Δημ. Χαρίτου: Έκθετη η κυβέρνηση για το κλείσιμο του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας

17 Μαΐου 202115:00

Με ερώτηση στη Βουλή είχα ζητήσει μαζί με τους βουλευτές της ΑΜ-Θ ήδη από τις 22 Μαρτίου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξει ο συνοριακός σταθμός Νυμφαίας το φετινό, ιδιαίτερα κρίσιμο, καλοκαίρι για τον τουρισμό της περιοχής. Προειδοποιήσαμε τους συναρμόδιους υπουργούς να μην επαναληφθεί το περσινό φιάσκο, καθώς φαινόταν η έλλειψη σχεδιασμού και οι σοβαρές καθυστερήσεις στην δημιουργία υποδομών, στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό και στη στελέχωση του ΕΟΔΥ, απαραίτητες προϋποθέσεις για το άνοιγμα και τη λειτουργία του συνοριακού σταθμού.

Ερώτηση Υπάρχει σχεδιασμός για άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού της Νυμφαίας;

Ο υπουργός Τουρισμού Χ.Θεοχάρης απαντώντας στην ερώτηση μας μόλις τρεις μέρες πριν το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Νυμφαίας μας διαβεβαίωνε ότι φέτος όλα πάνε καλά ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού. Δυστυχώς, όμως, οι εξελίξεις τον διέψευσαν παταγωδώς. Αυτό σημαίνει είτε ότι ο υπουργός Τουρισμού κορόιδευε συνειδητά όχι εμάς αλλά την τοπική κοινωνία και τους επαγγελματίες του τουρισμού, είτε ότι οι συναρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης είναι ανίκανοι να συνεννοηθούν για να αντιμετωπίσουν με σχέδιο το άνοιγμα του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας. Σε κάθε περίπτωση με την πολιτική τους ανευθυνότητα πλήττουν βαρύτατα τον τουρισμό, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτές και υπονομεύουν την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.  

Απάντηση υπουργού Τουρισμού για συνοριακό σταθμό Νυμφαίας

Τώρα τρέχουν εκ των υστέρων να καλύψουν τις πολιτικές τους ανεπάρκειες και τις ευθύνες τους. Όμως αυτές έχουν ήδη καταγράφει στη συνείδηση της κοινωνίας.

Ζητάμε να ανακληθεί η αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης και ανοίξει άμεσα η πύλη εισόδου της Νυμφαίας.

Αρθρογράφος