Πώς οι Θρακιώτες νίκησαν στην «Μάχη του Έβρου»

10 Μαρτίου 202018:11

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

«Τι έγινε στην  Μάχη του Έβρου;» …. Αυτό το ερώτημα μου το έθεσε ο μικρός Ταξιάρχης όπως και πολλά άλλα μικρά ή μεγάλα παιδιά το διατυπώνουν κάθε μέρα σε εκείνους τους «μπαμπάδες» (αλλά και τις μαμάδες και τους παππούδες) .

Αυτή την απάντηση μπορούν να την δώσουν μόνον οι «Άνθρωποι των Συνόρων».

Είναι οι ίδιοι που είχαν εγκαίρως εντοπίσει, περιγράψει και αναδείξει το ενδεχόμενο μιας οργανωμένης εισβολής λαθρομεταναστών την στιγμή που οι αθηνοκεντρικές κυβερνήσεις  (προπάντων του ΣΥΡΙΖΑ) αλλά και το σύνολο της τοπικής ηγεσίας υποβάθμιζαν  αυτό το ενδεχόμενο.

Να μην ξεχνάμε και τις δηλώσεις του κ. Άδ. Γεωργιάδη ο οποίος δεν έβλεπε πουθενά λαθρομετανάστες στον Έβρο , όπως άλλωστε κι ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος.

Είναι οι ίδιοι που κατηγορούνται σήμερα από πολιτικούς, δημοσιόγραφους, εισ-πράκτορες και καιροσκόπους επιδοτούμενους δικαιωματιστές  αλλά και τους καρεκλοκένταυρους της αθηναϊκής εξουσίας ως ακροδεξιοί, φασίστες, σερίφηδες κοκ χωρίς κανείς να αναλάβει την πρωτοβουλία να αποκαταστήσει την αλήθεια…

Και η αλήθεια , η μία και η μοναδική για την «Μάχη του Έβρου» είναι ότι  απλώς υπερασπισθήκαμε τα σπίτια μας και τις οικογένειές μας…

Στο κείμενο αυτό  υπερισχύει η ταυτότητα  του γράφοντος ως μονίμου –πλέον- κατοίκου της Θράκης και «Φεριώτη γαμπρού» με την «άλλη» ιδιότητα να λειτουργεί επικουρικά και να υπαγορεύει προς διερεύνηση τα  ακόλουθα σημεία:

