Επιστολή μητέρας από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής που διεκδικεί παράλληλη στήριξη για τον γιο της!

10 Σεπτεμβρίου 201818:33

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και με δεδομένα τα προβλήματα που φαίνεται ότι υπάρχουν στον χώρο της ειδικής αγωγής, λάβαμε επιστολή από Μητέρα “Ειδικής Αγωγής” που ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ στην εκπαιδευτική διαδικασία του παιδιού της που φοιτά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής. Παρατίθεται αυτούσιο το κείμενο της επιστολής της:

“Ως γονέας παιδιού με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που φοιτά στο 2ο Δημοτικό Κομοτηνής διαμαρτύρομαι έντονα για τον πρόχειρο και αντιπαιδαγωγικό τρόπο με τον οποίο αποφασίζεται η εκπαιδευτική στήριξη μαθητών που χρήζουν παράλληλης στήριξης.

Κρίνω απαράδεκτη την επιλογή της διοίκησης και του υπουργείου παιδείας να μοιράζεται μια δασκάλα για τρία παιδιά ( από οκτώ ώρες την εβδομάδα σε κάθε παιδί).

Αυτό μάλιστα όταν το παιδί μου έχει δικαίωμα να εκπαιδεύεται από έναν εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης όλες τις ώρες που έχει εισηγηθεί το ΚΕΔΔΥ.

Η απουσία εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης πλήττει τα δικαιώματα του γιου μου καθώς δεν υπάρχει σταθερότητα και συνέπεια στην εκπαιδευτική του υποστήριξη.

Επίσης θέλω να καταγγείλω ότι η πρωτοβάθμια αποκρύπτει το πραγματικό αριθμό αναγκών παράλληλης στήριξης με αποτέλεσμα να αδικούνται οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Το υπουργείο παιδείας κοροϊδεύει τα παιδιά αυτά και τους γονείς λέγοντας ψευδώς ότι θέτουνε σε προτεραιότητα την ενίσχυση και στήριξή των των μαθητών αυτών και ότι παρέχουν δωρεάν παιδεία σε όλα τα παιδιά, όταν οι γονείς καλούνται να βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη για να στηρίξουν τα παιδιά τους. Η τακτική αυτή είναι εκβιαστική αφού δεν δίνουν στους γονείς λύσεις..

Καλώ τους γονείς που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα να φωνάξουν να πιέσουν, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία που δέχονται τα παιδιά μας.

Καλώ την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να απαντήσει για την τοποθέτηση εκπαιδευτικού για το σύνολο των ωρών που εισηγείται το ΚΕΔΔΥ.”

Αρθρογράφος