Σε ποιά ευρωπαϊκή χώρα ο κ. Ερντογάν θα εκφωνήσει προεκλογική ομιλία;

3 Μαΐου 201810:45

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Προσφάτως, ο τούρκος πρόεδρος κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος σε κομματικό ακροατήριο, σε μία αποστροφή της ομιλίας του, ανακοίνωσε ότι τον Μάϊο θα επισκεφθεί μία ευρωπαϊκή χώρα και θα πραγματοποιήσει προεκλογική ομιλιά σε αυτήν, καθώς όλες οι προετοιμασίες έχουν ολοκληρωθεί!

Σύμφωνα με όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, η χώρα αυτή, δεν ειναι άλλη από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη και ιδίως το μουσουλμανικό τμήμα της σερβομουσουλμανοκροατικής ομοσπονδίας. Οικοδεσπότης θα είναι ο κ. Bakir Izetbekovic, προέδρου του SDA, του εκεί μουσουλμανικού κόμματος, ο οποίος βρίσκεται σε δυσμενή θέση καθώς το κόμμα του ετοιμάζεται να τον καθαιρέσει.. Μία φιέστα με προσκεκλημένο τον τούρκο πρόεδρο, θα είναι αμοιβαία χρήσιμη και θα κινείται προς την κατεύθυνση της ενδυνάμωσης του τουρκονεοθωμανικού σχεδίου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Bakir είναι γιος του Alija Izetbekovic, του βοσνιομουσουλμάνου ηγέτη που κατέστρεψε το ευρωπαϊκό ισλάμ εισάγοντας και μορφές του ριζοσπαστικού ισλάμ με τους περίφημους μουτζαχεντίν την περίοδο της βοσνιακής κρίσης.

Η πιθανολογούμενη προεκλογική ομιλία του Ερντογάν στη Βοσνία θα έχει και ευρύτερη απήχηση και στις μουσουλμανικές μειονότητες των Βαλκανίων που αποτελούν αντικείμενο χειραγώγησης με πρώτο “δαχτυλίδι” επιρροής την περιοχή του Σαντζακίου, όπου σε ανάλογη θέση με αυτή του Μπεκίρ βρίσκεται και το ιστορικό στέλεχος της περιοχής Sulejman Ugljanin, ο οποίος ήταν και προστατευόμενος του Nedzmit Erbakan, που ήταν και ο ¨”μέντορας” του κ. Ερντογάν.

Ξεχωριστή θέση στην στρατηγική του τούρκου προέδρου καταλαμβάνει το Κοσσυφοπέδιο, το οποίο όχι μόνο πρώτο αναγνώρισε η τουρκική κυβέρνηση αλλά και είχε συμμετάσχει στην απόσχισή του από τη Σερβία, ενισχύοντας τις δομές της τρομοκρατικής οργάνωσης του τότε UCK της οποιας ο αρχηγός κ. Hasim Taci σήμερα είναι “πρόεδρος” του Κοσόβου και στηρίζει τον Ερντογάν στην εκκαθάριση των οπαδών του Γκιουλέν στην περιοχή. Να υπενθυμίσουμε για το “σιωπηλό πραξικόπημα” που έγινε στο Κόσοβο με την απαγωγή από τη ΜΙΤ στελεχών της FETO στο Κόσοβο.

Η προεκλογική εκστρατεία του Ερντογάν έχει συμπεριλάβει στην ατζέντα της και την Ελλάδα, τόσο με την “αξέχαστη” παρουσία του στην Κομοτηνή όσο και με την αιχμαλώτιση των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών στην Ανδριανούπολη.

Η παρουσία του Ερντογάν στις κρίσιμες ζώνες των “ευρωβαλκανίων” δεν στοχεύει τόσο στην άγρα ψήφων ή στην ενδυνάμωση της πολιτικής εικόνας στην Τουρκία, αλλά αποσκοπεί στην αποστολή μηνυμάτων σε ΕΕ, ΗΠΑ που δημιούργησαν και συντήρησαν τα προτεκτοράτα της περιοχής ενώ παράλληλα έχουν ανοιχτά “ζητήματα” στο συριακό μέτωπο, και βρίσκονται αντιμέτωποι με τον “εφιάλτη” του (λαθρο)μεταναστευτικού/προσφυγικού.

Αρθρογράφος