Γιάννης Κιλτσίκης: Οι επαγγελματίες να επιλέξουμε την εξωστρέφεια!

21 Σεπτεμβρίου 201708:40

Με δηλώσεις του στον ΧΡΟΝΟ της Κομοτηνής ο κ. Γιάννης Κιλτσίκης κατέθεσε τη δική του θέση για την «απουσία» των επιχειρήσεων της Ροδόπης από την ΔΕΘ, κάτι που είχε επισημάνει εγκαίρως το Komotinipress.

Σύμφωνα με την άποψη του κου Γιάννη Κιλτσίκη, ο οποίος διεκδικεί την προεδρεία στο Επαγγελματικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και παρατηρώντας την κατάσταση με τα άδεια περίπτερα της ΔΕΘ, δεν θεωρεί τους συναδέλφους του άμοιρους ευθυνών, τους οποίους καλεί «να βγουν από το καβούκι τους», όπως λέει χαρακτηριστικά: «δεν έχουμε την ίδια άποψη με τον κο Αγγελίδη – εγώ το θεωρώ αδιανόητο όταν έχουμε 4,5χιλιάδες επιχειρήσεις στον νομό μας όσο αφορά το επαγγελματικό και άλλες πόσες στο εμπορικό. Ένα 10% είναι 45 επιχειρήσεις ένα 5% είναι 25 επιχειρήσεις.

Το να πηγαίνανε μόνο τρεις, τέσσερις ή πέντε νομίζω ότι δεν πρέπει να μας χαροποιεί ούτε εμάς τους επαγγελματίες που αρχές Ιουνίου είχαν ξεκινήσει οι επαφές και προσωπικές τηλεφωνικές αλλά και με μηνύματα τα οποία στάλθηκαν από το επιμελητήριο. Η όλη συμμετοχή στην ΔΕΘ είναι τζάμπα, δεν υπάρχει κόστος, για τους εκθέτες το μόνο κόστος που μπορεί να υπάρχει είναι ότι πλέον θα πρέπει να υπάρχει η φυσική παρουσία των εκθετών. Αν δεν υπάρχει φυσική παρουσία από υπάλληλο της εταιρείας γνώστη του προϊόντος νομίζω ότι είναι ανούσιο να πηγαίνει κάποιος που δεν ξέρει.

Άρα λοιπόν θα πρέπει να κοιτάξουμε και εμείς οι επαγγελματίες την εξωστρέφεια. Από την στιγμή που το επιμελητήριο παρέχει όλα τα εφόδια για να κατέβει μια επιχείρηση στην Θεσσαλονίκη και δεν υπάρχει έξοδο, παρά το μόνο είναι να πληρώσεις δύο μέρες έναν υπάλληλό σου για να εκθέσει το προϊόν σου που θέλει να πάει εκεί, νομίζω ότι θα πρέπει λίγο να γίνουμε πιο ανοιχτόμυαλοι. Δεν χρειάζεται να καθόμαστε συνέχεια μέσα στο καβούκι μας».

Αρθρογράφος