Τουρκο-ισλαμική φιέστα με τους αρεστούς τους Προξένου από ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ …και τον Ιμάμ Τζανερ

2 Μαΐου 202218:49

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Μεγάλη προσέλευση παρατηρήθηκε στον προαύλειο χώρο του Γενικού Προξενείου Κομοτηνή, σήμερα 2 Μαΐου 2022, όπου πραγματοποιήθηκε τελετή επίδοσης ευχών, ευχαριστηρίων και …διαπιστευτηρίων στην τουρκική διπλωματική αποστολή και το μειονοτικό παραϊερατείο από τους ακολούθους του Προξένου.

Με κίνητρο την διεκδίκηση ή την απόδοση εύνοιας από τους τοπικούς μηχανισμούς του πολιτικού ισλάμ και του προξενικού παρακράτους συγκεντρώθηκε όλος ο ” τουρκοπροξενικός θίασος” επί σκηνής , θυμίζοντας επιθεώρηση και τον κ. Μουράτ Ομέρογλου σκηνοθέτη..

Ανάμεσα στους καλεσμένους και οι κ.κ.Burhan Baran , Hüseyin Zeybek, İbrahim Şerif, Ahmet Mete, Çiğdem Asafoğlu, Rıdvan Ahmet, Önder Mümin, Rıdvan Delihüseyin, Tarkan Multaza, Ahmet İbram, Özgür Ferhat,Ahmet Hacıosman, Caner İmam, Hüseyin Bostancı, Pervin Hayrullah, Ozan Ahmetoğlu, Aydın Ahmet, Mehmet Emin Ahmet, Sinan Ahmet, Süleyman Macır,

Στην ίδια παρέα και ο κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, ως ενορχηστρωτης της σκληρής γραμμής του παρασκηνίου με άμεση σχέση με παραϊερατείο και υποβολέας του Προξένου. Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν ασκεί πιέσεις μέσω του Τούρκου Αντιπροέδρου κ. Χακάν Τσαβούσογλου για να επιβληθεί στην λίστα των υποψηφίων που θα προτείνει το Προξενείο.

Επι της υποδοχής στον προαύλειο χώρο του Προξενείου ήταν η Α.Ε. Πρόξενος κ. Μουράτ Ομερογλου και η σύζυγός του κ. Ασλί Ομέρογλου κι εκπρόσωποι της τοπικής διπλωματικής αποστολής.

Να επισημανθεί ότι για λόγους τακτικής , μάλλον, πραγματοποιήθηκαν ανάλογες τελετές σε μειονοτικά ιδρύματα και οργανισμούς ως προέκταση του μειονοτικού παραϊερατείου.

Το ερώτημα, ωστόσο, που τίθεται είναι εάν οι ηγεσίες των ελληνικών κομμάτων συμφωνούν με την στάση υποταγής που τηρούν κάποια εκ των στελεχών τους στην Θράκη όπως οι κ. Μπουρχάν Μπαράν, Φερχάτ Οζγκιούρ που εκθέτουν το ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ αντιστοίχως

 

Αρθρογράφος