ayga_xtyp

Αβγά και πιπεριές από την Τυνησία

9 Ιανουαρίου 201221:02

ayga_xtypΑβγά και πιπεριές από την Τυνησία

{loadposition likebox}   {loadposition tweet}

Συστατικά

“2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες

1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες

1 φρέσκια κόκκινη πιπεριά τσίλι, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη

6 ντομάτες, καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα

αλάτι και φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι

2 κουτ. γλυκού κομμένη φρέσκια μέντα

4 αβγά

κλαράκια μέντας για γαρνίρισμα”

οδηγίες

Ζεστάνετε το λάδι σε τηγάνι με χοντρό πάτο. Προσθέστε το κρεμμύδι και αφήστε να ψηθεί για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τις πιπεριές και το τσίλι, σκεπάστε και αφήστε να ψηθεί για 8 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν οι πιπεριές. Προθερμάνετε το φούρνο στους 350F (180C). Προσθέστε τις ντομάτες στο μίγμα από πιπεριές, σκεπάστε και αφήστε να ψηθεί για 5 με 8 λεπτά ή μέχρι να αναμιχτούν τα λαχανικά, διατηρώντας όμως το σχήμα και την υφή τους. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε τη μέντα. Χωρίστε το μίγμα σε τέσσερα πιάτα πυρέξ. Δημιουργήστε μια εσοχή στα λαχανικά και προσθέστε από ένα αβγό στο καθένα. Αφήστε να ψηθούν για 12 με 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν τα αβγά. Γαρνίρετε με κλαράκια μέντας και σερβίρετε.

Σημείωση: Εάν προτιμάτε μπορείτε να ψήσετε τα αβγά στο τηγάνι. Δημιουργήστε τέσσερις εσοχές στο μίγμα και σπάστε μέσα τα αβγά. Σκεπάστε τα και αφήστε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά, ρίχνοντας από πάνω ζουμί κατά διαστήματα.

http://www.gourmed.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr