Μπαράν, Ζεϋμπέκ, ΑΣΕΤΜΔΤΘ: Οι “πραιτωριανοί” του Μουράτ Ομέρογλου απειλούν την Θράκη

7 Αυγούστου 202214:36

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σε πρόσφατο κείμενό μας σχετικά με την δραστηριότητα του κ. Μπουρχάν Μπαράν (ΚΙΝ.ΑΛ.) είχαμε αναρωτηθεί εάν συμμετείχε στην συνεδρίαση της άτυπης και παράνομης για την ελληνική έννομη τάξη “ΑΣΕΤΜΤΔΘ” που συνέταξε “ψήφισμα¨ για το μουφτειακό και το οποίο ισοδυναμεί με απόφαση ευθύγραμμη των επιδιώξεων της Τουρκίας στην Ελλάδα.

Στην σημερινή της έκδοση η ΕΣΤΙΑ , σε άρθρο που υπογράφει ο κ. Μανώλης Κωττάκης, διαβάζουμε ότι οι Μπουρχάν Μπαράν και Χουσεΐν Ζεϋμπέκ συμμετείχαν σε μυστική σύσκεψη στο τουρκικό προξενείο υπό την προεδρία του κ. Μουράτ Ομέρογλου στα πλαίσια της συμμετοχής στην “Συμβουλευτική Επιτροπή Μειονότητας Δυτ. Θράκης”.

Σύμφωνα με άλλο κείμενο του κ. Μανώλη Κωττάκη, ο Μουράτ Ομέρογλου και οι πολιτικοί προϊστάμενοί του σχεδιάζουν να μετατρέψουν την Θράκη σε μικρό Ιράν στήνοντας κάλπες στα τζαμιά της Θράκης ώστε μέσω προσχηματικών εκλογών να αναδείξουν έναν “δοτό” εγκάθετο και προσκείμενο στο τουρκικό Προξενείο ψευδομουφτή.

Να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας, ότι η “ΑΣΕΤΜΔΤΘ” λειτουργεί από το 1980 χωρίς νομική υπόσταση μέσα από πολλά προβλήματα και εσωτερικές αντιθέσεις και για τους απορούντες αναγνώστες εκτός Θράκης, και μόνον η συμπερίληψη του όρου “τουρκικός-ή” καθιστά παράνομη την συγκεκριμένη οργάνωση. Η συγκεκριμένη Επιτροπή λειτουργεί με αδιαφάνεια κι αυτό φαίνεται κι από την ελαστική σύνθεση των μονίμων μελών της(από τα 43 που είχε κάποτε σήμερα είναι 17).

Στο μεσοδιάστημα είχαμε και το γνωστό, ενδομειονοτικού χαρακτήρα, “τρομοκρατικό χτύπημα” από την αόρατη αποκλίνουσα ομάδα εξουσίας της παράνομης και καταδικασθείσης από τον Άρειο Πάγο “Ανωτάτης Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης” με την “καρατόμηση” των κκ. Οντέρ Μουμίν και Ιλχάν Αχμέτ, με αποτέλεσμα σήμερα τα βασικά μέλη να περιορίζονται σε 15,αφού οι κκ Οντέρ Μουμίν και Ιλχάν Αχμέτ θεωρήθηκαν ως “προδότες” του “προξενικού συστήματος”….

Σύμφωνα με τα όσα “αποκαλύπτει” ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν σε σχετική ανάρτησή του, τα μέλη της ΑΣΕΤΜΔΤΘ που υπακούν στις εντολές του Προξένου είναι οι Αμετ Ριτβάν, Ντελη Χουσειν Ριτβαν, Μπουρχάν Μπαράν, ο (θανών) Αχμέτ Μετέ, Ιμπραήμ Σερήφ, Χασάν Σεντάτ, Αμετ Αϊντίν, Μποσταντζή, Χαϊρουλλάχ Περβίν, Τσιγδέμ Ασάφογλου ,Οζτζιάν Μεχμέτ, Χουσεΐν Ζεϋμπέκ, Χουσεΐν Μπαλτατζή, Ταρκάν Μουλταζά,  ενώ λεπτό είναι και το ζήτημα της εσωτερικής αναπλήρωσης των μελών της ανεξάρτητα από τον τρόπο απώλειας της ιδιότητάς τους ή την απουσία τους λόγω κωλύμματος.

Από την σύνθεση της ΑΣΕΤΜΔΘ επιβεβαιώνεται η δυναμική διείσδυσης σε δομές της Ελληνικής Διοίκησης και του ελληνικού πολιτικού συστήματος (ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ) οι οποίες μάλιστα δυσαρεστήθηκαν και προσπάθησαν να αποτρέψουν και το καθαρτήριο κάλεσμα του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Θράκη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Komotinipress περιφερειακοί σύμβουλοι του Χρήστου Μέτιου μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν αντίθετοι με την ιστορική και συμβολικού χαρακτήρα συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τους ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΕΣ ΜΟΥΦΤΕΙΩΝ και τον Πρόεδρο της ΔΕΜΠ Κομοτηνής.

Σε μία μετεγενέστερη εξέλιξη, οι 11 εκ των 15 της ΑΣΕΤΜΔΘ υπέγραψαν το γνωστό λιβελλόγραφημα που στοχοποιούσε Δημοσιογράφο της Θράκης και που προκάλεσε αντιδράσεις εντός κι εκτός Θράκης.

Στον βαθμό που δεν διαψευσθεί το δημοσίευμα της ΕΣΤΙΑΣ και δεν απειλήσουν οι ΔΕΚΑΕΠΤΑ και τον Μανώλη Κωττάκη, τίθεται ένα τεράστιο Εθνικό πρώτιστα, και μετά ηθικό και πολιτικό ζήτημα για τους κκ Τσίπρα και Ανδρουλάκη ως προς την παραμονή στις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ των κκ Μπαράν και Ζεϋμπέκ.

Αποτελεί τεράστια πρόκληση για την Σύγχρονη Ελληνική Δημοκρατία η παρασκηνιακή δράση μιας μικρής ομάδας εγκαθέτων του Προξενείου που καταδυναστεύουν την Μειονότητα και δημιουργούν προβλήματα στην κοινωνική συνοχή της περιοχής, προωθώντας την πλέον ακραία μορφή του αναθεωρητικού ανατρεπτικού ισλάμ στην Θράκη.

 

Αρθρογράφος