Ποιός ειναι ο Δήμος Κοζλουκεμπίρ στην Ροδόπη;

19 Ιανουαρίου 202409:29

Ποιός ειναι ο Δήμος Κοζλουκεμπίρ στην Ροδόπη; – Επιβάλλει την μονογλωσσία ο Εγκάθετος Ερδέμ Χουσεΐν; – Ο Δήμαρχος Κομοτηνής επισκέφθηκε τον Kozlukebir Belediyesi -Συμφωνεί ο εμβληματικός κ. Εμίν Εμίνογλου με τις πρακτικές του Ερδέμ Χουσεΐν;

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Τον Εγκάθετο Ερδέμ Χουσεΐν επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, στα πλαίσια της εθιμοτυπίας και της αμοιβαίας συνεργασίας.

Ο Εγκάθετος Ερδέμ Χουσεΐν επιμένει να χρησιμοποιεί στα μκδ ένα ακατανόητο τοπωνύμιο για την ελληνική έννομη τάξη, αναφερόμενος στον δήμο του οποίου προΐσταται.

Η ανοχή της Ελληνικής Πολιτείας στα τεχνάσματα του Εγκαθέτου Ερδέμ Χουσεΐν δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις και μπορεί να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης εξωχώριας προπαγάνδας.

Για τους μη γνωρίζοντες
Η αλλαγή των ονομάτων 500 περίπου οικισμών της Θράκης, περνάει μέσα από την απογραφή του 1920 και το Κοζλουκεμπίρ μετονομάζεται σε Αρριανά. Στο “Λεξικόν των Δήμων, Κοινοτήτων και Συνοικισμών της Ελλάδος επί τη βάσει της απογραφής του πληθυσμού του έτους 1920” του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας – Διεύθυνση Στατιστικής (έκδοση 1923), η Γενική Διοίκηση Θράκης παρουσιάζεται σύμφωνα με την απογραφή του 1920.

Η παλιά ονομασία, από την εποχή της τουρκοκρατίας, είναι Κουζλόυ Κεμπίρ. Αναφέρονται επίσημα ως Αρριανά, μετά την απελευθέρωση το 1924 στο ΦΕΚ 194Α – 14/08/1924 να ορίζονται έδρα της ομώνυμης νεοϊδρυθείσας κοινότητας.

Πιο συγκεκριμένα:

Με το ΦΕΚ 194Α – 14/08/1924 ο οικισμός ορίζεται έδρα της κοινότητας Αρριανών, με το ΦΕΚ 51Α – 03/03/1925, αποσπάται από την επαρχία Κομοτηνής του νομού Ροδόπης και υπάγεται στην επαρχία Σαπών του νομού Ροδόπης, με το ΦΕΚ 244Α – 04/12/1997 αποσπάται από την κοινότητα Αρριανών και ορίζεται έδρα του δήμου Αρριανών, με το ΦΕΚ 87Α – 07/06/2010 ο οικισμός παύει να είναι έδρα του δήμου Αρριανών.

Ο Εγκάθετος Ερδέμ Χουσεΐν συνεχίζει προφανώς την πρακτική του Εγκαθέτου Ριντβάν Αμέτ όπου ακόμη και σε επίσημα έγγραφα του δήμου εοι τοπικοί οικισμοί δεν αναγράφονται ούτε καν με τις επίσημες ονομασίες τους και χρησιμοποιούνται τουρκικά τοπωνύμια δείγμα και της βούλησης του να διαμορφώσει τουρκική συνείδηση στους κατοίκους του ορεινού Δήμου.

Στόχος του κ. Ριντβάν Αμέτ η αναβίωση ονομάτων Τούρκων ηρώων στον Δήμο Αρριανών!

 

Το θέμα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν αναλογισθούμε ότι στον δήμο Αρριανών, κατοικούν Πομάκοι που δεν γνωρίζουν την τουρκική γλώσσα, είναι ελληνόφωνοι και η μητρική τους γλώσσα η Πομακική. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται η εξαφάνιση των ελληνόγλωσσων ανακοινώσεων και η εξαφάνιση βεβαίως των πομακόφωνων, ενώ δεν έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα για το γίνεται σε περιοχές που υπάρχουν Χριστιανοί κάτοικοι.

Ποιά είναι η θέση για όλα αυτά του πρώην Προέδου της Οργάνης κ. Εμίν Εμίνογλου που φαίνεται ότι διατηρεί ιδιαίτερες σχέσεις με τον κ. Ερδέμ Χουσεΐν ; Συμφωνεί με την ισοπέδωση της εθνοτικής διαφορετικότητας στην Οργάνη και τον Κέχρο ,γεγονός που αντιτίθεται και στο πνεύμα και το γράμμα της Συνθήκης της Λωζάννης που κάποτε κι ο ίδιος υπηρέτησε με συνέπεια;

Τα ανθρώπινα δικαιώματα για τα οποία υποκριτικά τρέχουν σε όλη την Ευρώπη δεν αφορούν μόνο την τουρκική γλώσσα αλλά και την πομακική και την ρωμανί. Οι μέθοδοι αυτοί είναι φασιστικές και ταιριάζουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα κι όχι σε δημοκρατίες. Απαράδεκτη, λοιπόν, η προσπάθεια του Δημάρχου να επιβληθεί η μονογλωσσία στα όρια του δήμου του οποίου προΐσταται καθώς συντάσσεται με τις πάγιες επιδιώξεις της Άγκυρας και του τουρκικού εθνικισμού.

Η καθιέρωση της μονογλωσσίας ακόμη και σε επίσημα κείμενα του δήμου αλλά και η χρήση “διπλών” ονομασιών ή ενσωμάτωση τουρκικ΄νω μέσα σε επίσημα κείμενα του δήμου είναι σκόπιμη και στοχεύει στην καλλιέργεια κλίματος ανεπίσημης αρχικά, και επίσημης μελλοντικά, διγλωσσίας που οδηγεί σε μορφές της σκοπούμενης συνδιοίκησης..

Όσο για τον Δήμαρχο Κομοτηνής και για την ηθελημένη άγνοιά του παραθέτουμε τα ακόλουθα κείμενα

Ποιος καλύπτει το ερντογανικό μνημείο του Ριτβάν Αμέτ στην Φιλύρα;

Συνεργασία Γιάννη Γκαράνη-Προξενείου μέσω Φιλύρας και Ριτβάν Αμέτ;

Αρθρογράφος