Χρ. Γιαλαμάς: Η Ομοψυχία και το Φρόνημα στη Μάχη του Έβρου ακόμη μας ανατριχιάζει!

1 Μαρτίου 202120:18

O πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου κ. Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς μιλώντας  σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 και στη δημοσιογράφο Όλια Γκαντανίδου, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Επέτειο από την Μάχη του Έβρου, όπως είναι γνωστή η πρωτόγνωρη για την Ευρώπη και την Ελλάδα η ασύμμετρη απειλή και υβριδική προσβολή των συνόρων που επεχείρησε η Τουρκία στις Καστανιές αλλά και κατά μήκος της συνοριογραμμής του Έβρου.

Ένας χρόνος μετά από τις πιο δύσκολες στιγμές στην φύλαξη των συνόρων της πατρίδας μας. Είμαστε και θα είμαστε εδώ για να σταματήσουμε οποιαδήποτε ασύμμετρη απειλή.. Με μεγάλο κόπο, με υψηλό φρόνημα και ηθικό συνεχίζουμε, τόνισε ο κ. Χρ. Γιαλαμάς.

Ο κ. Χρ. Γιαλαμάς, συγκινημένος αναφέρθηκε σε εκείνες τις αλησμόνητες στιγμές ομοψυχίας και υψηλού εθνικού φρονήματος που επέδειξαν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι Εθνοφύλακες και οι καθημερινοί Απλοί Άνθρωποι της Θράκης.

Μιλώντας για το ΚΥΤ Φυλακίου ο κ. Χρ. Γιαλαμάς, εξέφρασε την απορία του για τις απαντήσεις που δεν έχει πάρει από τον κ. Νότη Μηταράκη ανάμεσα στις οποίες είναι και τα “εκτάκτου γεγονότος” που χρησιμοποίησε ως δικαιολογία για την δημιουργία νέας δομής.

Τέλος, ο κ. Χρ. Γιαλαμάς τόνισε ότι οι Τούρκοι ανοιγοκλείνουν την κάνουλα των ροών οι οποίες και αναμένονται να αυξηθούν με την βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

 

Αρθρογράφος