Στόχος του κ. Ριντβάν Αμέτ η αναβίωση ονομάτων Τούρκων ηρώων στον Δήμο Αρριανών!

22 Φεβρουαρίου 202207:00

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεκαπέντε ημέρες μετά τα “άτυπα εγκαίνια” του τουρκοπροσκυνηματικού χώρου στην πλατεία της Φιλλύρας, καμία επίσημη αντίδραση δεν έχει καταγραφεί από αρμοδίους φορείς ενώ οφείλουμε να προσθέσουμε και τους απρόσμενους συμμάχους του τουρκικού μηχανισμού προπαγάνδας που εντοπίζονται στην αυτολογοκρισία των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, στην επιλεκτική αφωνία των θρακιωτών δημοσιογράφων, στην αμηχανία του κρατικού μηχανισμού και στην άφωνη τοπική ηγεσία.

Η Φιλύρα “κείται μακράν”για τους ταγούς της Ροδόπης

Είχαμε αναφερθεί εκτενώς στην σοκαριστική εικόνα που αντικρύσαμε στην Φιλύρα με την δημιουργία ενός νεο-οθωμανικού πάρκου ενός δήθεν ισλαμιστή μάρτυρα (ενώ πρόκειται για έναν φυγόστρατο τυχοδιώκτη κι έμμισθο παρακρατικό πράκτορα) έχει ακόμη μείνει ασχολίαστη από το σύνολο του τοπικού πολιτικού δυναμικού, των μέσων ενημέρωσης, των κρατικών και κυβερνητικών υπηρεσιών και βεβαίως της Διακομματικής.

Δήμος Αρριανών: ΥΠ.ΕΣ. και ΥΠ.ΕΞ. θα εξετάσουν το ενδεχόμενο μιας “προαναγγελθείσης προβοκάτσιας”;

Να υπενθυμίσουμε ότι το Σάββατο 5/2/2022 επισκέφθηκε τον χώρο για να τον επιθεωρήσει ο βασικός χορηγός -χρηματοδότης Δήμαρχος του Οσμανγκαζι Προύσσας κ. Μουσταφά Ντοντούρ (με καταγωγή από την Δροσιά του Δήμου Αρριανών) συνοδευόμενος από τους νυν και πρώην Δημάρχους Αρριανών, κκ Ριντβάν Αμέτ και Ιμπραήμ Σερήφ.

Ποιός ενέκρινε την δημιουργία πάρκου μνήμης για φυγόστρατο πράκτορα της ΜΙΤ στο κέντρο της Φιλλύρας;

Όπως είχαμε επισημάνει φθάνουμε σ’ένα επικίνδυνο σημείο με την υπόθεση της “ανάπλασης της πλατείας Φιλύρας” και της μετατροπής της σε προσκυνηματικό χώρο του δήθεν μάρτυρα Μουσταφά Τζαμπάζ, να υποκρύπτει όχι μόνον δόλο των παρακρατικών μηχανισμών της γείτονος αλλά και μία προεγγραφή ενδεχόμενης μελλοντικής προβοκάτσιας.

Στο διάστημα που μεσολάβησε από την αρχική δημοσιοποίηση της φωτογραφίας της αναθηματικής πινακίδας στην Φιλλύρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το πλήρες ρεπορτάζ του Komotinipress που ακολούθησε δεν είχαμε καμία αντίδραση από το πολιτικό δυναμικό της περιοχής, ενώ ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Κων. Μπογδάνος κατέθεσε καθυστερημένα ερώτηση στις 21/2/2022 αρχικά προς το ΥΠΕΞ (που δεν είναι αρμόδιο) και μετά στο ΥΠΕΣ ( που είναι αρμόδιο) και ακολούθησε άμεσα δημοσιοποίηση βίντεο στο youtube από την τουρκόφωνη Birlik. Εντύπωση προκαλεί και η σιωπή του αντιπάλου του κ. Ριντβάν Αμέτ, κ. Ερντέμ Χουσεΐν ο οποίος οφείλει να λάβει συγκεκριμένη θέση για τα όσα συμβαίνουν στον δήμο του!

Οι ψηφοθηρευτές ΔΕΕΠ Ροδόπης και ΚΙΝ.ΑΛ. δεν είδαν τα έργα ντροπής στην Φιλύρα;

Η συστηματική παρακολούθηση των τουρκικών μέσων ενημέρωσης επιβεβαίωσε τους αρχικούς προβληματισμούς μας, αφού την 12/2/2022, σε σύμπλεγμα των ελεγχομένων από το τουρκικό κράτος μέσων ενημέρωσης (συμβατικών, μκδ, μηχανές αναζήτησης) εμφανίσθηκε πανομοιότυπο κείμενο με φωτογραφίες που αναφερόταν στην Φιλλύρα, την βρύση και την αναθηματική πλάκα στη μνήμη του Μουσταφά Τζαμπάζ.

Ιδιαίτερη θέση στο (πανομοιότυπο) στήσιμο καταλαμβάνει η φωτογραφία του νυν Δημάρχου Αρριανών κ. Ριντβάν Αμέτ ο οποίος φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Φτιάξαμε αυτή τη βρύση με τον Δήμο Οσμανγκαζί. Προηγουμένως, είχαμε σχεδιάσει ένα έργο για συντριβάνι που ξεκίνησε το 2014. Ωστόσο, δεν μπορέσαμε να συνεχίσουμε. Πήραμε το ημιτελές σιντριβάνι πριν από ένα χρόνο από τη γωνία και αποφασίσαμε να το τοποθετήσουμε κεντρικά που θα τραβήξει περισσότερη προσοχή».
Γνωρίζαμε τον Μουσταφά Τσαμπάζ και την οικογένειά του επειδή μεγάλωσε στο γειτονικό μας χωριό. Όταν σκεφτήκαμε ένα όνομα για την βρύση, αμέσως σκεφτήκαμε τον αδελφό Μουσταφά, που μαρτύρησε ηρωικά στις 15 Ιουλίου. Ονομάσαμε το σιντριβάνι προς τιμήν του, τόσο για να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη του αδελφού Μουσταφά όσο και για να μοιραστούμε την περηφάνια που μας χάρισε.Αυτή η βρύση σημαίνει πολλά για εμάς. Για πρώτη φορά που φτιάχνουμε έργο στα τούρκικα. Ήταν μια μεγάλη στιγμή για τους χωριανούς μου. Έρχονται από την Τουρκία μόνο για αυτό το μέρος. Πίνουν νερό και προσεύχονται για τον μάρτυρά μας. Βγάζουν φωτογραφίες μπροστά στο σιντριβάνι. Στόχος μας είναι να κρατήσουμε ζωντανά τα ονόματα πολλών ακόμη Τούρκων ηρώων στην περιοχή μας”.

Επιβάλλεται άμεσα η παρέμβαση κατ’αρχήν των Θεσμών της Πολιτείας ώστε ν’αποτραπεί κάθε σχέδιο δημιουργίας γκρίζων ζωνών στην Θράκη κι επιπλέον να ληφθούν εκείνα τα επικοινωνιακά αντίμετρα που θα αποτρέψουν την δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων για την ταυτότητα της περιοχής.

ΥΓ: Στο τέλος του άρθρου υπάρχουν ενδεικτικοί πίνακες που αναφέρονται στο επικοινωνιακό και “ψηφιακό δέντρο” που στηρίζει την τουρκική προπαγάνδα σε ένα απολύτως ελεγχόμενο και πολυεπίπεδο περιβάλλον μέσων ενημέρωσης

 

Αρθρογράφος