Ζυμαρικά με καλαμάρι και τοματίνια σβησμένα με ούζο

16 Ιουνίου 201518:00

Ένα νόστιμο πιάτο με ζυμαρικά και Ιταλικό αέρα. Τα καλαμαράκια σε συνδυασμό με το ούζο δίνουν μια φοβερή νοστιμιά στο πιάτο.

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο. Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λαδι και σοτάρουμε το σκόρδο και το μαϊντανό σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τα τοματίνια και τα καλαμαράκια.
Μετά από 5 λεπτά τα σβήνουμε με το ούζο. Τα αφήνουμε για άλλα 4 λεπτά και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως.

Υλικά

1 πακέτο λιγκουίνι
1 κονσέρβα καλαμαράκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
8 ντοματίνια κομμένα στα δύο
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ φλιτζάνι ούζο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Μερίδες: 4

Πρόταση για Ποτό:

Ιδανικό συνοδευτικό είναι ένα ποτηράκι ούζο ή ένα λευκό ιταλικό κρασί.

Πηγή: lovecooking.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr