Η Τουρκία χειραγωγεί ΚΙΝ.ΑΛ.και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσω του πολιτικού ισλάμ;

12 Μαΐου 202207:51

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Στα επιλογικά ενός προσφάτου σημειώματος, είχαμε διατυπώσει την πρόταση προς τους επικεφαλής και τις κεντρικές επιτροπές των κομμάτων ΚΙΝ.ΑΛ. και ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. να ρωτήσουν τους θρακιώτες , επιχορηγούμενους από το τουρκικό προξενείο , υποψηφίους τους για την στάση που θα τηρήσουν απέναντι στις μονομερείς εδαφικές διεκδικήσεις της γείτονος.

Μέχρι σήμερα δεν έχουμε κάποια ένδειξη της παραμικρής έστω αντίδρασης από τις ηγεσίες των κομμάτων που ετοιμάζονται να μετρήσουν “ψηφαλάκια” αδιαφορώντας για το αν η εκλογή τουρκοφρόνων υποψηφίων βουλευτών θ’αποτελέσει ένα “όχημα τουρκικότητας” εντός του ελληνικού κοινοβουλίου διαδραματίζοντας αποφασιστικό ρόλο σε κυβερνητικά σχήματα με ισχνή πλειοψηφία.

Στην περίπτωση του ΚΙΝ.ΑΛ. έχουμε ασχοληθεί επανειλημμένως με την περίπτωση του κ.Μπουρχάν Μπαράν που επιδιώκει να εξασφαλίσει την πολιτική του επιβίωση προσαρτόμενος στο τουρκοπροξενικό σύστημα το οποίο ενεργοποιεί και άλλα στελέχη υπό την παρασκηνιακή καθοδήγηση του συνταξιούχου βουλευτή κ. Α. Χατζηοσμάν και του ανερχομένου κ. Ριντβάν Μολλά Ισά.

Στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκτός του κ. Χ. Ζεϋμπέκ , ιδιαίτερη στήριξη λαμβάνει ο κ. Φερχάτ Οζγκιούρ , ο οποίος ταυτόχρονα διαδίδει ότι τυγχάνει και της υποστήριξης του κ. Αλέξη Τσίπρα ο οποίος φαίνεται να νίπτει τας χείρας του στις πολιτικές πρακτικές του εκλεκτού του στον Ίασμο.Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να βρίσκεται σε έναν διχασμό ταυτότητας με τον βουλευτής κ. Τάκη Χαρίτου να προσπαθεί να διατηρήσει εσωκομματικές ισορροπίες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά και η ενεργοποίηση όλων των πολιτικών συνιστωσών στον Ίασμο, με τον κ. Ιμάμ Τζανέρ να προθερμαίνει το έδαφος της αντιπαράθεσής του με τον νυν Δήμαρχο Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν προσπαθώντας να προσεταιρισθεί και τους δυσαρεστημένους πρώην συνεργάτες του Δημάρχου ή τους Χριστιανούς αντιπάλους του.

Η παρουσία πολιτικών, πολιτευτών και βουλευτών της μειονότητας σε εκδηλώσεις με έντονο θρησκευτικό χαρακτήρα υπό την καθοδήγηση του παραθρησκευτικού τουρκοπροξενικού συστήματος δεν μπορεί ν’αφήνει αδιάφορους τους εκπροσώπους της Ελληνικής Πολιτείας αλλά και του πολιτικού κόσμου.

Απαρατήρητη,λοιπόν , πέρασε η ανάμειξη του βουλευτή ΚΙΝΑΛ κ. Μπουρχάν Μπαράν σε θέματα διαχείρισης βακουφικής περιουσίας στον Πετεινό του Δήμου Αβδήρων, όπου εξυπηρετώντας την πολιτική των τουρκικών μηχανισμών κατέθεσε κατάλογο με τρία άτομα (κάποιοι ισχυρίζονται ότι ειναι δοτοί του τουρκικού προξενείου) στην Μουφτεία Ξάνθης προκειμένου να διορισθούν, ενώ ταυτοχρόνως ασκεί κριτική για την ολιγωρία των αρμοδίων κρατικών μηχανισμών να ανταποκριθούν άμεσα στο αίτημά του.. Βασική επιδίωξη του τουρκοσυστήματος προφανώς ειναι να διορισθούν άτομα που ελέγχονται από το Προξενείο ώστε να στραφούν με αγωγές και ένδικα μέσα κατά του Κράτους κάθε φορά που κρίνεται αναγκαίο. Δεν γνωρίζουμε την σκέψη του κ. Νίκου Ανδρουλάκη ή του τοπικού συστήματος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ.

Μία άλλη ένδειξη πολιτικοποίησης της θρησκείας του Ισλάμ στην Θράκη είναι η απόπειρα εκουτουρκισμού θρησκευτικών τελετών , όπως προσφάτως συνέβη στον οικισμό Πελεκητή, όπου πραγματοποιήθηκε τελετή αποστήθισης του Κορανίου υπό την αιγιδα της DIYANET – Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων.. Στην πολυπληθή , αυτή , τελετή παρέστησαν και φωτογραφήθηκαν αναλόγως οι “επώνυμοι” παράγοντες της μειονότητας, προσπαθώντας ο καθένας εξ’αυτών να ικανοποιήσει τους ψηφοφόρους ή τους συμπαθούντες εκ των παρισταμένων.Παρόντες και δάσκαλοι απο την Τουρκία.

Το ρεπορτάζ του μειονοτικού τύπου μιλάει για χιλιάδες συμμετέχοντες στην τελετή, παραθέτει αποσπάσματα από τις ομιλίες τωνεπισήμων ενώ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ομιλία του Δημάρχου Ιάσμου κ Οντέρ Μουμίν ο οποίος προέτρεψε τους παρισταμένους “να προστατέψουν την τουρκικότητά τους αλλά και να συνεχίσουν σε αυτά τα χώματασεβόμενοι αυτό το κράτος και τη χώρα που ζούμε, προστατεύοντας τις εθνικές και θρησκευτικές μας αξίες “

Να επισημάνουμε ότι έχει ενταθεί η ισλαμική αγωγή στις τουρκικές μειονότητες της Ευρώπης ενώ στην στα κατεχόμενα της Κύπρου το τουρκικό κράτος ενισχύει την διδασκαλία και την αποστήθιση του Κορανίου.Η στροφή της εκπαιδευτικής πολιτικής προς το θρησκευτικό νέο-οθωμανισμό αποκαλύπτει το μεθοδευμένο σχέδιο του Ερντογάν, να συνδέσει ή ακόμη και να ταυτίσει τα κατακτητικά του πολεμικά σχέδια, με τον ιερό πόλεμο κατά των απίστων, για την επικράτηση του Ισλάμ, που διδάσκεται μέσα από τις σελίδες του Κορανίου.

Οι αυτόχθονες Θρακιώτες Μουσουλμάνοι είναι φιλήσυχοι Σουνίτες που συνυπάρχουν στην μακραίωνη ιστορία του τόπου με τους Αλεβίτες, τους Πομάκους, τους Ρομά και τους Χριστιανούς συμπολίτες τους. Η κοινωνία της Θράκης είναι διατεθειμένη να διαφυλάξει την συνοχή της. Τα κόμματα της Αθήνας γνωρίζουν το διακύβευμα;

Αρθρογράφος