Στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους η έκθεση για τις γερμανικές αποζημιώσεις

9 Απριλίου 201314:58

Στον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Φωκίωνα Γεωργακόπουλο διαβίβασε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος την απόρρητη έκθεση της Ομάδας Εργασίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, για την έρευνα των αρχείων που αναφέρονται στον Α’ και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, προκειμένου να γίνει νομική επεξεργασία, αξιολόγηση και στοιχειοθέτηση των αξιώσεων του Ελληνικού Δημοσίου και να υποβάλει σχετική γνωμοδότηση.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα δεν έλαβε ποτέ αποζημιώσεις για τα δεινά που υπέστη στη ναζιστική κατοχή, ή για το κατοχικό δάνειο.

Το υπουργείο Εξωτερικών έχει διαμηνύσει ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για το θέμα και γι αυτό το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται συσκέψεις για το θέμα στο κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Πάντως, το θέμα της προετοιμασίας της διεκδίκησης των αποζημιώσεων για τις καταστροφές από τους Γερμανούς συζητήθηκε το πρωί της Τρίτης από τον υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, σε ειδική σύσκεψη που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr