Ποιοί επισκέφθηκαν τον Σοφολογιότατο Μουφτή Κομοτηνής;

19 Ιουνίου 201818:55

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Ο ΧΡΟΝΟΣ,  το πρωί της Παρασκευής 15 Ιουνίου, στα γραφεία της Μουφτείας Κομοτηνής, έφτασαν, προκειμένου να μεταφέρουν τις πατρικές ευχές του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κου Παντελεήμονα, ο πρωτοσύγκελος πατέρας Βαρθολομαίος και ο πατέρας Βαλάντης.

Στις 12 το μεσημέρι, στο γραφείο του μουφτή, δίπλα στο Γενί Τζαμί Κομοτηνής, έφτασαν εκπρόσωποι του ελληνικού στρατού, προκειμένου να μεταφέρουν τις ευχές της στρατιωτικής ηγεσίας.

Ο επιτελάρχης της 29ης ταξιαρχίας Σνχης κ. Λεωνίδας Ανδρέου ήταν που μετέφερε τις ευχές και τα περαστικά στον μουφτή ο οποίος πρόσφατα έκανε μία επέμβαση, και μαζί δώρισε κι ένα καλάθι με αναμνηστικά και διάφορα δώρα.

Ο κ. Χρήστος Μέτιος και οι συνεργάτες του προτίμησαν  τις εξορμήσεις στα βουνά και τα λαγκάδια Ξάνθης και Ροδόπης

Ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης προτίμησε να μεταβεί αυτοπροσώπως στην αυλή του τουρκικού προξενείου και να ευχηθεί στον τούρκο πρόξενο. Να επισημάνουμε ότι ήταν ο μόνος χριστιανός αξιωματούχος που παραβρέθηκε εκεί…

Είχαμε επισημάνει και σε προηγούμενη αναφορά μας ότι

“Λόγοι υψίστης εθνικής σημασίας αλλά και το πρωτόκολλο εθιμοτυπίας επιβάλλουν την διαρκή στήριξη και προβολή όλων εκείνων των θεσμών που εγγυώνται την συνύπαρξη των σύνοικων στοιχείων στην περιοχή και αναδεικνύουν κατ’επέκταση την Ελλάδα ως Χώρα ευρωπαϊκής προοπτικής και νησίδα σταθερότητας που εγγυάται την Ειρήνη και την Ασφάλεια σε μία ρευστή ιστορικά περίοδο.

Λόγοι επικοινωνιακοί επιβάλλουν, πάλι, να γίνεται αντιληπτό από όλους ότι οι αιρετοί εκπρόσωποι της Ελληνικής Πολιτείας και οι θεσμικοί φορείς δείχνουν τον ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ μακριά από σκοπιμότητες και ιδιοτελή μικροκομματικά συμφέροντα.”

 

Αρθρογράφος