Το Προξενείο “καρατόμησε” τους Ιλχάν Αχμέτ και Οντέρ Μουμίν από το ΒΤΤΑ

13 Ιουνίου 202208:03

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σε μία πρωτοφανή κίνηση προχώρησε το μειονοτικό παραϊερατείο υπό την καθοδήγηση του αποβλήτου κ. Μουράτ Ομέρογλου τα μεσάνυχτα της Κυριακής 13/6/2022: σύμφωνα, με γραπτή ανακοίνωση, της “Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης” διεγράφησαν από μέλη της ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ (ΚΙΝΑΛ) και ο Δήμαρχος Ιασμου Οντέρ Μουμίν.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της ανακοίνωσης “οι δρόμοι του ΒΤΤΑ δεν διασταυρώνονται πλέον σε κανένα σημείο με τους διαγραφέντες.”

Έχουμε επισημάνει και σε παλαιότερη ανάλυσή μας ότι : “Η διπλωματική αποστολή στην Κομοτηνή με αποκλειστική ευθύνη του κ. Μουράτ Ομέρογλου έχει δημιουργήσει ένα σχίσμα στο εσωτερικό της μειονότητας καθώς διαχωρίζει τα μέλη της σε “δικούς μας και χαφιέδες των Ελλήνων ” σπέρνοντας έτσι τη διχόνοια και την αντιπαλότητα μεταξύ Ελλήνων πολιτών. ενώ προχωράει και σε παράνομες κι εκβιαστικές πράξεις προτάσσοντας τα συλλογικά όργανα της μειονότητας ως νομιμοποιητικούς μηχανισμούς.”

Ποιές εντολές εκτελούν για την Θράκη;

Η εκδοθείσα απόφαση δεν υπογράφεται από τον Πρόεδρό της , τον κ. Ιμπραήμ Σερήφ και δεν γνωρίζουμε εάν υπήρξε διά ζώσης σύγκληση του συγκεκριμένου οργάνου κι εάν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δημιούργησε μεγάλη ανησυχία στην Μειονότητα αλλά και στις Ελληνικές Αρχές που βλέπουν να κλιμακώνεται η δράση του σκληροπυρηνικού προξενικού πυρήνα της περνώντας στην αντεπίθεση, υλοποιώντας βήμα – βήμα το σχέδιο για την μετατροπή της Μειονότητας σε μοχλό αποσταθεροποίησης της Θράκης.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, πάντως, θεωρείται αναμενόμενη για τον γράφοντα τόσο για τον κ Ιλχάν Αχμέτ που αντιμετώπισε “στα ίσια και παλληκαρίσια” τις απειλές του κ.Μουράτ Ομέρογλου όσο και για τον κ. Οντέρ Μουμίν που προσπαθούσε να ισορροπήσει σε δύο βάρκες.

Στην πρώτη περίπτωση, η “πολιτική εκτέλεση” του κ. Ιλχάν Αχμέτ από το συμβουλευτικό όργανο της μειονότητας στέλνει συγκεκριμένα μηνύματα προς την Αθήνα αλλά και λειτουργεί κι ως προειδοποίηση στους τοπικούς κομματικούς μηχανισμούς (ή κάνετε ότι σας λέμε ή εξαφανίζεστε)  ενώ η καρατόμηση του Οντέρ Μουμίν (στον βαθμό που δεν είναι μπλόφα του Προξένου και προϊόν μηχανορραφιών και πολιτικής συνωμοσίας) προειδοποιεί τους άλλους μειονοτικούς δημάρχους, προετοιμάζει το σκηνικό για την επόμενη φάση και  στέλνει το μήνυμα σε όλους τους συναδέλφους του ότι η Άγκυρα απαιτεί πλήρη υποταγή !

Ιλχάν Αχμέτ (ΚΙΝΑΛ) : “Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την Θράκη”

 

Δεν έχουμε ακόμη αντιδράσεις από τους τους διαγραφέντες.

 

Αρθρογράφος