Το Ταμπάκχανε Τζαμί της Κομοτηνής “ταξιδεύει” σε 150 χώρες!

2 Ιουνίου 201820:28

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Το προσφάτως ανακαινισθέν Ταμπακχανέ Τζαμί Κομοτηνής, ένα από τα τρία κεντρικά τεμένη της πόλης μαζί με το Εσκί και το Γενί Τζαμί, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, αποτελεί πρότυπο ισλαμικής αρχιτεκτονικής και αναδεικνύεται σε πόλο έλξης των μελετητών της ισλαμικής τέχνης.

Η μεθοδική δουλειά που γίνεται από τους ανθρώπους που στελεχώνουν την Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Σελίμ Ισά, φαίνεται ότι αποδίδει και η Κομοτηνή αναδεικνύεται ως πόλος έλξης πιστών μουσουλμάνων που θέλουν να θαυμάσουν τα καλοδιατηρημένα τεμένη της πόλης μας.

Παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Κομοτηνής (όπως και η ΠΑΜΘ) δεν διαθέτει ολοκληρωμένο πρόγραμμα τουριστικής προβολής των ισλαμικών μνημείων της πόλης μας, οι επιβάτες της Middle East Airlines αλλά και αναγνώστες σε 150 χώρες έλαβαν τον τουριστικό οδηγό που προβάλει το Ταμπάκχανε Τζαμί και την Κομοτηνή, σύμφωνα και με ανάρτηση της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής.

Ας ελπίσουμε ότι θα βρει κι εγχωριους μιμητές που θα ξεφύγουν από τα τετριμμένα στερεότυπα τουριστικής προβολής, ενισχύοντας ταυτόχρονα και τον θρησκευτικό τουρισμό της ΑΜΘ.

Αρθρογράφος