xalvas-meli

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μέλι

2 Μαρτίου 201221:16

xalvas-meliΧαλβάς σιμιγδαλένιος με μέλι

Γράφει: Δημητρούλης Εμμανουήλ MSc, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

{loadposition likebox}   {loadposition tweet}

Μερίδες Συνταγής: 10

Συστατικά

2/3 κούπας ελαιόλαδο

1½ κούπες χοντρό σιμιγδάλι

1½ κούπες μέλι

4 κούπες νερό

1 ξύλο κανέλας

10 καρφιά γαρίφαλο

Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

Κανέλα τριμμένη για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το μέλι μέχρι να δέσει το σιρόπι και εν συνεχεία το προσθέτουμε στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα και όταν κρυώσει σερβίρουμε με κανέλα.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Μερίδα: 1/10 συνταγής

Θερμίδες: 240 kcal

Πρωτεΐνη: 2 γρ.

Υδατάνθρακες: 21 γρ.

Λίπος: 18 γρ.

Φυτικές Ίνες: 0 γρ.

http://www.iatronet.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr