Ferruh Özkan: Ο “αγκιτάτορας” του τουρκικού παρακράτους σε διατεταγμένη υπηρεσία

19 Αυγούστου 202211:58

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Στο Komotinipress έχουμε ιδιαιτέρως ασχοληθεί με την περίπτωση του κ. Ferruh Özkan που τον τελευταίο καιρό βλέπουμε ότι έχει αναβαθμισθεί η παρουσία και η δράση του αφού φαίνεται ότι λειτουργεί ως ένας προβοκάτορας παρακρατικών δομών στα πλαίσια ενός οργανωμένου δικτύου που πρόσκειται στο στρατιωτικό κατεστημένο της Τουρκίας.

Έχοντας αναλύσει εκ των προτέρων τον ρόλο του, είχαμε αναφερθεί τόσο στον ίδιο όσο και στους παρακρατικούς μηχανισμούς, εξωθεσμικούς πολιτικούς φορείς και συλλόγους των οποίων ο ίδιος προΐσταται ή είναι “ονομαστικός” εκπρόσωπος με αποκλειστικό και μόνο στόχο την προβολή και προώθηση αλυτρωτικών βλέψεων.

Η “νέα” του δράση είναι αυτή που συνδέεται πλέον με τον μηχανισμό που έχει στήσει ο Γενικός Πρόξενος Τουρκίας στην Κομοτηνή κ. Μουράτ Ομέρογλου και χρησιμοποιεί τον κ. Ferruh Özkan ως “αγκιτάτορα” σε διατεταγμένη υπηρεσία που τερατολογεί, εκβιάζει, απειλεί και τρομοκρατεί σε όσους αντιστέκονται στα σχέδια και τις επιδιώξεις του.

Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε μία οργανωμένη επίθεση στο πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη από τους παρακρατικούς τουρκικούς μηχανισμούς, έτσι όπως αποτυπώθηκε από την γραφίδα του δημοσιογράφου της Κομοτηνής και ανταποκριτή τουρκικών μέσων ενημέρωσης κ. Ιλχάν Ταχσίν και έλαβε μία μεγαλύτερη διάσταση με δηλώσεις και δημοσιεύματα που προέρχονται από συνεργάτες του κ. Ferruh Özkan όπως είναι ο κ. Süheyl Çobanoğlu, Αντιπρόεδρος του Rubasam Rumeli Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi.

Στα επικριτικά σχόλια του κ. Süheyl Çobanoğlu για τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο παρενέβη ο κ. Ferruh Özkan που κατηγορεί το ΑΚΡ και παραθέτει έγγραφο της προεδρίας το 2020, στο οποίο ο Βαρθολομαίος αποκαλείται “Οικουμενικός Πατριάρχης”.

Στον (υπο)γράφοντα ο κ. Süheyl Çobanoğlu είναι γνωστός από τον χώρο των Βαλκανίων, καθώς προωθεί το αφήγημα των “Τούρκων των Βαλκανίων” καλλιεργώντας το πνεύμα του παντουρκισμού στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Γεννημένος το 1953 στο Paşabahçe της Κωνσταντινούπολης, ο κ. Süheyl Çobanoğlu ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Κωνσταντινούπολη. Ξεκίνησε τη στρατιωτική του καριέρα ως μαθητής στο Στρατιωτικό Λύκειο Kuleli και αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Ακαδημία ως αξιωματικός του Πυροβολικού το 1973. Αποσύρθηκε από το βαθμό του Ανώτερου Συνταγματάρχη αφού υπηρέτησε σε διάφορες ηπείρους, αρχηγεία και στρατιωτικούς ακόλουθους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Ο Süheyl ÇOBANOĞLU, άρθρα του οποίου δημοσιεύτηκαν σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες, ο οποίος έδωσε συνέδρια και συμμετείχε σε τηλεοπτικά προγράμματα , ήταν ένας από τους ιδρυτές των ενώσεων RUBAFED, RUBASAM, RUBAKAD, YUNTÜRK και υπηρέτησε ως η 2η θητεία Προεδρία της RUMELİ BALKAN FEDER και διευθυντής σε διάφορους συλλόγους. Σήμερα είναι ο αντιπρόεδρος του Βαλκανικού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών Rumeli (RUBASAM) και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ιδρύματος AVRASYABIR . Έχει ένα βιβλίο με το όνομα «ΑΦΟΜΟΙΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ», που περιγράφει τις διώξεις των Τούρκων της Βουλγαρίας μέσα από το πρόγραμμα της «επιστροφής στην καταγωγή».

Το BTTD ως εκτελεστικός βραχίονας του Μουράτ Ομέρογλου

Αρθρογράφος