panpaides

Η Συνέντευξη για τους Πανελλήνιους αγώνες πάλης Πανπαίδων

28 Απριλίου 201118:11

panpaidesΣυνέντευξη τύπου ενόψει των πανελληνίων αγώνων πάλης κατηγορίας Παμπαίδων – Παγκορασίδων που πρόκειται να διεξαχθούν το Σάββατο 30 Απριλίου δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο κλειστό Πανεπιστημιακό γυμναστήριο των ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Οι ομιλητές, καθένας από την πλευρά του, προέβαλαν τα πλεονεκτήματα που έχει η διεξαγωγή του πρωταθλήματος στην πόλη της Κομοτηνής ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο ότι διοργανώνονται πανελλήνιοι αγώνες σε αυτή την ηλικία μετά από 8 χρόνια. Στη συνέντευξη δεν παραβρέθηκαν για επαγγελματικούς λόγους οι Κωνσταντίνος Θάνος (Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης και Ολυμπιονίκης) και Νικόλαος Αγγελούσης (Πρόεδρος Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης) οι οποίοι όμως μετέφεραν τους χαιρετισμούς τους.

Κωνσταντίνος Θάνος (Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης και Ολυμπιονίκης):

Η Ομοσπονδία Πάλης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την διεξαγωγή του Πανελληνίου πρωταθλήματος πάλης κατηγορίας Παμπαίδων – Παγκορασίδων που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά από το 2003 και μετά από προτροπή του Γιάννη Μπάρμπα, διδάσκων των ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και συνεργάτη της Ομοσπονδίας. Έχουμε ως στόχο την προώθηση του αθλήματος ακόμη και στις μικρές ηλικίες των 12-14 ετών λαμβάνοντας πάντα υπόψη την προαγωγή του αθλητισμού που αποτελεί στοιχείου του πολιτισμού μας.

Επίσης θα ήθελα να αναφερθώ στην άριστη συνεργασία που έχουμε με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Άρη Γιαννακίδη, τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ.ο Γιώργο Πετρίδη, τον Πρόεδρο της Κοινωφελής επιχείρησης άθλησης και μαζικού αθλητισμού κ. Αλέξανδρο Ταξιλδάρη καθώς και τον Πρόεδρο των ΤΕΦΑΑ κ. Αγγελούση Νικόλαο και να τους ευχαριστήσω για όλες τις διευκολύνσεις που μας παρέχουν ώστε να πραγματοποιηθούν οι αγώνες μετά από πολλά χρόνια. Ευελπιστώ πως η διοργάνωση θα έχει επιτυχία και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές.

Ευελπιστώ πως η συνεργασία που είχαμε με τους παραπάνω φορείς θα έχει και συνέχεια με γνώμονα την ανάπτυξη του αθλήματος.

Νικόλαος Αγγελούσης (Πρόεδρος Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης)

Το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης έχει ως σκοπό την προαγωγή του αθλητισμού και της άθλησης γενικότερα, μέσω εκπαιδευτικών και ερευνητικών δράσεων, αλλά και μέσω της συνεργασίας με αθλητικούς και κοινωνικούς φορείς της χώρας. Έχοντας το προνόμιο να διαθέτει, χάρις στην υποστήριξη του Πανεπιστημίου, του Δήμου Κομοτηνής και της Περιφέρειας ΑΜΑΘ, τις αρτιότερες αθλητικές εγκαταστάσεις σε πανεπιστημιακό επίπεδο στη χώρα και μεταξύ των καλύτερων διεθνώς σύμφωνα με τους εξωτερικούς αξιολογητές μας, το Τμήμα μας έχει οργανώσει διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις με αναγνωρισμένη από όλους μεγάλη επιτυχία. Στο πλαίσιο αυτό προχωράμε στη διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Πάλης Παμπαίδων-Πανκορασίδων 2011 σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης και με τη στήριξη των τοπικών φορέων.

Η διοργάνωση αυτού του πρωταθλήματος μας χαροποιεί ιδιαίτερα διότι αφορά σε αθλητές αναπτυξιακής ηλικίας που αποτελούν τη βάση για την ανάπτυξη της πάλης και τη δεξαμενή των μελλοντικών παγκόσμιων πρωταθλητών και πρωταθλητριών μας. Εκ μέρους του Τμήματος καλωσορίζω τους μικρούς αθλητές και τους προπονητές τους στις εγκαταστάσεις μας και τους εύχομαι να απολαύσουν τη συμμετοχή τους περισσότερο από τα όποια αγωνιστικά αποτελέσματα τους. Παράλληλα σας προσκαλώ όλους στους αγώνες για να στηρίξουμε τα νέα παιδιά και να τα δούμε να ζουν ένα μέρος του μεγάλου αθλητικού τους ονείρου. Γιατί τους αξίζει. Και παράλληλα γιατί εν μέσω της ψυχολογίας της κρίσης είναι ωραίο να θυμηθούμε πως είναι να ζεις το όνειρο σου.