 1. Τα αναπάντητα ερωτήματα που είχαμε θέσει σε προηγούμενο σημείωμά μας αποτελούν το πλαίσιο μέσα στο οποίο εκδηλώθηκε η προσχεδιασμένη επίθεση κύκλων της γείτονος χώρας
 2. Η άστοχη περιπέτεια της Ελληνικής Κυβέρνησης στα νησιά του Β.Α. Αιγαίου και η τρωθείσα εικόνα ενός ολόκληρου κρατικού μηχανισμού είχαν δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για ν’απασφαλίσει ο προαιώνιος εχθρός της Ελλάδα την βόμβα των λαθρομεταναστών.
 3. Έχοντας δεδομένη την στάση του κατευνασμού που ακολουθεί διαχρονικά η ελληνική ηγεσία σε συνδυασμό με την υποστήριξη που απολαμβάνει από την «Πέμπτη Φάλαγγα» , αποφάσισαν κύκλοι της Τουρκίας να ενεργοποιήσουν την υβριδική απειλή της λαθρομετανάστευσης .
 4. Εκτός από τους σχεδιασμούς επί χάρτου και την ….επανίδρυση αρμόδιου υπουργείου για το προσφυγικό/μετανάστευση δεν προκύπτει ότι (και) για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ο Έβρος αποτελούσε προτεραιότητα.
 5. Σε μακροεπίπεδο η απουσία μηχανισμών έγκαιρης προειδοποίησης (early warning) στέρησε από την κυβέρνηση το στοιχείο της πρόβλεψης. Ας σημειωθεί ότι από το 2015 επί ηγεσίας Γιάννη Ρουμπάτη στην ΕΥΠ καταργήθηκαν οι θέσεις στελεχών της υπηρεσίας στο εξωτερικό. Σε αυτή την αδυναμία πρέπει να αποδοθεί η άγνοια των  εξελίξεων σε διεθνές επίπεδο (αρχές 12/ 2019, 27/1/20, 2/2/20) με αποτέλεσμα να χαθεί ένας  πολύτιμος μήνας ενώ
 6. Σε μικροεπίπεδο, έχουν δεχθεί τεράστιο πλήγμα και τα εσωτερικά δίκτυα των πηγών ενώ έχουν αποδιοργανωθεί κλιμάκια της υπηρεσίας σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην μπορούσε να προβλεφθεί το χάος πουδημιουργήθηκε σε Λέσβο, Χίο και Σάμο . Ελεγκτέοι οι λόγοι για τους οποίους το περιβάλλον του Έλληνα Πρωθυπουργού ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΝΔ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΠΛΑΝΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΒΕΡ..
 7. Τα ανωτέρω 3,4,5 σημεία ίσως εξηγούν για ποιο λόγο δεν κατέστη δυνατός ο έγκαιρος εντοπισμός της οργανωμένης μετακίνησης των λαθρομεταναστών προς τις Καστανίες και τις Φέρες.
 8. Δεν υπολόγισαν , βεβαίως, τους «Ανθρώπους των Συνόρων» που με ένα «παράλληλο δίκτυο πληροφοριών» βρέθηκαν εγκαίρως απέναντι από τουλάχιστον 10.000 φανατισμένους λαθρομετανάστες που ήταν έτοιμοι με κάθε τρόπο να εισβάλουν στην Ελληνική Θράκη.
 9. Α ξέχασα… οι «πληροφοριοδότες» μας, ήταν οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας που ενημέρωσαν κατ’αρχήν την λιγοστή δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , οι άντρες της οποίας μάχονταν επί 20 ωρες με αυταπάρνηση και ηρωϊσμό και διαφύλαξαν το γόητρο της Πατρίδας μαζί με τα στελέχη των ΕΔ και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης ΑΜΘ που έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά.
 10. Στο «δεύτερο» μέτωπο κατά μήκος του ποταμού Έβρου, οι ντόπιοι κάτοικοι, νοικοκυραίοι, γεωργοί, κτηνοτρόφοι, αλιείς, κράτησαν γραμμή άμυνας απωθώντας με κάθε τρόπο τους επίδοξους εισβολείς μέχρι τη στιγμή που αναπτύχθηκαν οι δυνάμεις του ΕΣ και της ΕΛΑΣ.
 11. Με λίγα λόγια , η εγρήγορση , η αυταπάρνηση και η συνδυασμένη δράση των ντόπιων κατοίκων με τον κρατικό μηχανισμό απέτρεψαν το χειρότερο σενάριο που ήθελαν να υλοποιήσουν οι Τούρκοι: ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΕΝΤΟΣ 72 ΩΡΩΝ ΟΡΔΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ
 12. Στο ίδιο κρίσιμο χρονικό σημείο οι σκληροπυρηνικοί κύκλοι της μειονότητας και το δίκτυο των ψευδοιμάμηδων δημιουργούσαν ανθελληνικό κλίμα με τα κηρύγματα σε τζαμιά ή με ειδήσεις και αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης .
 13. Μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι η Ελληνική Θράκη είναι «τουρκικό βιλάετι» και αυτό ήθελαν να δείξουν και με εκδήλωση στην οποία παρέστη ο Λεβέντ Σαδίκ τον οποίο νομιμοποίησε (άθελά του) ως εκπρόσωπο της Τουρκίας ο ΥΜΑΘ κ. Θ. Καράογλου , την στιγμή που ο Έβρος πολεμούσε. (αυτό για να επανέλθουμε καιστα σημεία ,3,4,5)
 14. Η απόκρουση της αποπειραθείσας τουρκικής εισβολής  ξάφνιασε τους εμπνευστές της οι οποίοι και «ανέβασαν» κατά ένα επίπεδο την διεξαγωγή των υβριδικών επιχειρήσεων σε έναν ιδιότυπο «πόλεμο φθοράς» προσπαθώντας να αιφνιδιάσουν εκ νέου την ελληνική πλευρά η οποία αντέδρασε με την αντιπαράταξη δυνάμεων τήρησης τάξης και ειδικοδυναμιτών..
 15. Ελλειμματικός ο τρόπος διεξαγωγής ψυχολογικών επιχειρήσεων καθώς η ελληνική πλευρά δεν δημιούργησε ένα ενιαίο κέντρο εκπομπής πληροφοριών και κυρίως η Ελληνική Κυβέρνηση ενδιαφερόταν για την  αποκατάσταση της δικής της εικόνας στην υπόλοιπη Ελλάδα (πλην Θράκης και Νήσων).
 16. Η αγωνία βεβαίως των φίλα προσκειμένων δημοσιογράφων στην κυβέρνηση να δείξουν ότι ο κρατικός μηχανισμός διαθέτει σούπερ απόρρητες πληροφορίες , φθάνει μέχρι του σημείου να βλέπουμε αυτούσια μεταφρασμένα κείμενα από τουρκικές εφημερίδες σε ελληνικά εμπιστευτικά δήθεν non paper δημοσιεύματα.
 17. Με απλά λόγια, τους Έλληνες και Ξένους δημοσιογράφους  έπρεπε να «διαχειρίζεται» όχι μία άπειρη για τα θέματα κομματική δημοσιογράφος, αλλά ομάδα στελεχών  της Γραμματείας Τύπου  με εμπειρία σε θέσεις εξωτερικού και πάντα υπό την επίβλεψη στελεχών ΥΠΕΞ, ΕΔ και ΠΡΟ.ΠΟ.σε Καστανιές και Φέρες.
 18. Η ελληνική πλευρά όχι μόνον δεν αντιμετώπισε ως ώφειλε τα  fake news  των Τούρκων αλλά δεν φρόντισε να προστατεύσει την τιμή και το γόητρο των κατοίκων του Έβρου του οποίους ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Στέφεν Ζάιμπερτ, Γερμανός  κυβερνητικός εκπρόσωπος , χαρακτήρισε ως ακροδεξιούς, εθνοφύλακες, πολιτοφύλακες κοκ
 19. Ανεπίτρεπτο να διασύρεται ο οδηγός τρακτέρ , ο οποίος κατόπιν εντολής των αρμοδίων αρχών έριχνε νερό με το ψεκαστικό μηχάνημα στον φλεγόμενο φράκτη διότι είχε κολλήσει στις λάσπες το ειδικό όχημα της αστυνομίας.Ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Αμύνης πρέπει ,επίσης, να διαφυλάξει την Τιμή των Εθνοφυλάκων οι οποίοι κατηγορούνται ξανά ως ακραία στοιχεία , παρά το γεγονός ότι ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ Τ.Ε.Θ. καθώς δεν υπήρξε έκδοση σχετικής διαταγής!
 20. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός καλείται το επόμενο χρονικό διάστημα να αντιμετωπίσει μία καινοφανή για τα ελληνικά δεδομένα απειλή που θα περιλαμβάνει μία πιο οργανωμένη και άλλου τύπου εισβολή. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο η ετοιμότητα και το φρόνημα των ΕΔ, ΣΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΥΛΑΤΤΟΥΝ ΑΠΛΑ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ…. ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΧΕΣ….

Αρθρογράφος