Αλλοίωση αποτελέσματος στον ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ εκθέτει το κόμμα πανελλαδικά – Υποταγή Αλέξη Τσίπρα στις τουρκικές πιέσεις;

18 Μαΐου 202221:46

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Τον Νοέμβριο του 2021 είχαμε επισημάνει με αφορμή την περιοδεία του Αλ. Τσίπρα στην Ροδόπη ότι : “Η μακροσκελής ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μουσικής δεν θύμιζε σε τίποτα τις παλιές καλές μέρες ενώ οι κινήσεις του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στις μειονοτικές περιοχές εκτός από κάποιους αναιμικούς συμβολισμούς και αντικυβερνητικά μηνύματα αποσκοπούσαν και στο να ρίξουν “γέφυρες συμπόρευσης” με τους “τουρκόφρονες” της μειονότητας ενώ στον Ιασμο Ροδόπης ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε πως το κόμμα του στηρίζει και θα στηρίζει τις αναγκαίες δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση των δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας, κλείνοντας το μάτι στου Οζγκιούρ Φερχάτ και τον Χουσεΐν Ζεϋμπέκ εγκρίνοντας εν πολλοίς τις κινήσεις τους και την επικοινωνία με το Τουρκικό Προξενείο και τους μηχανισμούς της Άγκυρας.”

Η φανερή (πλέον) ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ για την Θράκη

Τον Μάΐο του 2022 βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία αδιανόητη κίνηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ που ΜΕΘΟΔΕΥΣΕ την αλλοίωση αποτελέσματος ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ κάτι που εκθέτει το κόμμα πανελλαδικά και βάζει τεράστια ηθικά διλήμματα σε στελέχη αλλά και κατοίκους της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα:

Οι πληροφορίες που έφθαναν στην Κομοτηνή από τους συναδέλφους συντάκτες του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ που καλύπτουν την Κουμουνδουρου, ήταν πολύ συγκεκριμένες και ακριβείς, όσον αφορά στην post festum περίοδο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ερώτημα που ετίθετο έκ μέρους μας αφορούσε στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που ήδη καθυστερούσαν ενώ ήταν γνωστά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.Το ρεπορτάζ του Komotinipress (αλλά και άλλων τοπικών μέσων) μας έδωσε με ασφάλεια τον κατάλογο των εκλεγέντων μελών της Κεντρικής Επιτροπής και η πολιτική ανάλυση είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά στα τοπικά δρώμενα αφού ο συνδαιτυμόνας και τρόφιμος του Τούρκου Προξένου στην Κομοτηνή, κ. Οζγκιούρ Φερχάτ ΔΕΝ ΕΞΕΛΕΓΗ.

Σήμερα, με αρκετή καθυστέρηση , ανακοινώθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών για ανάδειξη των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής τα οποία όμως ανέτρεψαν την δεδομένη εικόνα των αρχικώς δύο εκλεγέντων υποψηφίων (Δημήτρη Χαρίτου με υψηλό ποσοστο και Αγγελικής Κουγιουμτζόγλου με την ποσόστωση φύλου) και προσετέθη το όνομα του κ. Οζκγιούρ Φερχάτ.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο σημερινό άρθρο μας στο Komotinipress, όμως, είχαμε προβλέψει ότι : Τα αποτελέσματα για την ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσουν την αρχή για νέους εσωτερικούς ανταγωνισμους στον ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης καθώς θα κληθούν τα μέλη του να εκλέξουν νέο συντονιστή αφού η κ. Αγγελική Κουγιουμτζόγλου θα έχει το ασυμβίβαστο. Είναι σίγουρο ,λοιπόν, ότι το τουρκικό Προξενείο θα προωθήσει πρόσωπο της ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ του κ. Μουράτ Ομέρογλου για να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, επιβάλλοντας τον αρεστό τους σε μία λογική κομματικού πραξικοπήματος!

Θα έχει ο κ. Μουράτ Ομέρογλου την τύχη του Μ. Σαρνίτς;

Η πρώτη αντίδραση ήταν, βεβαίως, ν’αναφωνήσουμε ότι ΘΑΥΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ και ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ!!! Η δεύτερη αντίδραση ήταν να επικοινωνήσουμε ξανα΄με τους συναδέλφους συντάκτες στην Αθήνα , αφού ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ πρακτικώς δεν υφίσταται ή ζήλωσε την δόξαν της ΠΥΘΙΑΣ αν κρίνουμε από τις αναρτήσεις των μελών του.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το ρεπορτάζ “εξελεγη κανονικά ο κ. Βασίλης Τραιοφορος που προέρχεται από την ΔΗΜΑΡ με το σχήμα της Προοδευτικής Συμμαχίας και του ζητήθηκε με παρέμβαση άνωθεν να παραιτηθεί υπέρ του κ. Οζγκιούρ Φερχάτ πράγμα που έπραξε. Το επόμενο εμπόδιο ήταν προφανώς ο κ Σπύρος Δέδογλου ως πρώτος επιλαχών σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαμε εξ αρχής. Εν τέλει ο κ. Οζγκιούρ Φερχάτ πέρασε μπροστά από τον κ. Σπύρο Δέδογλου για μία ψήφο!!”

Ο ΣΥΡΙΖΑ , προφανώς, βρίσκεται σε μία απευθείας συνεννόηση με το μειονοτικό παραϊερατείο και προσπαθεί να καλλιεργήσει την εικόνα του φιλομειονοτικού κόμματος ακόμη και με εκβιασμούς σε βάρος στελεχών του και με μεθοδεύσεις που θυμίζουν άλλες εποχές ….

Το μήνυμα του Μουράτ Ομέρογλου προς τον κ. Αλέξη Τσίπρα ήταν ένα: Ο Οζγκιούρ Φερχάτ πρέπει να εκλεγεί στην Κεντρική Επιτροπή (αν και είχε βρεθεί στην 11-12η θέση στην καταμέτρηση) ως αντίβαρο στην εσωκομματική δυναμική παρουσία του κ. Δημήτρη Χαρίτου (3ος στην καταμέτρηση ψήφων). Όπερ και εγένετο!

Τα υπόλοιπα ανήκουν πλέον στην ιστορία…

Το Komotinipress προσπάθησε να επικοινωνήσει με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της ΠΑΜΘ που , όμως, δεν ήθελαν να κάνουν καμία δήλωση ή να επιβεβαιώσουν τα παραπάνω (αν και δεν υπάρχει λόγος, διότι οι συνάδελφοι που καλύπτουν την Κουμουνδούρου διακρίνονται για τον άψογο επαγγελματισμό τους).

Μέλη , ωστόσο, του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης δεν κρύβουν την δυσαρέσκειά κι εκφράζουν την ανησυχία για τις μελλοντικές εξελίξεις τόσο στον περιοχή όσο και στο κόμμα που μιλούσε για ηθικό πλεονέκτημα του”Πρώτη Φορά Αριστερά” για να υποκύψει τελικά στις πιέσεις των δικαιωματιστών και των τουρκοφρόνων του ΣΥΡΙΖΑ που συνδέονται με το τουρκικό Προξενείο και τον Μουράτ Ομέρογλου ο οποίος φαίνεται ότι θέλει ν’αποτρέψει την μετάθεσή του στην Μογγολία…..

Ο λογαριασμός για τον ΣΥΡΙΖΑ στην Θράκη μάλλον θα φανεί στην κάλπη!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΡΑΤ ΟΜΕΡΟΓΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΙΝ.ΑΛ.

 

 

 

 

 

 

 

Πώς μετατρέπεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε Ισλαμοσυντηρητικό κόμμα στην Θράκη;

Αντί επιλόγου:

Αρθρογράφος