«Πάμε Ανακύκλωση»: Ο Σχολικός Μαραθώνιος του Δήμου Κομοτηνής, συνεχίζεται

21 Ιανουαρίου 202122:09

Ο Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση» του Δήμου Κομοτηνής συνεχίζεται κανονικά, με αφορμή την έναρξη των δια ζώσης μαθημάτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε όλους μας. Ο Μαραθώνιος πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής πλατφόρμας για την επιβράβευση της ανακύκλωσης, followgreen.gr/komotini, σύμφωνα πάντα με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας.

Υπενθυμίζουμε πως ο Μαραθώνιος υλοποιείται ως εξής:

  • Οι μαθητές με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών, καλούνται να κάνουν διαλογή στην πηγή τεσσάρων υλικών (χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό και μπαταρίες) και για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται μικροί χάρτινοι κάδοι ανακύκλωσης. Η συλλογή πραγματοποιείται από τη Διεύθυνση Καθαριότητας, τηρώντας όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα.
  • Οι επιδόσεις κάθε σχολείου/τάξης στην ανακύκλωση καταγράφονται στην ειδική ενότητα της πλατφόρμας με τίτλο «ΣΧΟΛΕΙΑ» και link gr/komotini/contest, ενώ είναι δυνατή η ενίσχυση των σχολείων με δωρεά πόντων από τα μέλη της πλατφόρμας.
  • Όλα τα σχολεία θα επιβραβευθούν για τη συμμετοχή τους, ενώ στα πρώτα θα δοθούν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Η σχολική δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης, της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., της ΑΦΗΣκαι σε συνεργασία με την ΕΕΑΑ (σύστημα ανακύκλωσης στο μπλε κάδο).

Αρθρογράφος