Ένα στα πέντε PC θα είναι υβριδικό tablet μέχρι το 2020

22 Μαρτίου 201610:03

Ο κόσμος του computing αλλάζει, καθώς οι προβλέψεις θέλουν το ένα στα πέντε PC που πωλούνται το 2020 να έχουν αποσπώμενο πληκτρολόγιο.

Η IDC βλέπει μία αλλαγή στον τρόπο χρήσης των υπολογιστών μετά την έλευση των Windows 10, καθώς ο παραδοσιακός επιτραπέζιος υπολογιστής δίνει τη θέση του σε υβριδικά συστήματα που μοιάζουν με φορητούς υπολογιστές, αλλά το πληκτρολόγιό τους αποσπάται, μετατρέποντάς τα σε tablet. Ήδη η Microsoft έχει δείξει τον δρόμο για την επόμενη ημέρα του computing με την παρουσίαση των δικών της Surface Book.

To 2015 τέτοιες συσκευές αντιστοιχούσαν στο 5% των πωλήσεων PC, σύμφωνα με την IDC, αλλά μέχρι το 2018 εκτιμάται ότι το μερίδιο της αγοράς τους θα αγγίξει το 51%. Τα ποσοστά τους εκτιμάται ότι θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο μέχρι και το 2020. Η IDC εκτιμά ότι τα Windows 10 έχουν δώσει μία νέα ώθηση στο φορητό computing, με συνέπεια να εμφανίζονται τέτοιου τύπου προτάσεις από τους κατασκευαστές.

Το λειτουργικό σύστημα της Microsoft έχει το πλεονέκτημα ότι συνδυάζει δύο διαφορετικές διαμορφώσεις λειτουργίας, με συνέπεια να είναι εύκολο για τους κατασκευαστές να παρουσιάσουν υβριδικές προτάσεις. Η IDC πάντως προβλέπει ότι θα εξακολουθεί να υπάρχει ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς για τα desktops, οι οποίοι θα γίνονται μικρότεροι και πιο όμορφοι σε σχεδιασμό.

Πηγή: pestaola.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr