Στον Έβρο πόλεμος, στην Θεσσαλονίκη μνημόνιο συνεργασίας….

6 Μαρτίου 202016:11

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Δεν είναι απαραίτητο να διαβάζει κάποιος Komotinipress ή να ασχολείται με την αρθρογραφία του υπογράφοντος για να γνωρίζει την προβληματική παρουσία του κ. Λεβέντ Σαδίκ στην Ελληνική Θράκη ούτε και την κριτική που δέχεται ο ίδιος στο εσωτερικό των Μουσουλμανικών Μειονοτήτων της Ελληνικής Θράκης για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Στην περίπτωση όμως κρατικών λειτουργών, μελών κυβερνήσεων και θεσμικών φορέων καλό είναι να υπάρχει μία ενιαία στάση που απορρέει όχι -μόνον- από το λαϊκό αίσθημα, αλλά αποτελεί και “γραμμή” εθνική ή κυβερνητική εφόσον υπάρχει βεβαίως και η σχετική “ατζέντα” για την Ελληνική Θράκη.

Το χειρότερο, όμως, είναι όταν ακρίτως νομιμοποιείται και μάλιστα με παρουσία του αρμόδιου υπουργού η αμφιλεγόμενη δραστηριότητα του κ. Λεβέντ Σαδίκ, ο οποίος αν και Έλληνας πολίτης εκπροσωπεί την κρατική DEIK ως πρόεδρος ενός επιχειρηματικού συμβουλίου, το οποίο προκάλεσε και σχετική αναστάτωση , προσφάτως, στην Ροδόπη με την διοργάνωση ενός “τουρκοφεστιβάλ”.

Για να γίνει ακόμη χειρότερο το όλο θέμα, όπως προκύπτει από την απλή ανάγνωση σχετικού δελτίου τύπου “ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), αναφέρθηκε ακολούθως στα κοινά σημεία που έχουν οι δύο λαοί, λέγοντας πως η εν λόγω πρωτοβουλία των δύο φορέων είναι η απαρχή μίας νέας συνεργασίας και η αφορμή για να έρθουν πιο κοντά οι ηγεσίες των δύο χωρών.”

Κι όλα αυτά ,βεβαίως, συμβαίνουν όταν οι κάτοικοι της Ελληνικής Θράκης προσπαθούν να αποτρέψουν την εισβολή από ορδές υποκινουμένων λαθρομεταναστών.

Ενημερώθηκε άραγε ο ΥΜΑΘ κ. Θ. Καράογλου όπως και ο ΣΕΒ  για τα παραπάνω από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες;

Τί οδηγίες είχε ο Σύμβουλος ΟΕΥ Α’ για ανάλογες περιπτώσεις;

Η ΕΥΠ και η Υπηρεσία Πολιτικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ έλαβαν γνώση για την σχετική εκδήλωση;

Ο κ. Λεβέντ Σαδίκ ως Έλληνας Πολίτης νομιμοποιείται κι αν ναι με ποιά ιδιότητα να εκπροσωπεί τουρκικές υπηρεσίες;

Είχε ενημερωθεί η Ελληνική Κυβέρνηση και ο Έλληνας Πρωθυπουργός για την εν λόγω εκδήλωση σε στιγμές κλιμάκωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων και με δεδομένη την εισβολή που δέχεται από την Τουρκία η Χώρα μας;

Αρθρογράφος