Το πρόγραμμα ICT στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και στην περιφ. ενότητα Δράμας

9 Απριλίου 201318:25

Ενημερωτική συνάντηση για το πρόγραμμα ICT/SEE για την διαδρομή EuroVelo 13 – Iron Curtain Trail στα «“Ίχνη του Σιδηρούν Παραπετάσματος» πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Καβάλα.. με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Γεώργιο Γερομάρκο και τον Γιώργο Φαρφαρά, υπεύθυνο του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Eurovelo για την Ελλάδα για την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονικής που συμμετέχει στην υλοποίηση του έργου.

Στην συζήτηση εξετάστηκαν οι επόμενες δράσεις για την ανάπτυξη της ποδηλατικής διαδρομής Eurovelo 13 τόσο στην περιοχή του Έβρου όπου έχει ήδη σχεδιαστεί η διαδρομή όσο και στην περιοχή της Δράμας όπου αναζητείται η κατάλληλη διαδρομή για ποδηλασία από την συνοριακή διάβαση του Προμαχώνα Σερρών μέχρι την συνοριακή διάβαση στην Εξοχή Δράμας. Συζητήθηκε το θέμα της ενσωμάτωσης της σήμανσης Eurovelo στην Ελληνική νομοθεσία και τον νέο Κ.Ο.Κ. και προτάθηκε η παρουσίαση του προγράμματος ICT στην επόμενη συνάντηση της Επιτροπής Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Η ενημέρωση για το πρόγραμμα ICT/SEE στην περιφερειακή ενότητα Δράμας έγινε με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιάννη Ξανθόπουλου παρουσία του Ειδικού Συμβούλου κ. Κ.Παράσχου, του Υπεύθυνου Τύπου κ. Θ. Αραμπατζή, της κας Κωνσταντινίδου από το Τμήμα Ανάπτυξης και του Γεν. Διευθυντή της Αναπτυξιακής Δράμας κ. Μ. Χατζόπουλου.

Οι παρευρισκόμενοι αναγνώρισαν την ευκαιρία που παρουσιάζεται με το έργο ICT να γίνει η περιφερειακή ενότητα Δράμας μέρος ενός ευρωπαϊκού δικτύου που θα δώσει επιπλέον κίνητρα για τους καθημερινούς ποδηλάτες και για τους ποδηλατικούς τουρίστες και για τους ποδηλάτες για αναψυχή, να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο τους και να αντικαταστήσουν τα ταξίδια με το αυτοκίνητο, αλλά και θα παρακινήσει επίσης τους φορείς λήψης αποφάσεων να επενδύσουν σε υποδομές ποδηλασίας προσφέροντας ένα νέο ποιοτικό τουριστικό προίον για τις ορεινές περιοχές αλλά και ένα συνδυασμό βιώσιμης μεταφοράς ως μέσο βιώσιμης κινητικότητας στην ύπαιθρο και τις πόλεις. Στην συνάντηση αποφασίστηκε η διοργάνωση ημερίδας για την παρουσίαση του προγράμματος σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της περιοχής.

http://ict13gr.blogspot.gr/2013/04/ict.html

ict-2-1024x768

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr