prowthiseis_prosfygwn

Άμεση παροχή ασύλου σε όλους τους μετανάστες προτείνει το ΚΚΕ Ροδόπης με αφορμή το πολύνεκρο ατύχημα

13 Ιουλίου 201115:13

prowthiseis_prosfygwnΤην άμεση παροχή ασύλου από την Ελλάδα σε όλους τους μετανάστες που έρχονται στη χώρα προτείνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης με αφορμή το πολύνεκρο ατύχημα που συνέβη το πρωί της Δευτέρας 11 Ιουλίου στην Εγνατία Οδό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης του ΚΚΕ :

«Η νέα απώλεια ανθρωπίνων ζωών που συνέβη στην περιοχή μας επαναφέρει με τον πιο τραγικό τρόπο το μεταναστευτικό ζήτημα. Γεγονός που όπως και άλλα ατυχήματα, ναυάγια και πνιγμοί απελπισμένων ανθρώπων που αφήνουν την χώρα τους αναζητώντας καλύτερη ζωή, αποτελούν αδιάψευστους μάρτυρες της σύγχρονης ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΛΑ.Ο.Σ. και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που παίρνουν η στηρίζουν μέτρα καταστολής σε βάρος των μεταναστών, είναι όλοι τους συνυπεύθυνοι για τον ερχομό των μεταναστών και προσφύγων στη χώρα μας. Δεν υπάρχει ιμπεριαλιστική επέμβαση σε τρίτες χώρες, στην οποία να μη συμμετείχαν ή να μη υποστήριξαν. Θέλουν τους μετανάστες και πρόσφυγες ως φτηνό εργατικό δυναμικό, χωρίς δικαιώματα, έρμαια της εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας, των εγκληματικών κυκλωμάτων και των φασιστικών συμμοριών.

Πρόσφυγες και μετανάστες, που στη μεγάλη τους πλειοψηφία προέρχονται από χώρες που έχουν δεχθεί στρατιωτικές επεμβάσεις, βρίσκονται υπό κατοχή, σπαράσσονται από εμφύλιους πολέμους και τυραννικά καθεστώτα ή από χώρες όπου διώκονται για τις απόψεις τους, παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα -αν και έχουν τελικό προορισμό άλλα κράτη της ΕΕ- εξαιτίας του Κανονισμού του Δουβλίνου ΙΙ της ΕΕ, χωρίς δικαιώματα, κάτω από απαράδεκτες και απάνθρωπες συνθήκες.

Η κυβέρνηση, αντί να σκύψει πάνω στο πρόβλημα και να δώσει λύσεις αντίστοιχες με τη σοβαρότητα που έχει, επιλέγει την καταστολή, παρότι γνωρίζει ότι η καταστολή -εκτός του ότι είναι απάνθρωπη- είναι και αδιέξοδη.

Ο αγώνας, που δίνουν κυριολεκτικά για την επιβίωσή τους οι άνθρωποι αυτοί, όχι μόνο είναι δίκαιος, αλλά και πιο ισχυρός από οποιοδήποτε κατασταλτικό μέτρο. Κανένας Frontex, κανένας φράχτης, κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης -χερσαίο ή πλωτό- δεν θα τους εμποδίσει

Το Κόμμα μας επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά το πασιφανές: Ότι όσο παραμένουν και οξύνονται οι αιτίες που προκαλούν τη μετανάστευση και προσφυγιά, τόσο θα δημιουργούνται και θα γιγαντώνονται τα κύματα των πεινασμένων, εξαθλιωμένων και κυνηγημένων μεταναστών και προσφύγων, που θα αναζητούν στη μετανάστευση τη διέξοδο για να σώσουν τη ζωή τους.

Είμαστε αντίθετοι με το σύνολο της αντιμεταναστευτικής πολιτικής και νομοθεσίας της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.

Μπροστά στην απαράδεκτη και ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τόσο για τους ίδιους τους μετανάστες όσο και για όλους τους εργαζόμενους κατοίκους της χώρας μας, το Κόμμα μας, έχοντας επίγνωση της σοβαρότητας του προβλήματος έχει επεξεργαστεί συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης, που η υιοθέτησή τους αποκτά επείγοντα και επιτακτικό χαρακτήρα. Αυτά είναι:

α) Η παύση της συμμόρφωσης με τον ευρωενωσιακό μηχανισμό του Κανονισμού του Δουβλίνου ΙΙ, που κρατάει ομήρους στη χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που έχουν ως προορισμό άλλες χώρες της ΕΕ και η παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων σε αυτούς, προκειμένου να μεταβούν νόμιμα και με ασφάλεια στις χώρες προορισμού τους,

β) Η άμεση παροχή ασύλου ή άλλης μορφής διεθνούς προστασίας στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων (πχ αυτών που προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Παλαιστίνη, τη Σομαλία),

γ) Η αποσύνδεση της ανανέωσης της άδειας διαμονής από ένσημα και σύμβαση εργασίας, η χορήγησή της και στους ανέργους, η απλοποίηση των διαδικασιών και η διευκόλυνση των διαδικασιών οικογενειακής επανένωσης,

δ) Η άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχουν οικογένεια ή έχουν δημιουργήσει ισχυρούς βιοτικούς δεσμούς με τη χώρα μας και επιθυμούν φυσικά να παραμείνουν.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν ξενιτεύονται από χόμπι. Τους σπρώχνει η ανάγκη. Τους σπρώχνουν τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις που τα υπηρετούν. Για τα καπιταλιστικά κέρδη γίνονται οι πόλεμοι, οι επεμβάσεις και η ληστεία του πλούτου των χωρών προέλευσης των μεταναστών.

Γι’ αυτά τα ίδια κέρδη, ο ελληνικός λαός δέχεται την αδυσώπητη επίθεση στα δικαιώματα και την ίδια τη ζωή του. Γι’ αυτό, όχι μόνο δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε με τους ξένους εργάτες, αλλά έχουμε κοινό εχθρό: το σύστημα που γεννάει εκμετάλλευση, ανισότητες, φτώχεια, πολέμους. Κοινός πρέπει να είναι ο αγώνας για να απαλλαγούμε από αυτό».

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]