Τσιαγγάρας Νίκος (Εκπρόσωπος Ομοσπονδίας και μέλος της οργανωτικής επιτροπής)

Παίρνοντας την ευκαιρία αυτή της μαζικής συμμετοχής παιδιών, θα ήθελα να τονίσω, ότι Κεντρικό μας σύνθημα και σ’ αυτό το τουρνουά είναι η οργανωμένη συμμετοχή, γιατί πλέον είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι ο στόχος του αθλητισμού δεν είναι μονάχα η κορυφή, αλλά κυρίως η διαδρομή προς αυτή. Η οργανωμένη συμμετοχή των παιδιών με την πάλη, από μικρές αλλά και από μεγαλύτερες ηλικίες παιδιών, αποτελεί και τον βασικό μας στόχο

Η συμμετοχή των παιδιών σε αθλήματα, η τακτική προπόνησή τους, η ομάδα μέσα στην οποία θα μάθουν να λειτουργούν κάτω από αυτές τις συνθήκες, αποτελούν όλα μαζί, μια σημαντική ασπίδα προστασίας εναντίον της μάστιγας των ναρκωτικών, του καπνίσματος και άλλων κακών συνηθειών που μπορούν να επικρατήσουν σε παιδιά που είναι ανενεργά- αδρανή.

Καλή επιτυχία σε όλους

Νικολαίδης Γιάννης (εκπρόσωπος Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης):

Καλωσορίζουμε κι εμείς από την πλευρά μας τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης, Νίκο Τσιαγκάρα, που είναι και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής. Αποτελεί μεγάλη τιμή για την περιοχή, τόσο για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όσο και για τη Ροδόπη και για την πόλη μας, η φιλοξενία της πρώτης διοργάνωσης σε πανελλαδικό επίπεδο πρωταθλήματος πάλης σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα νέων αθλητών.

Είναι μια πρωτοβουλία, η οποία αναδεικνύει μια περιοχή, έναν τόπο, μια περιφέρεια, που συνδέεται άρρηκτα από τα αρχαία χρόνια και με τον αθλητισμό, αλλά και ιδιαίτερα με το άθλημα της πάλης, ένα άθλημα, που έχει και το στοιχείο της παράδοσης, μιας και σήμερα ακόμα σε διάφορα πανηγύρια της περιοχής συναντούμε και την παραδοσιακή του έκφραση, αλλά και την ελληνορωμαϊκή και την ελευθέρα.

Αποτελεί τιμή ιδιαίτερα για την Περιφέρεια η πρόταση, που έγινε από τον τοπικό σύλλογο πάλης, τον Αθλητικό Σύλλογο Δημοκρίτειο, και τους δυο προπονητές, το Θόδωρο Καρυπίδη και το Γιάννη Μπάρμπα, μια πρόταση, που εμείς από την πρώτη κιόλας στιγμή αποδεχτήκαμε. Προχωρήσαμε σε συνεργασία μαζί τους σε αυτήν την καινοτόμα πρωτοβουλία και απευθύνουμε ένα κάλεσμα κι εμείς σε όλον τον κόσμο, να έρθει και να πλαισιώσει αυτήν την προσπάθεια, που γίνεται. Είμαστε σίγουροι ότι το θέαμα και το επίπεδο της διοργάνωσης αυτής θα δικαιώσει τις όποιες προσδοκίες.

Αλέξανδρος Ταξιλδάρης (Δημοτικός Σύμβουλος – Εκπρόσωπος Κοινωφελούς Επιχείρησης Άθλησης και Μαζικού Αθλητισμού )

Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή, τόσο για την πόλη της Κομοτηνής, όσο και για το Δήμο της πόλης και την Κοινωφελή επιχείρηση άθλησης και μαζικού αθλητισμού, η διοργάνωση του πανελλήνιου πρωταθλήματος πάλης πανκορασίδων και παμπαίδων.

Σαν αθλητής αλλά και σαν εκπρόσωπος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Άθλησης και Μαζικού Αθλητισμού, οφείλω να αναγνωρίσω τη διαχρονική αξία του αθλητισμού και το χρήσιμο ρόλο του, ο οποίος έχει καταστεί επίκεντρο ενδιαφέροντος και δράσης στις προηγμένες κοινωνίες. Η Κοινωφελής Επιχείρηση Άθλησης και Μαζικού Αθλητισμού είναι ο φορέας του Δήμου Κομοτηνής, ο οποίος έχει σαν στόχο την προαγωγή της άθλησης και την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών και της νεολαίας σε κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα.

Ο αθλητισμός αποτελεί το θεμέλιο του οικοδομήματος σε μια κοινωνία, που θέλει να έχει μέλλον. Και δεν θα μπορούσαμε ποτέ να αρνηθούμε τη διοργάνωση των αγώνων που αφορούν τους μελλοντικούς αθλητές αυτού του τόπου.

Γιώργος Μανανάς (Έφορος της ομάδας πάλης Α.Σ. Δημοκρίτειο):

Για μένα αποτελεί ιδιαίτερη χαρά που ασχολούμαι εδώ και ένα χρόνο με την ομάδα του Α.Σ. Δημοκρίτειου. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από τον σύλλογο πάλης και έχει καταφέρει σε όλους τους αγώνες που συμμετέχει να διακρίνεται.

Μεγάλη είναι η συμβολή των προπονητών οι οποίοι καθημερινά προσπαθούν να μάθουν στα παιδιά τα μυστικά του αθλήματος. Και σε αυτούς τους αγώνες θα πάρουν μέρος αθλητές μας (1 αγόρι και 2 κορίτσια) τους οποίους εύχομαι καλή επιτυχία.

Ευελπιστώ πως οι Κομοτηναίοι θα αγκαλιάσουν την διοργάνωση και θα έρθουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr