Την άρση της ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου προκάλεσαν τα troll της Ελληνικής Λύσης

19 Απριλίου 202422:23

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Την άρση ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, που συνεδρίασε μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε εις βάρος ο Ευστάθιος Φλώρος, πρώην στέλεχος της Ελληνικής Λύσης.

Πρόκειται για τον πατέρα του ανεξάρτητου, προερχόμενο από τους Σπαρτιάτες βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου που κατηγορεί τον Κυριάκο Βελόπουλο ότι βρίσκεται πίσω από εικονικό λογαριασμό στο Twitter «Ultra Lisi Nikiforos».

Σύμφωνα με τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή στον συγκεκριμένο λογαριασμό έχουν αναρτηθεί υβριστικές εκφράσεις κατά του Ευστάθιου Φλώρου. (βλέπε συνημμένα)

Κατά τις πληροφορίες, στη δικογραφία περιλαμβάνονται αναρτήσεις με χυδαίες εκφράσεις, τις οποίες φαίνεται πως έχει απευθύνει ο συγκεκριμένος λογαριασμός προς τον πατέρα του ανεξάρτητου βουλευτή, με τον μηνυτή να επικαλείται ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελικού λειτουργού συνομιλίες από λοιπά στελέχη του κόμματος του Κυρ. Βελόπουλου προκειμένου να βασίσει τον ισχυρισμό πως ο διαχειριστής είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. (βλ. συν. συνέντευξη στο  Manifesto)

Την άρση της ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου ζήτησε εκ μέρους του ο Κωνσταντίνος Χήτας, υποστηρίζοντας πως πρόκειται περί αστείας υπόθεσης που δεν έχει καμία βάση. Όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ το οποίο δήλωσε «παρών», τάχθηκαν υπέρ της άρσης της βουλευτικής του ασυλίας.

Την τελική απόφαση θα λάβει η Ολομέλεια της Βουλής τις επόμενες ημέρες.

Αντί Επιλόγου

Κυρ. Βελόπουλος: Από τα “Μαύρα ταμεία” στο “ξεπούλημα της δεξιάς” και τους “υποψηφίους-φαντάσματα” της Θράκης

Αρθρογράφος