vravefsi_eborikou_epimelhthriou

Τιμητική Διάκριση στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης

16 Νοεμβρίου 201123:37

vravefsi_eborikou_epimelhthriouΤιμητική διάκριση για τις υπηρεσίες που προσφέρει στα μέλη του, και γενικότερα για τη συμβολή του στην ανάπτυξη της οικονομίας της περιοχής, απένειμε η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ροδόπης, την οποία παρέλαβε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Νικόλαος Αγγελίδης στο πλαίσιο της γιορτής των 10 χρόνων της Επιχειρηματικής Αριστείας, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συγκεντρώνοντας 500 περίπου προσκεκλημένους.

Για την κάμψη του επενδυτικού κλίματος στην περιοχή της Θράκης έκανε λόγο ο κ. Αγγελίδης στην ομιλία του, τονίζοντας, ότι «δεν είναι το φορολογικό ή οι γραφειοκρατικές διαδικασίες το πρόβλημα, το κυριότερο είναι η ένδεια σε εξεύρεση στελεχών και μάλιστα εξειδικευμένων».

Παράλληλα ο κ. Αγγελίδης πρόβαλε την επιχειρηματικότητα της Ροδόπης και ευρύτερα της Θράκης, υπογραμμίζοντας ότι «είναι κρίμα να υστερούμε ως περιοχή σε θέματα σύνδεσης παραγωγής και εκπαίδευσης. Είναι κρίμα να μην μπορούμε να συνεργασθούμε με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.  Να μπορούν για παράδειγμα,  να κάνουν την πρακτική τους εξάσκηση οι φοιτητές στις επιχειρήσεις, να υπάρχει συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων και πανεπιστημίου σε ζητήματα προγραμμάτων, σε εφαρμογή λύσεων και πετυχημένων πρακτικών, οι οποίες θα προκύπτουν από έρευνες. Είχαμε ξεκινήσει μια συνεργασία με το ΔΠΘ, αλλά δυστυχώς το πανεπιστήμιο δεν φαίνεται διαθέσιμο να χτίσουμε κάτι περισσότερο ουσιαστικό».

Στην ίδια τελετή απονεμήθηκαν τα Πιστοποιητικά του Εθνικού Προγράμματος Πιστοποίησης ΕΕΔΕ «Αιέν Αριστεύειν», τα Πιστοποιητικά του προγράμματος των Επιπέδων Επιχειρηματικής Αριστείας EFQM, Δέσμευση στην Επιχειρηματική Αριστεία (Committed to Excellence in Europe) και Αναγνώριση για την Επιχειρηματική Αριστεία (Recognised for Excellence in Europe) του European Foundation for Quality Management (EFQM), ενώ βραβεύθηκαν ακόμα το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας και τα Επιμελητήρια Αιτωλοακαρναρνίας, Βοιωτίας, Έβρου, Ιωαννίνων, Κορινθίας, Κυκλάδων και Μεσσηνίας, με τα οποία η ΕΕΔΕ, όπως και με το επιμελητήριο της Ροδόπης, συνεργάζεται επί μακρόν, τόσο στην επιμόρφωση όσο και στις πιστοποιήσεις Επιχειρηματικής Αριστείας. Τέλος, απονεμήθηκε το Βραβείο του Έλληνα Quality Leader of the Year 2011 (Ηγέτη Ποιότητας) στον κ. Γεώργιο Βελέντζα, Διευθύνοντα Σύμβουλο και Γενικό Διευθυντή των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε. και Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο και Γενικό Διευθυντή του Ομίλου FOLLI FOLLIE.

Επαγγελματική Επιμόρφωση και Πιστοποιήσεις Επιχειρηματικής Αριστείας

Για τη διάκριση του Επιμελητηρίου, ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΔΕ, κ. Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, αναφέρει: «η χώρα μας βιώνει μια πρωτόγνωρη εμπειρία, όσον αφορά την οικονομική της κατάσταση. Το τίμημα της οικονομικής κρίσης, που όλοι παραδέχονται ότι δεν είναι μόνο ελληνική, είναι και θα εξακολουθήσει να είναι βαρύ, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τις επιχειρήσεις».

«Η ουσιαστική συνεργασία όλων των φορέων της οικονομικής ζωής του τόπου, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να επανατοποθετηθεί σωστά η χώρα μας στον χώρο των αναπτυγμένων χωρών του κόσμου, το γρηγορότερο δυνατό, αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα των ανθρώπων, των επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα δε, όλοι μαζί, πρέπει να ορθώσουμε την φωνή μας και να εντείνουμε την επιρροή μας προς την Κεντρική Διοίκηση για να πάψουν να υφίστανται οι στρεβλώσεις που δημιουργούν ένα περιβάλλον που δεν προωθεί την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα».

«Η κοινή μας πρωτοβουλία, που ξεκίνησε πριν από χρόνια και συνεχίζεται με σημαντική επιτυχία, και η δημιουργία ενός Δικτύου υγειών δυνάμεων με κοινό στόχο και σκοπό, μπορεί να δημιουργήσει σε τοπικό επίπεδο πετυχημένα μοντέλα, τα οποία θα βοηθήσουν αθροιστικά τον κοινό μας σκοπό, που είναι αποτελεσματικότερες επιχειρήσεις και αποτελεσματικότερη οικονομία».

«Η κοινή μας προσπάθεια σ’ αυτόν τον αγώνα βασίζεται ουσιαστικά σε δύο  άξονες: την Επαγγελματική Επιμόρφωση, ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις επαγγελματικές δυνατότητες των εργαζομένων, και τις Πιστοποιήσεις Επιχειρηματικής Αριστείας, όπου μέσα από συγκεκριμένα μοντέλα, μπορούμε να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα, την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητά τους, και να δημιουργήσουν τέτοιο εργασιακό περιβάλλον, που θα τους διασφαλίσει τη βιωσιμότητα».

 agelidis-vravefsh

 

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr