Παρέμβαση Κώστα Χήτα για τον οικισμό των Υφαντών Κομοτηνής

22 Ιανουαρίου 202209:23

Ερώτηση στην Βουλή και τον ΥΠ.ΕΣ. κατέθεσε ο βουλευτής ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, μετά από ενημέρωση που είχε από τους κατοίκους του χωριού.

Παρατίθεται το κείμενο της ερώτησης.

«Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με ενημέρωση κατοίκων Κομοτηνής, εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει ο οικισμός των Υφαντών στην Κομοτηνή. Βασικό αίτημα των κατοίκων του οικισμού σχετίζεται με την πεζοδρόμηση δρόμων του οικισμού και ιδιαιτέρως της κεντρικής οδού, καθώς και τη φωταγώγηση αυτών. Επιπλέον, οι κάτοικοι αιτούνται ασφαλτόστρωση μέρους του οδικού δικτύου του οικισμού, το οποίο παραμένει ακόμη χωμάτινο, και αποκατάσταση της ασφαλτόστρωσης του φθαρμένου οδικού δικτύου. Τέλος, γίνεται αναφορά για σημαντική έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, με συνέπεια οι πέριξ του οικισμού εκτάσεις – ιδίως της δυτικής πλευράς – να πλημμυρίζουν στις περιπτώσεις έντονης και συνεχούς βροχόπτωσης.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε, δια των ενεργειών σας, όπως αντιμετωπιστούν και επιλυθούν τα εκκρεμή ζητήματα, προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα του οικισμού των Υφαντών Κομοτηνής Ροδόπης;».

Για όσους δεν το γνωρίζουν ο δημοσιογράφος Κώστας Χήτας παρουσίαζε επί σειρά ετών αθλητική εκπομπή στην τηλεόραση του Makedonia TV, πριν αποδεχτεί την πρόταση του Κυριάκου Βελόπουλου και βρεθεί υποψήφιος στην Β’ Θεσσαλονίκης, όπου και εξελέγη βουλευτής.

Ο κ. Κώστας Χήτας ασχολείται συχνά με θέματα που αφορούν στην Θράκη και καταθέτει πλήθος ερωτήσεων στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο κ. Κώστας Χήτας περιοδεύει στην Θράκη, επισκέπτεται και την Κομοτηνή με κλιμάκιο του κόμματος της Ελληνικής Λύσης, ενώ οι συνεργάτες του διατηρούν διαύλους επικοινωνίας με τα εδώ στελέχη του κόμματος σε τακτά χρονικά διαστήματα.

 

Από τύχη δεν “ενσωματώθηκε” η “εθνική μειονότητα” σε κυβερνητικό νομοσχέδιο…

Αρθρογράφος