“Θρησκευτικό Πραξικόπημα” στην Μειονότητα – Υποταγή ΚΙΝΑΛ – ΣΥΡΙΖΑ- Τσέπελη στην Τουρκία;

1 Σεπτεμβρίου 202214:34

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Πρίν από έναν μήνα , σχεδόν, είχαμε τονίσει σε άρθρο μας ότι “αποτελεί τεράστια πρόκληση για την Σύγχρονη Ελληνική Δημοκρατία η παρασκηνιακή δράση μιας μικρής ομάδας εγκαθέτων του Προξενείου που καταδυναστεύουν την Μειονότητα και δημιουργούν προβλήματα στην κοινωνική συνοχή της περιοχής, προωθώντας την πλέον ακραία μορφή του αναθεωρητικού ανατρεπτικού ισλάμ στην Θράκη.”

Είχε προηγηθεί το ενδομειονοτικό “πολιτικό πραξικόπημα” από την αόρατη αποκλίνουσα ομάδα εξουσίας της παράνομης και καταδικασθείσης από τον Άρειο Πάγο “Ανωτάτης Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης” με την “καρατόμηση” των κκ. Οντέρ Μουμίν και Ιλχάν Αχμέτ, οι οποίοι και θεωρήθηκαν ως “προδότες” του “προξενικού συστήματος”….

Ο Μουράτ Ομέρογλου και οι “υπάλληλοί” (οι βουλευτές Μπουρχάν Μπαράν (ΚΙΝΑΛ) και Χουσεΐν Ζεϋμπέκ (ΣΥΡΙΖΑ), οι Δήμαρχοι Μύκης και Αρριανών και άλλοι 11 εκπρόσωποι διαφόρων “ομάδων πίεσης”) συνεχίζουν να δημιουργούν “πολλαπλό ρήγμα” μετην οργάνωση ενός “θρησκευτικού πραξικοπήματος” και την σκηνοθετημένη εκλογή του νέου εγκαθέτου ψευδομουφτή Ξάνθης “διά ανατάσεως χειρός”. Αυτή τη φορά ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ από την διαδικασία εκλογής εκείνοι οι θρησκευτικοί λειτουργοί που δεν πληρούν τα κριτήρια του στρατιωτικού κατεστημένου της Άγκυρας και του εντεταλμένου της στην Θράκη Γενικού Προξένου Τουρκίας κ. Μουράτ Ομέρογλου.

Σε πρόσφατο κείμενό μας στις 25/8/2022 που αφορούσε στους πιθανούς υποψηφίους για την θέση του ψευδομουφτή είχαμε αναφερθει σε πέντε ονόματα ενώ υπήρχαν πληροφορίες για συνολικά δέκα (10) ενδιαφερομένους που πληρούσαν κάποια βασικά κριτήρια.

 

Στις 29/8/2022 είδαμε ότι σε θρησκευτική εκδήλωση στα Κιμμέρια Ξάνθης ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης (ως μή ώφειλε) , οι δύο βουλευτές της Μειονότητας (Μπαράν-Ζεϋμπέκ) και οι λοιποί προξενικοί “ακόλουθοι” Χουσεΐν Μπαλτατζή (μηνυτής μας) και ο Οζάν Αχμέτογλου συνετάχθησαν μετά του Προξένου Μουράτ Ομέρογλου για την προβοκάτσια που επιχείρησαν να στήσουν στην Ξάνθη και για την εκλογή του παράτυπου ψευδομουφτή , προβάλλοντας τον κ. Μουσταφά Τράμπα, εκλεκτό και του εθνικιστικού , ακροδεξιού κόμματος ΚΙΕΦ/DEB.

Στις 30/8/2022 πληροφορηθήκαμε με ανακοίνωση από το “Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης” ότι ” Το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης συζήτησε την εκλογή Μουφτή Ξάνθης στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή στις 29 Αυγούστου 2022 και κατόπιν διαβουλεύσεων με θρησκευτικούς λειτουργούς (σ.σ. ιμάμηδες υπό τον έλεγχο του Προξενείου) εκπρόσωπους της μειονότητας (σ.σ. πρόκειται για τους δύο βουλευτές ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ και τους Δημάρχους Μύκης και Αρριανών) και τους ηγέτες της μειονότητας (οι λοιποί επώνυμοι της Μειονότητας) και του Μουφτή Ξάνθης (σ.σ.εννοεί τον αναπληρωτή Αχμέτ Χράλογλου) και κάποιους από το λαό της Ξάνθης (σ.σ. μεγάλο το εύρος των πιθανών συνομιλητών) καθορίσθηκαν οι υπόψηφιοι Μουφτήδες Ξάνθης (σ.σ.Μουσταφά Τράμπα και Μουσταφά Κάμο) κι ελήφθησαν πλήρως υπόψη η ευαισθησία, οι προσδοκίες και οι ανάγκες της κοινωνίας μας. ” .

“Η επικύρωση των υποψηφιοτήτων έγινε σε νέα συνεδρίαση στις 30/8/2022 στον Κύρνο του Δήμου Τοπείρου (Ξάνθη) όπου και αποφασίσθηκε να διεξαχθούν εκλογές μουφτή στα τζαμιά της Ξάνθης την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022, με τη μέθοδο της ανάτασης των χεριών, όπως στην Κομοτηνή και την Ξάνθη το 1990, αλλά και σε Ξάνθη το 2006.” (σσ να επισημανθεί ότι τονίσθηκε με έμφαση στο αρχικό κείμενο και η παρουσία του ψευδομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ που είναι και Πρόεδρος της ΣΕΤΜΔΘ. Πρόκειται για μία παράμετρο που θα μας χρειασθεί παρακάτω)

Η παραπάνω ανακοίνωση δημιούργησε απορία, ανησυχία και θυμό σε κύκλους της Μειονότητας που βλέπει να της επιβάλλονται πραξικοπηματικά πρόσωπα του στενού κύκλου του Προξενείου και κυρίως του Μουράτ Ομέρογλου. Κριτική δέχονται και οι εκπρόσωποι της μειονότητας.

Και τότε εμφανίζεται στις 31/8/2022 ο “από μηχανής Θεός” Ferruh Ozkan και οι συνεργάτες του με αναρτήσεις και ανακοινώσεις “στρέφονται κατά της επιλογής Ιμπραήμ Σερήφ (Πρόεδρος της ΣΕΤΜΔΘ)” και αντιπροτείνουν τον Σεντάτ Καρανταγί.

Ξεκινάει ένας “διαδικτυακός πόλεμος” αναρτήσεων και ανακοινώσεων που πυροδοτείται και από κείμενο του κ. Αμπντουλαχίμ Ντεντέ ο οποίος και επανενεργοποιείται στην τοπική δημόσια σφαίρα.(βλ. τέλος κειμένου)

Ferruh Özkan: Ο “αγκιτάτορας” του τουρκικού παρακράτους σε διατεταγμένη υπηρεσία

Με μια πρώτη επιπόλαια ανάγνωση θα έλεγε κάποιος ότι “βρισκόμαστε ενώπιον μιας ενδομειονοτικής σύρραξης, “τρώγονται” μεταξύ τους και διασπάται η εσωτερική ενότητα του τουρκογενούς υπό τον έλεγχο της Άγκυρας τμήματος της Μειονότητας”.

Με μία πιο δομική προσέγγιση, όμως, όλα δείχνουν ότι ο Μουράτ Ομέρογλου κατόπιν εντολών που έχει λάβει από το βαθύ στρατιωτικό κατεστημένο της Τουρκίας, προχωρά στην αλλοίωση της τοπικής πραγματικότητας αφού:

1. με τον εξαπονδρισμό του κ. Ιλχάν Αχμέτ και την αποπομπή του Οντέρ Μουμίν από την “Συμβουλευτική Επιτροπή” αλλά και την ελεγχόμενη πίεση που ασκεί στον Ριντβάν Αμέτ, Δήμαρχο Αρριανών (σσ μετά την δηλητηρίαση) ελέγχει τον χώρο της πολιτικής έκφρασης της Μειονότητας

2. με την “παραφιλολογία των μουφτειακών υποψηφιοτήτων” που της αποδίδει στον Ιμπραήμ Σερήφ (σσ τον οποίον έχει εκθέσει αρκετές φορές μέχρι τώρα με μονομερείς αποφάσεις της “Συμβουλευτικής Επιτροπής”) ασκεί πίεση στον ψευτομουφτή Κομοτηνής για να παραιτηθεί στο άμεσο μέλλον έτσι ώστε

3. με το “Θρησκευτικό Πραξικόπημα” της Ξάνθης ανοίγει ο δρόμος α) για να αντικατασταθεί άμεσα και ο μηχανισμός ψευδομουφτείας Κομοτηνής β)να πλαισιωθεί η ψευδομουφτεία Ξάνθης με εμπίστους της Άγκυρας και γ) να ελέγχεται θρησκευτικά η Μειονότητα για την επόμενη 20ετία τουλάχιστον

4.Να εδραιωθούν οι επιχειρησιακοί βραχίονες που κάνουν την “βρώμικη δουλειά” του Προξενείου μέσα από μηχανισμούς μέσων ενημέρωσης, συλλόγων και ομάδων πίεσης.

5. Να δημιουργηθεί ένας παραμηχανισμός της “Συμβουλευτικής Επιτροπής” όπως το “Γνωμοδοτικό Συμβούλιο” που φαίνεται ότι λειτουργεί ως αντέρεισμα ή ως υποκινητής εξελιξεων. (σσ αξιοσημείωτη και η παρουσία του δικηγόρου Ξάνθης κ. Αχμέτ Καρά σε αυτό).

6. Να συμπαρασύρει -στην Ξάνθη τουλάχιστον- και τον Δήμαρχο Ξάνθης μαζί με τον Δήμαρχο Μύκης αλλά και τους ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΙΝ.ΑΛ.και ΣΥΡΙΖΑ στη “ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ” συμπαρασύροντας και

7. Τον Πρόεδρο ΚΙΝ.ΑΛ. κ.Νίκο Ανδρουλάκη και το ΚΙΝ.ΑΛ. Ξάνθης στη νομιμοποίηση της παρακρατικής παραερντογανικής δομής στην Θράκη όπως και τον

8. Τον Πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον πρώην ΥΠΕΞ κ. Γιώργο Κατρούγκαλο στην σιωπηρή αποδοχή της πραγματικότητας και

9. Την τοπικη ΝΔ που οδηγεί σε ΗΤΤΕΣ την Κυβερνητική Πολιτική στην Θράκη , χωρίς να στηρίξει την πολιτική Κυρ. Μητσοτάκη και

10. Δείχνει ότι υπάρχει μία ανοχή της Πολιτείας και των Αρχών στις αυθαιρεσίες του Τούρκου Προξένου αλλά και των μηχανισμών εκείνουν που επιχειρούν την αλλοίωση της πραγματικότητας στην Θράκη..

ΥΠ.ΕΞ.: Ο Μουράτ Ομέρογλου επιχειρεί αλλοίωση της πραγματικότητας στην Θράκη!

 

Αρθρογράφος