soybli_apo_arni

Μικρά σουβλάκια από αρνί

26 Οκτωβρίου 201116:04

soybli_apo_arniΔεν νομίζω να είχατε ποτέ σκεφθεί αυτή την εκδοχή του αρνιού. Το ξύσμα από λεμόνι και τα μπαχαρικά αυτής της συνταγής δίνουν στο αρνί μια πολύ φίνα και διαφορετική γεύση.


ΥΛΙΚΑ 

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα φλούδας λεμονιού
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι ή μισό ξερό
1 κουταλάκι του γλυκού κορίανδρος σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
2 κουταλιές ξύδι από κόκκινο κρασί
½ φλυτζάνι του τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κιλό κρέας από μπούτι αρνιού ξεκοκκαλισμένο και κομμένο σε κύβους των 2 εκατοστών περίπου
16 ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμείξτε πολύ καλά το σκόρδο, το κρεμμύδι, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμόνι, το θυμάρι, τον κορίανδρο, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύδι και το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, ρηχό και όχι μεταλλικό σκεύος.
Περάστε τα κομμάτια του αρνιού στα καλαμάκια, βάλτε τα μέσα στην μαρινάτα που μόλις φτιάξατε και αφού τα γυρίσετε στο μίγμα να καλυφθούν καλά, καλύψτε το σκεύος με μεμβράνη και αφήστε τα σουβλάκια να μαριναριστούν στο ψυγείο για 2-8 ώρες, γυρίζοντάς τα κατά διαστήματα.
Προθερμάνετε το γκριλ σας, στραγγίξτε τα σουβλάκια, κρατήστε όμως τη μαρινάτα. Ψήστε τα, γυρνώντας τα τακτικά και αλείφοντάς τα κατά διαστήματα με τη μαρινάτα που κρατήσατε.
Το αρνί δεν θέλει πολύ ώρα να ψηθεί, οπότε γύρω στα δέκα λεπτά πρέπει τα σουβλάκια σας να έχουν γίνει και να παραμένουν τρυφερά, παρόλα αυτά κόψτε ένα και ελέγξε αν το ψήσιμο σας ικανοποιεί. Μην τα πολυψήσετε, γιατί το κρέας θα στεγνώσει. Μόλις γίνουν σερβίρετέ τα αμέσως.

Tip: – Μην «κολλήσετε» τα κομμάτια του κρέατος μεταξύ τους στο καλαμάκι. Αφήστε λίγο χώρο μεταξύ τους. Θα ψηθούν καλύτερα, αλλά και οι χυμοί που θα βγάλει το κρέας θα απομακρυνθούν καλύτερα.
-Γαρνίρετε τα σουβλάκια με φέτες από λεμόνι.

Αλίκη Μάρα
Οινολογία- Γευσιγνωσία

http://www.yumm.gr

http://mpatzakidis.gr/


Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr