Εμείς ξέρουμε ότι είμαστε Ελεύθεροι – Οι Ταγοί της Κομοτηνής;

12 Μαΐου 202209:05

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Η Κομοτηνή ετοιμάζεται να εορτάσει την 102η Επέτειο της Απελευθέρωσής της από τον μακραίωνο οθωμανικό ζυγό και τα καθιερωμένα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ έχουν μετατραπεί σε ποικιλότροπες εκδηλώσεις με ελάχιστο κοινό παρονομαστή την ανάδειξη της ιστορίας του τόπου.

Πόλη απεριποίητη, χορτάρια άκοπα , δρόμοι βρώμικοι…

Οι δύο βασικές είσοδοι της πόλης της Κομοτηνής, οι τρεις βασικές οδικές αρτηρίες της πόλης και οι οικισμοί υπαιτιότητι ΠΕ Ροδόπης/ ΠΑΜΘ και Δήμου Κομοτηνής, χωρίς σημαιοστολισμό, χωρίς καμία ένδειξη ή και απόδειξη ότι η Κομοτηνή εορτάζει και τιμά την κατακτηθείσα υπό των ΕΔ Ελευθερία της!!! Εξαίρεση η μεγάλη Σημαία στον Καθεδρικό Ναό της Ευαγγελίστριας!!!

Οι Ταγοί της περιοχής προτίμησαν να εορτάσουν και να τιμήσουν την Ελεύθερη Θράκη στην …. Αθήνα, στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός , από όπου δεν έχουμε καμία εικόνα για την εκδήλωση που ανακοινώθηκε ήδη από το προηγούμενο Σάββατο.

Ο Δήμαρχος και η διακοσμητική κιναλοπασοκόπληκτη κουστωδία του εξακολουθούν,από την άλλη, να ζουν στο δικό τους φαντασιακό περιβάλλον, απαντώντας με υπεροψία και αλαζονεία σε όσους ασκούν κριτική.

Κατά κάποιον τρόπο τους ενοχλεί η “Φωνή Λαού” κάτι που είδαμε και την Μ. Παρασκευή , όπου ο Πρώτος Πολίτης του Δήμου, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάνης Γκαράνης δεν συμμετείχε στην Ακολουθία του Επιταφίου, τρώγοντας γαρίδες και ταραμά με την ΠτΔ……..

Να επισημανθεί , ειρήσθω εν παρόδο, ότι και την δεύτερη φορά της επίσκεψης της ΠτΔ στην περιοχή μας, η επίσκεψη της Προέδρου δεν οργανώθηκε σωστά , δεν της δόθηκε ευκαιρία να μιλήσει με κανένα αλλά έγινε απόπειρα εκμετάλλευσής της από την κουστωδία του Δημάρχου.

ΠτΔ: Είδα μια Θράκη που αντιστέκεται στην απομόνωση και προσβλέπει στο μέλλον

Το ατόπημα θα ήταν μικρό εάν στο περίφημο μυστηριώδες δείπνο της Μ. Παρασκευής η υψηλή προσεκλημένη συνέτρωγε με εκπροσώπους Θεσμών,με τον Τοποτηρητή Μουφτή Κομοτηνής λχ, με τους Βουλευτές της Πόλης και του Νομού ή τον ΠΑΜΘ κ. Χρήστο Μετιο.

Θα ήταν η πλέον ισχυρή απάντηση της Πόλης και της περιοχής στο επιθετικό Πολιτικό Ισλάμ που αντεπιτίθεται κι εκδικείται, το ίδιο δηλαδή που αυτές τις ημέρες “οργανώνει” και τα ΑΝΤΙ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ….

Οι Ταγοί σιωπούν…. Αύριο πάντως θα είναι στην πλατεία για να χειροκροτήσουν την κ. Ελευθερία Αρβανιτάκη…

“Επιχείρηση αντι-ελευθέρια” από το τουρκικό προξενείο

Αρθρογράφος