρα

Τελευταία μέρα των αγώνων η σημερινή και με το… καλημέρα, δύο πρώτες θέσεις και βέβαια χρυσό μετάλλιο για τον Νίκο Παπαδόπουλο (κατηγορία 36), στα 1500 μ. με χρόνο 9’12″47 που είναι και ατομικό του ρεκόρ, καθώς και για τον Φώτη Ντεφίδη (κατηγορία 35), στα 1500 μ. με χρόνο 9’20″30 που είναι και ατομικό του ρεκόρ.
Αξίζει να σημειωθεί, πως λόγω του πρωτοκόλλου ασφαλείας που υπάρχει στους αγώνες, δεν γίνονται επίσημες απονομές μεταλλίων, αλλά παραδίδονται στον αρχηγό της αποστολής.

Τελευταία μέρα των αγώνων η σημερινή και με το… καλημέρα, δύο πρώτες θέσεις και βέβαια χρυσό μετάλλιο για τον Νίκο…

Gepostet von Κοτινος Α.Σ. ΑμεΑ am Sonntag, 2. August 2020

Αρθρογράφος