“Αρχηγική” παρέμβαση Αντ. Σαμαρά από την Καβάλα (video)

7 Οκτωβρίου 201819:20

Τα πυρά του κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπέλυσε την Κυριακή ο Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών και την κατάσταση στην ελληνική οικονομία.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην «Καβάλα EXPO 2018», τόνισε: «Αν επικυρωθεί τελικά από την Ελληνική Βουλή (σ.σ. η συμφωνία των Πρεσπών) με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και όσων “πρόθυμων” συνεργαστούν μαζί του, η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ είναι ήδη σχεδόν “τετελεσμένο”, αλλά μέχρις εκεί. Όλες οι υπόλοιπες, οι πιο μακροχρόνιες δεσμεύσεις της Συμφωνίας αυτής, δεν πρόκειται να σταθούν. Οι επόμενες ελληνικές κυβερνήσεις θα αναγκαστούν -αργά ή γρήγορα- να αποδεσμευτούν αναπόφευκτα από αυτές».

Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία είπε ότι το υπερταμείο και το νέο ψαλίδι στις συντάξεις «έγιναν από τον ΣΥΡΙΖΑ και με δική του αποκλειστική ευθύνη», προσθέτοντας: «Όχι από κάποιους “προηγούμενους”. Kαι για αυτά ασφαλώς, θα χρειαστεί να δώσει εξηγήσεις. Να λογοδοτήσει! Γιατί, Δημοκρατία σημαίνει πάνω απ’ όλα λογοδοσία».

«Αληθινά κολαστήρια» με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μεταναστευτικό, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με την πολιτική των «ανοικτών συνόρων» οδήγησε στη χώρα χιλιάδες μετανάστες, οι οποίοι «στοιβάζονται σε αληθινά κολαστήρια που δημιούργησε αυτή η κυβέρνηση, όπως η Μόρια.

«Αυτό το αίσχος που διασύρει τη χώρα μας διεθνώς, πρέπει να τελειώσει. Και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να το καθαρίσει. Αυτός το δημιούργησε» ξεκαθάρισε.

«Δεν περισσεύει κανείς»

Κλείνοντας, έστειλε μήνυμα ενότητας, υπογραμμίζοντας: «Η ΝΔ είναι σήμερα η μόνη εγγύηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί και θα φύγει και σε αυτό δεν περισσεύει κανείς. Τόσο απλά! Δεν περισσεύει κανείς. Αλλά και δεν χωράνε γκρίνιες, διαγκωνισμοί και επιπόλαιες κουβέντες».

Αρθρογράφος